Τέσσερα χρόνια δουλεύει χωρίς μισθό: Η ιστορία του 27χρονου με αυτισμό που ζητά μόνο δικαιοσύνη
Ο Τομ Μπόιντ, 27 ετών με αυτισμό, εργάζεται τέσσερα χρόνια σε κατάστημα Waitrose χωρίς μισθό. Η οικογένειά του ζητά δικαιοσύνη για την αδικία που αντιμετωπίζει.
Ένας 27χρονος άνδρας από το Μάντσεστερ εργάζεται για περισσότερα από τέσσερα χρόνια σε κατάστημα της αλυσίδας Waitrose, χωρίς να έχει λάβει ούτε μία λίρα. Παρότι εκπαιδεύεται και εκτελεί τα καθήκοντά του με συνέπεια, η εταιρεία αρνείται να του καταβάλει μισθό, επικαλούμενη ότι «δεν μπορεί να εκτελέσει πλήρως τον ρόλο» του.
Ο Τομ Μπόιντ, που πάσχει από Διαταραχή Αυτιστικού Φάσματος (ΔΑΦ), εργάζεται τα πρωινά ως αποθηκάριος στο παντοπωλείο, βοηθώντας στη διανομή και την τακτοποίηση προϊόντων. Όπως αναφέρει η μητέρα του στη Manchester Evening News, ο γιος της έχει προσφέρει «περισσότερες από 600 ώρες εργασίας» εθελοντικά, όχι για το χρήμα, αλλά επειδή «ήθελε να ανήκει κάπου, να συνεισφέρει και να νιώθει ότι κάνει τη διαφορά».
«Ψυχρή και απαξιωτική»
Παρά τη σταθερή παρουσία του και τις θετικές εντυπώσεις που άφησε στους συναδέλφους του, η οικογένεια του Τομ, όπως αναφέρει το gazzetta.gr, βρέθηκε μπροστά σε μια κατάσταση και συμπεριφορά που περιγράφεται ως «ψυχρή και απαξιωτική». Όταν ρώτησαν αν υπήρχε πιθανότητα να του δοθούν μερικές ώρες αμειβόμενης εργασίας, όχι ως πράξη φιλανθρωπίας αλλά ως αναγνώριση της προσπάθειάς του, η διοίκηση φέρεται να απάντησε αρνητικά.
«Δεν μπορούμε να τον αφήνουμε να κάνει ό,τι θέλει», ήταν η φράση που -όπως λέει η μητέρα του- ειπώθηκε από τον διευθυντή του καταστήματος. Μια φράση που έπεσε... βαριά σε μια οικογένεια που ζητά απλώς σεβασμό, δικαιοσύνη και αξιοπρέπεια.
Έντονες οι αντιδράσεις
Η υπόθεση έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στη Βρετανία, με πολλούς να ζητούν από τη Waitrose να επανεξετάσει τη στάση της. Νομικοί κύκλοι υπενθυμίζουν ότι, βάσει της βρετανικής νομοθεσίας, η μη αμειβόμενη εργασία σε πλαίσιο συνεχούς απασχόλησης είναι παράνομη, ακόμη κι αν ο εργαζόμενος συμμετέχει αρχικά σε εκπαιδευτικό ή υποστηρικτικό πρόγραμμα.
Η οικογένεια του Τομ επιμένει πως δεν επιδιώκει αντιπαράθεση, αλλά αναγνώριση. Όπως λένε, «η εργασία του Τομ αξίζει να αναγνωριστεί, όπως συμβαίνει σε όλους μας».
πηγή στην Google
Συνδέσου με την ομάδα του lamiareport.gr στο Viber για άμεση ενημέρωση
Ακολούθησε το LamiaReport.gr στο Google News για όλες τς τελευταίες χρηστικές ειδήσεις
Ακολούθησε το LamiaReport στο Facebook ...για να μη χάνεις είδηση!
Οι εργοδότες φοβούνται για μαζικές άδειες λόγω του GTA 6: Ζητούν έως και 10 ημέρες εκτός γραφείου για το πολυαναμενόμενο παιχνίδι
Η κυκλοφορία του νέου Grand Theft Auto στις 19 Νοεμβρίου έχει ήδη μπει στα προγράμματα αδειών εργαζομένων – Οι προπαραγγελίες εκτιμάται ότι έχουν φτάσει τα 260 εκατ. δολάρια
Φίδι βρέθηκε να «ψωνίζει» στο διάδρομο με τα ψωμιά σε σούπερ μάρκετ
Το μικρό φίδι στην Αγγλία εντοπίστηκε ανάμεσα στα προϊόντα και κατέληξε σε οργάνωση διάσωσης, η οποία έχει ήδη αναλάβει περισσότερα από 20 φίδια μέσα στο 2026.
Αστυνομικοί στην Τουρκία έδωσαν μάχη και σκότωσαν τρομοκράτη του ISIS σε σταθμό λεωφορείων στην Κωνσταντινούπολη, δείτε βίντεο
Οι αρχές είχαν πληροφορίες ότι ο 21χρονος Μπερκάν Τσιλ σχεδίαζε τρομοκρατική επίθεση σε τουρκικό έδαφος
Πολύνεκρο πλήγμα σε γάμο στο νότιο Ιράν: «Πιθανό απευθείας χτύπημα» από αμερικανικά πυρομαχικά, δείχνει ανάλυση του Reuters
Οι ΗΠΑ δεν έχουν αποδεχθεί την ευθύνη - Ερευνούμε το περιστατικό, λέει ο Τζέι Ντι Βανς
Εμπρησμός στην Marfin: Εισαγγελικό «όχι» στο αίτημα αποφυλάκισης της 46χρονης κατηγορούμενης
Αρνητική είναι η εισαγγελική πρόταση αναφορικά με το αίτημα αποφυλάκισης που κατέθεσε η 46χρονη κατηγορούμενη, η οποία κρίθηκε προσωρινά κρατούμενη στις αρχές Αυγούστου για την υπόθεση της τραγωδίας της Marfin.
Volkswagen σε ιστορική κρίση: Ο κινεζικός εφιάλτης χτυπά την καρδιά της γερμανικής βιομηχανίας, 100.000 θέσεις εργασίας στον αέρα
Ο άλλοτε κολοσσός του «Made in Germany» περνά τη μεγαλύτερη αναδιάρθρωση της ιστορίας του, καθώς η Κίνα από μεγαλύτερη αγορά του γίνεται ο πιο επικίνδυνος ανταγωνιστής του.