Σκανδιναβικό «δείπνο κορυφής» στο σπίτι της Δανής πρωθυπουργού με κοινή ατζέντα για άμυνα και ασφάλεια
Οι Σκανδιναβοί ηγέτες απάντησαν στον Τραμπ μέσω... δείπνου λίγες ώρες μετά τις δηλώσεις του, ότι κατά την εκτίμησή του, οι ΗΠΑ θα πάρουν τελικά τη Γροιλανδία
Η πρωθυπουργός της Δανίας Μέτε Φρεντέρικσεν, φιλοξένησε το βράδυ της Κυριακής τους ομολόγους της από τη Φινλανδία, τη Νορβηγία και τη Σουηδία στο σπίτι της, μετά από συνάντηση που είχαν νωρίτερα στο υπουργείο Εξωτερικών. Στο επίκεντρο των συνομιλιών βρέθηκαν η περιφερειακή αμυντική και στρατηγική συνεργασία των σκανδιναβικών χωρών.
Το δείπνο αυτό έγινε λίγες ώρες μετά τις δηλώσεις του Ντόναλντ Τραμπ στο Air Force One ότι, κατά την εκτίμησή του, οι ΗΠΑ θα πάρουν τελικά τη Γροιλανδία. «Νομίζω ότι θα το έχουμε» είπε στους δημοσιογράφους ο πρόεδρος των ΗΠΑ το Σάββατο, προσθέτοντας ότι οι 57.000 κάτοικοι του νησιού «θέλουν να είναι μαζί μας».
Παράλληλα, τόνισε ότι η άμυνα και η ασφάλεια πρέπει να παραμείνουν υψηλή προτεραιότητα όχι μόνο για τη Δανία και τις σκανδιναβικές χώρες αλλά και για ολόκληρη την Ευρώπη. Εξέφρασε, επίσης, κατανόηση για την ανησυχία που προκαλούν οι παγκόσμιες εξελίξεις σε πολλούς πολίτες, σημειώνοντας: «Η Δανία δεν είναι μόνη. Έχουμε ισχυρούς συμμάχους με κοινές αξίες, και ανήκουμε σε μια ήπειρο που οφείλουμε να ενισχύσουμε περαιτέρω, τόσο στρατιωτικά όσο και οικονομικά και τεχνολογικά».
πηγή: protothema.gr
πηγή στην Google
Συνδέσου με την ομάδα του lamiareport.gr στο Viber για άμεση ενημέρωση
Ακολούθησε το LamiaReport.gr στο Google News για όλες τς τελευταίες χρηστικές ειδήσεις
Ακολούθησε το LamiaReport στο Facebook ...για να μη χάνεις είδηση!
Δεκάδες γράμματα υποστήριξης στην Λίντσεϊ Κλάνσι που σκότωσε τα παιδιά της στις ΗΠΑ έφερε ο δικηγόρος της στο δικαστήριο
Οι ένορκοι συνεχίζουν τις διαβουλεύσεις για έκτη ημέρα, αδυνατούν να καταλήξουν σε ομόφωνη απόφαση
Μαζικό μπλακ άουτ σε υπηρεσίες AI: Προβλήματα σε ChatGPT, Claude, Grok, Gemini και Cursor
Οι αναφορές για δυσλειτουργίες εμφανίστηκαν σχεδόν ταυτόχρονα - Ενδείξεις ότι το πρόβλημα συνδέεται με ευρύτερες διαδικτυακές υποδομές
Νετανιάχου για την 7η Οκτωβρίου: Σκόπιμα δεν με ξύπνησαν πριν από την επίθεση - Αυτή η εισβολή δεν θα είχε συμβεί
"Αν με είχαν ξυπνήσει, όλα θα ήταν διαφορετικά. Αυτή είναι η ιστορία της 7ης Οκτωβρίου", ισχυρίστηκε ο Νετανιάχου.
Ιστορική επέμβαση: Ο πρώτος ασθενής που χειρουργήθηκε στον εγκέφαλο με τη βοήθεια του AI
Βρετανός έγινε ο πρώτος ασθενής παγκοσμίως που υποβλήθηκε σε εγχείρηση εγκεφάλου με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης, η οποία καθοδηγούσε τους χειρουργούς σε πραγματικό χρόνο.
Κανάρια Νησιά: Φόβοι για πάνω από 80 νεκρούς μετανάστες σε σκάφος που έμεινε ακυβέρνητο στον Ατλαντικό για 27 ημέρες
44 άτομα έχουν διασωθεί, ενώ 5 σοροί που εντοπίστηκαν στο σκάφος δεν μπορούσαν να ανασυρθούν λόγω των καιρικών συνθηκών.
"Παράθυρο" ειρήνης από τον Πούτιν: "Υπάρχει πιθανότητα να τερματιστεί ο πόλεμος στην Ουκρανία" - Τα εγκώμια για Τραμπ
Τι δήλωσε ο Βλαντιμίρ Πούτιν για τον πόλεμο στην Ουκρανία - Συνεχίζεται η επικοινωνία με το Κίεβο