Σεισμός 7,4 Ρίχτερ στην Κολομβία: Περισσότεροι από 250 οι νεκροί – Ακόμα και με γυμνά χέρια ψάχνουν για επιζώντες
Δεκάδες κτίρια έχουν καταρρεύσει και εκατοντάδες κατοικίες έχουν καταστραφεί από το τρομερό χτύπημα του Εγκέλαδου
Δραματικές ώρες στην Κολομβία μετά τον καταστροφικό σεισμό των 7,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ της 10ης Αυγούστου. Περισσότεροι από 250 οι νεκροί, σύμφωνα με τον νεότερο επίσημο απολογισμό της Τρίτης (11.08.2026).
Ομάδες διάσωσης, σύμφωνα με το newsit.gr, σκάβουν μέσα σε τεράστιους σωρούς τσιμέντου στη δυτική Κολομβία, σε μία μάχη με τον χρόνο για να βρουν επιζώντες, αφού ο ισχυρός σεισμός έχει ήδη προκαλέσει τον θάνατο περισσότερων από 250 ανθρώπων, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των τοπικών αρχών.
Συγγενείς περιμένουν καρτερικά δίπλα στα συντρίμμια των κτιρίων αναζητώντας ενδείξεις ζωής.
Η σεισμική δόνηση των 7,4 βαθμών, η ισχυρότερη που έπληξε τη χώρα της Λατινικής Αμερικής εδώ και δεκαετίες, συγκλόνισε νωρίς το πρωί της Δευτέρας (10.08.2026) την «καρδιά» της Κολομβίας, προκαλώντας σοβαρές ζημιές ή ισοπεδώνοντας ολοσχερώς πολυκατοικίες, σπίτια, σχολεία και κέντρα υγείας.
Σχεδόν 100 μετασεισμοί καταγράφηκαν έως το πρωί της Τρίτης (τοπική ώρα).
🌋🇨🇴 Colombia enfrenta momentos de tensión: al sismo se suma la alerta por la actividad volcánica del Puracé, en el departamento de Cauca. Más información 👉 https://t.co/JvHI7xUBvH#periodicocorreo pic.twitter.com/Fio4zNwOJS — Periódico Correo (@PeriodicoCorreo) August 10, 2026
πηγή στην Google
Συνδέσου με την ομάδα του lamiareport.gr στο Viber για άμεση ενημέρωση
Ακολούθησε το LamiaReport.gr στο Google News για όλες τς τελευταίες χρηστικές ειδήσεις
Ακολούθησε το LamiaReport στο Facebook ...για να μη χάνεις είδηση!