Συγκινητική τελετή στο Χάρβαρντ για την 25η Μαρτίου – Γκίλφοϊλ: «ΗΠΑ και Ελλάδα προστατεύουν την Ευρώπη και τον υπόλοιπο ελεύθερο κόσμο»
Με θερμά λόγια αναφέρθηκε στη χώρα μας η πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ελλάδα, Κίμπερλι Γκίλφοϊλ.
Υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι της αμερικανικής κυβέρνησης, γερουσιαστές, βουλευτές και ομογενείς από κάθε γενιά των Ηνωμένων Πολιτειών, έδωσαν το παρών στην εκδήλωση της Πρεσβείας της Ελλάδας στην Ουάσιγκτον για την ελληνική ανεξαρτησία.
Το άκουσμα του Εθνικού Ύμνου στο Χάρβαρντ προκάλεσε ρίγη συγκίνησης. Όλοι όσοι παραβρέθηκαν στην τελετή έγιναν μία φωνή και έψαλλαν τον «Ύμνο προς την Ελευθερία».
Γκίλφοϊλ: «Μαζί προστατεύουμε την Ευρώπη και τον υπόλοιπο ελεύθερο κόσμο»
Στο Κέντρο Ελληνικών Σπουδών του Χάρβαρντ, η Κίμπερλι Γκίλφοϊλ μίλησε στον ΑΝΤ1 με ιδιαίτερη θέρμη για την Ελλάδα. «Έχουμε μάθει τόσα πολλά από την Ελλάδα. Το ίδιο και ολόκληρος ο κόσμος, ειλικρινά με την ιστορία, τη φιλοσοφία, τον πολιτισμό και την παιδεία. Όλα ανεξαιρέτως. Και τώρα το να μπορούμε να συνεργαζόμαστε και να συνεχίζουμε να μαθαίνουμε και να αναπτυσσόμαστε από όλες τις απίστευτες αξίες και τα δυνατά σημεία που διαθέτει η Ελλάδα. Είναι μία μοναδική και σπάνια ευκαιρία, και σκοπεύω να αξιοποιήσω κάθε λεπτό της» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Και στις δηλώσεις της κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης η πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, αναφέρθηκε στη στενή συνεργασία των δύο χωρών τα τελευταία χρόνια. «Μαζί έχουμε πετύχει τόσα πολλά, φέρνοντας την εταιρική μας σχέση σε ιστορικά επίπεδα με κοινή αίσθηση σκοπού και σαφή όραμα ότι δεν υπάρχει τίποτα που δεν μπορούμε να πετύχουμε μαζί. Μαζί, προστατεύουμε την Ελλάδα, την Ευρώπη και τον υπόλοιπο ελεύθερο κόσμο. Οι ΗΠΑ και η Ελλάδα είναι πλήρως αφοσιωμένες στην ασφάλεια των συνόρων και την ενίσχυση των αμυντικών σχέσεων».
Μάικλ Ρήγας: Οι ΗΠΑ εμπνεύστηκαν από την αρχαία Ελλάδα»
Για τη συνεισφορά την Ελλάδα στο δημοκρατικό πολίτευμα όλων των χωρών αναφέρθηκε και ο Ελληνοαμερικανών αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικλ Ρήγας. «Η Ελλάδα έχει πολύ σημαντικό και στρατηγικό ρόλο στην περιοχή. Η Δημοκρατία βοήθησε να εμπνευστούν οι ΗΠΑ. Είμαστε στη 250η επέτειο ως δημοκρατική χώρα και πολλή από αυτήν την έμπνευση ήρθε από την αρχαία Ελλάδα».
Απόψε ο Ντόναλντ Τραμπ διοργανώνει στον Λευκό Οίκο την ετήσια ειδική εκδήλωση για την επέτειο της Ελληνικής Ανεξαρτησίας.
πηγή στην Google
Συνδέσου με την ομάδα του lamiareport.gr στο Viber για άμεση ενημέρωση
Ακολούθησε το LamiaReport.gr στο Google News για όλες τς τελευταίες χρηστικές ειδήσεις
Ακολούθησε το LamiaReport στο Facebook ...για να μη χάνεις είδηση!
Τραμπ: «Πάγωσα» τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας για να συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις – Ο Ζελένσκι δεν θέλει να τελειώσει ο πόλεμος
Ο Ντόναλντ Τραμπ κατηγόρησε ξανά τον Ουκρανό ομόλογό του πως χτυπά ρωσικά διυλιστήρια και πως εκμεταλλεύεται τα χρήματα που του δίνει η ΕΕ
Την παραίτησή του υπέβαλε ο Γάλλος ΥΠΕΣ μετά το χάος, δεν την έκανε δεκτή ο Μακρόν - «Υπήρξαν αστοχίες» παραδέχθηκε ο Γάλλος Πρόεδρος
Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, που βρίσκεται υπό πίεση έπειτα από ένα Σαββατοκύριακο βίαιων ταραχών στη χώρα, παραδέχθηκε σήμερα ότι υπήρξαν αστοχίες στην «πρόβλεψη και τις πληροφορίες», αλλά δεν έκανε δεκτή την παραίτηση του υπουργού Εσωτερικών Λοράν Νουνιές, ανακοίνωσε το Μέγαρο των Ηλυσίων.
Ανάλυση Politico: Η Ευρώπη μπροστά στην τέλεια πολιτική καταιγίδα – Το χάος στη Γαλλία και η επόμενη μέρα στην ΕΕ
Μπροστά σε ένα δύσκολο σταυροδρόμι φαίνεται πως βρίσκεται η Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς τα εκτεταμένα επεισόδια σε Γαλλία, Ιταλία και Βέλγιο, η ενεργειακή κρίση που βαραίνει κυρίως τις χώρες του Νότου, αλλά και οι επικείμενες εκλογές σε Ισπανία και Ιταλία δυσκολεύουν τη λήψη αποφάσεων και τους οποιουσδήποτε ελιγμούς.
Τραγωδία: Σταυρός έπεσε πάνω σε ιερέα την ώρα της Θείας Λειτουργίας και τον σκότωσε (ΒΙΝΤΕΟ)
Ο καθολικός ιερέας Πατρίσιο Αλφρέδο Σάντσεθ Μολινάρι βρήκε τραγικό θάνατο σε εκκλησία στον Ισημερινό.
Ιταλία: 160 προσαγωγές στο Μιλάνο, το 80% ανήλικοι – Νέα επεισόδια και καταστροφές σε καταστήματα
Σοβαρή ένταση στο Μιλάνο, με ομάδες νεαρών να προκαλούν ζημιές και να συγκρούονται με την αστυνομία.
Ανάλυση για το διάγγελμα Μακρόν: Καταδίκασε τη βία, αλλά δεν ανακοίνωσε έκτακτα μέτρα ή σχέδιο αντιμετώπισης της κρίσης
Έξι μήνες πριν τις κάλπες που σηματοδοτούν τη λήξη της θητείας του, ο Γάλλος πρόεδρος κατηγόρησε την ακροαριστερά και κάλεσε σε εθνικό διάλογο - Η παραπομπή των οικονομικών αποφάσεων στον πρωθυπουργό και η αναφορά στις εκλογές του 2027 αποτυπώνουν τα όρια της παρέμβασής του