Πούτιν: «Ναι μεν, αλλά» για εκεχειρία στην Ουκρανία – Βάζει όρους για μακροχρόνια ειρήνη
Ο Ρώσος Πρόεδρος ξεκίνησε τις δηλώσεις του ευχαριστώντας τον Ντόναλντ Τραμπ γιατί έδειξε τόσο μεγάλη προσοχή για τη διευθέτηση του πολέμου
Ο Βλάντιμιρ Πούτιν δήλωσε σήμερα 13.3.2025 κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου με τον πρόεδρο της Λευκορωσίας Αλεξάντρ Λουκασένκο πως κατ’ αρχήν συμφωνεί με τις προτάσεις για εκεχειρία στην Ουκρανία, αρκεί αυτή να οδηγεί σε μακροχρόνια ειρήνη.
Αμέσως μετά ο Πούτιν άρχισε τα «αλλά…». Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι πρέπει να εκλείψουν οι αιτίες που οδήγησαν στην εισβολή στην Ουκρανία, ενώ αναφερόμενος στο Κουρσκ – την ρωσική επαρχία στην οποία εισέβαλαν οι Ουκρανοί τον Αύγουστο του 2024 – ανέφερε πως οι δυνάμεις του Κιέβου έχουν δύο επιλογές: να παραδοθούν ή να εξοντωθούν.
«Εάν σταματήσουμε τις εχθροπραξίες για 30 μέρες, τι θα σημάνει αυτό για το Κουρσκ; Ότι όσοι είναι εκεί μπορούν να φύγουν, ενώ έχουν διαπράξει εγκλήματα;», αναρωτήθηκε ο Πούτιν.
Ο Ρώσος πρόεδρος σημείωσε ακόμη ότι οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις επελαύνουν σχεδόν παντού, προσθέτοντας πως δεν είναι σαφές πώς θα επιλυθεί η κατάσταση στη γραμμή επαφής σε περίπτωση κατάπαυσης του πυρός.
Ο Πούτιν ευχαρίστησε τον Ντόναλτν Τραμπ για την προσοχή και την αφοσίωση που έχει δείξει για την διευθέτηση του πολέμου στην Ουκρανία, αλλά διερωτήθηκε: «Ποιος θα δώσει διαταγές για παύση των εχθροπραξιών και τι αξία θα έχουν αυτές οι εντολές; Ποιός θα ελέγχει αν παραβιάζεται η εκεχειρία σε μια γραμμή μετώπου 2.000 χιλιομέτρων κατά μήκος των συνόρων;».
«Όλα αυτά τα ζητήματα πρέπει να μελετηθούν επιμελώς και από τις δύο πλευρές», λέει, προσθέτοντας ότι η ιδέα της κατάπαυσης του πυρός είναι «καλή και την υποστηρίζουμε απολύτως, αλλά υπάρχουν θέματα που πρέπει να συζητήσουμε».
Δήλωσε δε πρόθυμος να επικοινωνήσει ο ίδιος με τον Αμερικανό ομόλογό του, Ντόναλντ Τραμπ.
Σε κοινή δήλωση που εξέδωσαν Πούτιν και Λουκασένκο χαρακτηρίζονται οι ενέργειες του ΝΑΤΟ στο πλαίσιο του πολέμου στην Ουκρανία ως «εχθρικές» και «αποσταθεροποιητικές», που μπορούν να οδηγήσουν σε πυρηνική σύγκρουση.
Ο Βλάντιμιρ Πούτιν πρόκειται να συναντηθεί αργότερα με τον απεσταλμένο του Ντόναλντ Τραμπ, Στίβ Ουΐτκοφ, ο οποίος ήδη βρίσκεται στη Μόσχα.
πηγή στην Google
Συνδέσου με την ομάδα του lamiareport.gr στο Viber για άμεση ενημέρωση
Ακολούθησε το LamiaReport.gr στο Google News για όλες τς τελευταίες χρηστικές ειδήσεις
Ακολούθησε το LamiaReport στο Facebook ...για να μη χάνεις είδηση!
Νέα πρόκληση Φιντάν για τα νησιά: Αν η Ελλάδα το παρακάνει, τότε η ισχύς της Τουρκίας είναι γνωστή σε όλους
Ο Χακάν Φιντάν υποστήριξε ότι η Τουρκία δεν επιδιώκει την ένταση, αλλά επιμένει στη θέση της για το καθεστώς των νησιών.
Μουσείο του Λούβρου: Συνελήφθησαν δύο Γερμανοί που κρέμασαν δικούς τους πίνακες στην αίθουσα με τη "Μόνα Λίζα"
Φύλακες του μουσείου ακινητοποίησαν τους δύο Γερμανούς και κάλεσαν την αστυνομία - Στην κατάθεσή τους υποστήριξαν πως θέλησαν να κάνουν "μια πλάκα"
Οι Χούθι χάλασαν το Σαββατοκύριακο του Τραμπ στο Καμπ Ντέιβιντ - Εσπευσμένα στον Λευκό Οίκο ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Αναλυτές συνδέουν την επιστροφή Τραμπ στον Λευκό Οίκο με την κλιμάκωση των συγκρούσεων στη Μέση Ανατολή και ειδικότερα με την επίθεση των Χούθι εναντίον της πρωτεύουσας της Σαουδικής Αραβίας.
Παγκόσμιος τρόμος για την ανεξέλεγκτη Τεχνητή Νοημοσύνη: Ο Τραμπ αναζητά «τσάρο» για την ΑΙ, ο Άλτμαν πάει στον ΟΗΕ
«Καμπανάκι» ακόμα και από τους ίδιους τους δημιουργούς της ΑΙ - Ο Άλτμαν, ο άνθρωπος πίσω από το ChatGPT, θα ενημερώσει το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ - Ο Τραμπ ανακοίνωσε τη δημιουργία «AI Force», τασσόμενος κατά των υπερβολικών περιορισμών
Η Ρωσία στηρίζει ανοικτά την AfD λίγο πριν από τις εκλογές στο Μεκλεμβούργο-Δυτική Πομερανία
Η AfD, όπως και το κόμμα BSW, τάσσεται υπέρ της επανέναρξης των εισαγωγών ρωσικού φυσικού αερίου, υποστηρίζοντας την επιστροφή σε φθηνότερες ενεργειακές προμήθειες από τη Ρωσία
Ράλι στις τιμές ενέργειας: Πρόβλεψη της ΕΚΤ για πετρέλαιο στα 132 δολάρια και φυσικό αέριο στα 130 ευρώ στο κακό σενάριο
Η ΕΚΤ εκτιμά μέση τιμή του πετρελαίου κοντά στα 87 δολάρια και του φυσικού αερίου στα 60 ευρώ στο βασικό σενάριο