ΚΛΕΙΣΙΜΟ
MENU
weather-icon 10 oC
Αναζήτηση:
CREATE IMAGE

Συνεχίζεται σήμερα η τριμερής ΗΠΑ-Ουκρανίας-Ρωσίας στο Άμπου Ντάμπι, επιμένει για το Ντονμπάς η Μόσχα -Δέχθηκε επίθεση τη νύχτα το Κίεβο

Συνεχίζεται σήμερα η τριμερής ΗΠΑ-Ουκρανίας-Ρωσίας στο Άμπου Ντάμπι, επιμένει για το Ντονμπάς η Μόσχα -Δέχθηκε επίθεση τη νύχτα το Κίεβο

Ουκρανοί και Ρώσοι διαπραγματευτές συναντήθηκαν χθες στο Αμπού Ντάμπι για να συζητήσουν το ακανθώδες εδαφικό ζήτημα, χωρίς αποτέλεσμα.

Ενδείξεις συμβιβασμού δεν υπάρχουν, την ώρα που οι ρωσικοί αεροπορικοί βομβαρδισμοί έχουν βυθίσει την Ουκρανία στη χειρότερη ενεργειακή κρίση από την έναρξη του πολέμου, όπως αναφέρει το iefimerida.gr.

Η Μόσχα απαιτεί το Ντονμπάς

Το Κίεβο δέχεται εντεινόμενες πιέσεις από τις ΗΠΑ να καταλήξει σε μια ειρηνευτική συμφωνία, στον πόλεμο που ξεκίνησε με την εισβολή της Ρωσίας τον Φεβρουάριο του 2022. Η Μόσχα απαιτεί από την Ουκρανία να της παραχωρήσει ολόκληρης της βιομηχανικής περιοχής του Ντονμπάς για να τερματιστεί η σύγκρουση.

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι είπε ότι το εδαφικό θα είναι ένα κεντρικό ζήτημα στις συνομιλίες που διεξάγονται στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και θα ολοκληρωθούν σήμερα:

«Το σημαντικότερο πράγμα είναι ότι η Ρωσία θα πρέπει να είναι έτοιμη να τελειώσει τον πόλεμο που ξεκίνησε η ίδια» ανέφερε σε μήνυμά του στην εφαρμογή Telegram ο Ζελένσκι.

«Θα δούμε πώς θα πάει αύριο [σ.σ. σήμερα] η συζήτηση και ποιο θα είναι το αποτέλεσμα», πρόσθεσε.

Αυτή ήταν η πρώτη φορά που Ουκρανία, η Ρωσία και οι ΗΠΑ είχα τριμερείς συνομιλίες από τότε που ξεκίνησε η στρατιωτική εισβολή της Ρωσίας τον Φεβρουάριο του 2022.

Σκληρός χειμώνας για την Ουκρανία

Η υψηλότερου επιπέδου σύνοδος των τριών πλευρών από την έναρξη του πολέμου γίνεται καθώς η Ουκρανία βιώνει έναν σκληρό χειμώνα με μεγάλο μέρος των ενεργειακών υποδομών της να έχει υποστεί ζημιές από ρωσικές επιθέσεις.

Οι συναντήσεις σε Νταβός και Μόσχα

Οι συνομιλίες γίνονται μετά την έβδομη συνάντηση μεταξύ του ειδικού απεσταλμένου του Τραμπ, Στιβ Γουίτκοφ, και του Βλαντιμίρ Πούτιν στη Μόσχα, όπου τα κύρια θέματα συζήτησης ήταν οι απαιτήσεις της Ρωσίας για εδάφη και οι εγγυήσεις ασφαλείας της Ουκρανίας, για τις οποίες ο Ζελένσκι δήλωσε ότι συμφωνήθηκαν με τον Τραμπ στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός αυτή την εβδομάδα.

Νέες ρωσικές αεροπορικές επιδρομές στην Ουκρανία, ώρες μετά την πρώτη τριμερή

Εντωμεταξύ στόχος ρωσικών επιθέσεων με πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη έγινε τη νύχτα το Κίεβο, σύμφωνα με την πολεμική αεροπορία της χώρας, η οποία ενεργοποίησε την αεράμυνα, ώρες μετά τη συνάντηση στο Αμπου Ντάμπι.

Τουλάχιστον ένα άτομο σκοτώθηκε και τέσσερα άτομα τραυματίστηκαν από τις επιθέσεις, σύμφωνα με τον δήμαρχο του Κιέβου Βιτάλι Κλίτσκο. Πρόσθεσε ότι τα συντρίμμια που έπεσαν προκάλεσαν πυρκαγιές και ζημιές σε κτίρια, ενώ κάποιες περιοχές της πόλης έχουν μείνει χωρίς θέρμανση και νερό.

Η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ουκρανίας, το Χάρκοβο στα βορειοανατολικά, δέχθηκε επίσης επίθεση. Ενα μαιευτήριο και ένας κοιτώνας για εκτοπισμένους υπέστησαν ζημιές, σύμφωνα με τον δήμαρχο της πόλης Ιχόρ Τέρεχοφ. Τουλάχιστον 11 άνθρωποι τραυματίστηκαν.

Νέα Υόρκη: Μεγάλη φωτιά σε πολυκατοικία στο Μπρονξ – Ένοικοι κρέμονται από τα παράθυρα
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Νέα Υόρκη: Μεγάλη φωτιά σε πολυκατοικία στο Μπρονξ – Ένοικοι κρέμονται από τα παράθυρα