Πούτιν: Οι συνέπειες της σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή μπορεί να συγκριθούν με την πανδημία κορωνοϊού
Η κλιμάκωση της έντασης στη Μέση Ανατολή προκαλεί σημαντικές διαταραχές στην παγκόσμια οικονομία, επηρεάζοντας τις διεθνείς μεταφορές, την παραγωγή και τις εφοδιαστικές αλυσίδες, επισήμανε ο Ρώσος πρόεδρος
Οι συνέπειες της σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή παραμένουν δύσκολο να προβλεφθούν, ωστόσο ορισμένες εκτιμήσεις συγκρίνουν τον πιθανό αντίκτυπο με αυτόν της πανδημίας Covid-19, τόνισε ο Βλαντίμιρ Πούτιν, επισημαίνοντας τις πιέσεις που ήδη ασκούνται σε κρίσιμους τομείς της παγκόσμιας οικονομίας.
Ο Ρώσος πρόεδρος, μιλώντας σε επιχειρηματίες στη Μόσχα, τόνισε, σύμφωνα με το protothema.gr, ότι η κλιμάκωση της έντασης στη Μέση Ανατολή προκαλεί σημαντικές διαταραχές στην παγκόσμια οικονομία, επηρεάζοντας τις διεθνείς μεταφορές, την παραγωγή και τις εφοδιαστικές αλυσίδες. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι εξελίξεις δημιουργούν έντονη πίεση σε εταιρείες που δραστηριοποιούνται στους τομείς των υδρογονανθράκων, των μετάλλων και των λιπασμάτων, ενισχύοντας την αβεβαιότητα στις αγορές.
«Οι συνέπειες της σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή παραμένουν δύσκολο να προβλεφθούν με ακρίβεια», ανέφερε ο Ρώσος πρόεδρος, υπογραμμίζοντας το υψηλό επίπεδο αβεβαιότητας που χαρακτηρίζει την τρέχουσα γεωπολιτική συγκυρία. Όπως σημείωσε, ακόμη και οι εμπλεκόμενες πλευρές δεν είναι σε θέση να εκτιμήσουν με σαφήνεια την εξέλιξη της κατάστασης.
«Μου φαίνεται ότι όσοι εμπλέκονται στη σύγκρουση δεν μπορούν να προβλέψουν τίποτα ούτε οι ίδιοι, αλλά για εμάς είναι ακόμη πιο δύσκολο», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Ο Πούτιν πρόσθεσε ότι ήδη διατυπώνονται εκτιμήσεις σύμφωνα με τις οποίες ο αντίκτυπος της κρίσης ενδέχεται να είναι συγκρίσιμος με εκείνον της πανδημίας του κορωνοϊού, η οποία είχε επιφέρει σημαντική επιβράδυνση στην οικονομική ανάπτυξη παγκοσμίως.
«Ωστόσο, υπάρχουν ήδη εκτιμήσεις ότι οι συνέπειες μπορούν να συγκριθούν με την επιδημία του κορωνοϊού», ανέφερε, υπενθυμίζοντας ότι η πανδημία «επιβράδυνε δραματικά την ανάπτυξη όλων των περιοχών και ηπείρων, χωρίς εξαίρεση».
πηγή στην Google
Συνδέσου με την ομάδα του lamiareport.gr στο Viber για άμεση ενημέρωση
Ακολούθησε το LamiaReport.gr στο Google News για όλες τς τελευταίες χρηστικές ειδήσεις
Ακολούθησε το LamiaReport στο Facebook ...για να μη χάνεις είδηση!
Οι εργοδότες φοβούνται για μαζικές άδειες λόγω του GTA 6: Ζητούν έως και 10 ημέρες εκτός γραφείου για το πολυαναμενόμενο παιχνίδι
Η κυκλοφορία του νέου Grand Theft Auto στις 19 Νοεμβρίου έχει ήδη μπει στα προγράμματα αδειών εργαζομένων – Οι προπαραγγελίες εκτιμάται ότι έχουν φτάσει τα 260 εκατ. δολάρια
Φίδι βρέθηκε να «ψωνίζει» στο διάδρομο με τα ψωμιά σε σούπερ μάρκετ
Το μικρό φίδι στην Αγγλία εντοπίστηκε ανάμεσα στα προϊόντα και κατέληξε σε οργάνωση διάσωσης, η οποία έχει ήδη αναλάβει περισσότερα από 20 φίδια μέσα στο 2026.
Αστυνομικοί στην Τουρκία έδωσαν μάχη και σκότωσαν τρομοκράτη του ISIS σε σταθμό λεωφορείων στην Κωνσταντινούπολη, δείτε βίντεο
Οι αρχές είχαν πληροφορίες ότι ο 21χρονος Μπερκάν Τσιλ σχεδίαζε τρομοκρατική επίθεση σε τουρκικό έδαφος
Πολύνεκρο πλήγμα σε γάμο στο νότιο Ιράν: «Πιθανό απευθείας χτύπημα» από αμερικανικά πυρομαχικά, δείχνει ανάλυση του Reuters
Οι ΗΠΑ δεν έχουν αποδεχθεί την ευθύνη - Ερευνούμε το περιστατικό, λέει ο Τζέι Ντι Βανς
Εμπρησμός στην Marfin: Εισαγγελικό «όχι» στο αίτημα αποφυλάκισης της 46χρονης κατηγορούμενης
Αρνητική είναι η εισαγγελική πρόταση αναφορικά με το αίτημα αποφυλάκισης που κατέθεσε η 46χρονη κατηγορούμενη, η οποία κρίθηκε προσωρινά κρατούμενη στις αρχές Αυγούστου για την υπόθεση της τραγωδίας της Marfin.
Volkswagen σε ιστορική κρίση: Ο κινεζικός εφιάλτης χτυπά την καρδιά της γερμανικής βιομηχανίας, 100.000 θέσεις εργασίας στον αέρα
Ο άλλοτε κολοσσός του «Made in Germany» περνά τη μεγαλύτερη αναδιάρθρωση της ιστορίας του, καθώς η Κίνα από μεγαλύτερη αγορά του γίνεται ο πιο επικίνδυνος ανταγωνιστής του.