Ρωσία: Ελικόπτερο συνετρίβη σε χωριό – Νεκροί 4 επιβάτες, στελέχη ρωσικής αμυντικής εταιρείας
Η εταιρεία αυτή μάλιστα ειδικεύεται στην κατασκευή αεροπορικού εξοπλισμού για μαχητικά αεροσκάφη.
Ένα θανατηφόρο αεροπορικό δυστύχημα σημειώθηκε στην Ρωσία, προχθές Παρασκευή (07/11/2025) όταν ελικόπτερο τύπου Ka-226 συνετρίβη με αποτέλεσμα τέσσερις άνθρωποι να χάσουν την ζωή τους.
Βίντεο που κυκλοφορούν στα social media δείχνουν την τρελή πορεία του ελικοπτέρου στη Ρωσία μέχρι και την στιγμή που καταστρέφεται σε παραθαλάσσιο χωριό της Δημοκρατίας του Νταγκεστάν.
Αρχικά, τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι το Ka-226 μετέφερε τουρίστες, ωστόσο στη συνέχεια επιβεβαιώθηκε ότι επρόκειτο για στελέχη της ρωσικής αμυντικής εταιρείας KEMZ, που ειδικεύεται στην κατασκευή αεροπορικού εξοπλισμού για μαχητικά αεροσκάφη τύπου MiG και Sukhoi.
Μάλιστα, η ίδια η εταιρεία ανακοίνωσε ότι τέσσερα μέλη της εταιρείας έχασαν την ζωή τους από την συντριβή του Ka-226, μεταξύ των οποίων ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής του τμήματος κατασκευών και υποστήριξης της KEMZ, ενώ άλλοι δύο επιβάτες τραυματίστηκαν.
Η συγκεκριμένη εταιρεία έχει υποστεί κυρώσεις από τις ΗΠΑ επειδή αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της ρωσικής πολεμικής μηχανής και κατ’ επέκταση συμμετέχει στην ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.
💥 Russia: Deputy director, chief designer and chief engineer of major military contractor Kizlyar Electromechanical Plant died in a comical helicopter crash in occupied Dagestan.
The company designs and produces a large variety of electronic components for military aircraft. pic.twitter.com/bQRze6E7Ug— Igor Sushko (@igorsushko) November 8, 2025
❗Vrtulník s turisty se zřítil v Dagestánu poblíž vesnice Ači-Su.
Podle předběžných zpráv zahynuli čtyři lidé; na palubě bylo sedm turistů, sdělilo agentuře TASS republikánské ministerstvo zdravotnictví. pic.twitter.com/BGVXje3cmY
— bety kovac 🇺🇦♥️ (@betyna71) November 7, 2025
Η αιτία της συντριβής του ρωσικού ελικοπτέρου τύπου Ka-226 δεν έχει γίνει γνωστή. Από την πλευρά της, η Rosaviatsia, ομοσπονδιακή υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας μίλησε για «καταστροφή» και δήλωσε ότι έχει ξεκινήσει έρευνα.
Πηγή: OnAlert
πηγή στην Google
Συνδέσου με την ομάδα του lamiareport.gr στο Viber για άμεση ενημέρωση
Ακολούθησε το LamiaReport.gr στο Google News για όλες τς τελευταίες χρηστικές ειδήσεις
Ακολούθησε το LamiaReport στο Facebook ...για να μη χάνεις είδηση!
Οι εργοδότες φοβούνται για μαζικές άδειες λόγω του GTA 6: Ζητούν έως και 10 ημέρες εκτός γραφείου για το πολυαναμενόμενο παιχνίδι
Η κυκλοφορία του νέου Grand Theft Auto στις 19 Νοεμβρίου έχει ήδη μπει στα προγράμματα αδειών εργαζομένων – Οι προπαραγγελίες εκτιμάται ότι έχουν φτάσει τα 260 εκατ. δολάρια
Φίδι βρέθηκε να «ψωνίζει» στο διάδρομο με τα ψωμιά σε σούπερ μάρκετ
Το μικρό φίδι στην Αγγλία εντοπίστηκε ανάμεσα στα προϊόντα και κατέληξε σε οργάνωση διάσωσης, η οποία έχει ήδη αναλάβει περισσότερα από 20 φίδια μέσα στο 2026.
Αστυνομικοί στην Τουρκία έδωσαν μάχη και σκότωσαν τρομοκράτη του ISIS σε σταθμό λεωφορείων στην Κωνσταντινούπολη, δείτε βίντεο
Οι αρχές είχαν πληροφορίες ότι ο 21χρονος Μπερκάν Τσιλ σχεδίαζε τρομοκρατική επίθεση σε τουρκικό έδαφος
Πολύνεκρο πλήγμα σε γάμο στο νότιο Ιράν: «Πιθανό απευθείας χτύπημα» από αμερικανικά πυρομαχικά, δείχνει ανάλυση του Reuters
Οι ΗΠΑ δεν έχουν αποδεχθεί την ευθύνη - Ερευνούμε το περιστατικό, λέει ο Τζέι Ντι Βανς
Εμπρησμός στην Marfin: Εισαγγελικό «όχι» στο αίτημα αποφυλάκισης της 46χρονης κατηγορούμενης
Αρνητική είναι η εισαγγελική πρόταση αναφορικά με το αίτημα αποφυλάκισης που κατέθεσε η 46χρονη κατηγορούμενη, η οποία κρίθηκε προσωρινά κρατούμενη στις αρχές Αυγούστου για την υπόθεση της τραγωδίας της Marfin.
Volkswagen σε ιστορική κρίση: Ο κινεζικός εφιάλτης χτυπά την καρδιά της γερμανικής βιομηχανίας, 100.000 θέσεις εργασίας στον αέρα
Ο άλλοτε κολοσσός του «Made in Germany» περνά τη μεγαλύτερη αναδιάρθρωση της ιστορίας του, καθώς η Κίνα από μεγαλύτερη αγορά του γίνεται ο πιο επικίνδυνος ανταγωνιστής του.