Τηλεφωνική επικοινωνία Τραμπ-Ζελένσκι - Για «πολύ σημαντική» και «πλούσια» συνομιλία μιλά το Κίεβο
Σύμφωνα με πληροφορίες συζήτησαν την κλιμάκωση των ρωσικών επιθέσεων στην Ουκρανία και την προμήθεια συστημάτων αεροπορικής άμυνας.
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ είχε τηλεφωνική επικοινωνία σήμερα νωρίς το απόγευμα ώρα Ελλάδας με τον Ουκρανό ομόλογό του Βολοντίμιρ Ζελένσκι, μια μέρα απογοητευτική, όπως ο Τραμπ χαρακτήρισε, τη συνομιλία που είχε με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν.
Σύμφωνα με τον αμερικανικό ειδησεογραφικό ιστότοπο Axios Τραμπ και Ζελένσκι συζήτησαν την κλιμάκωση των ρωσικών επιθέσεων στην Ουκρανία και την προμήθεια συστημάτων αεροπορικής άμυνας.
Ο προσωπάρχης του Ζελένσκι, Αντρίι Γερμάκ, έκανε λόγο για μια «σημαντική συνομιλία μεταξύ προέδρων».
Ο Τραμπ, ο οποίος την προηγούμενη εβδομάδα είχε δηλώσει εμφατικά ότι ο Πούτιν «επιδιώκει να διευθετήσει» τον πόλεμο στην Ουκρανία, επεσήμανε χθες Πέμπτη έπειτα από νέα τηλεφωνική επικοινωνία που είχε μαζί του ότι είναι «απογοητευμένος», εκτιμώντας ότι ο Ρώσος ηγέτης δεν επιθυμεί τον τερματισμό του πολέμου.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
πηγή στην Google
Συνδέσου με την ομάδα του lamiareport.gr στο Viber για άμεση ενημέρωση
Ακολούθησε το LamiaReport.gr στο Google News για όλες τς τελευταίες χρηστικές ειδήσεις
Ακολούθησε το LamiaReport στο Facebook ...για να μη χάνεις είδηση!
Νέα πρόκληση Φιντάν για τα νησιά: Αν η Ελλάδα το παρακάνει, τότε η ισχύς της Τουρκίας είναι γνωστή σε όλους
Ο Χακάν Φιντάν υποστήριξε ότι η Τουρκία δεν επιδιώκει την ένταση, αλλά επιμένει στη θέση της για το καθεστώς των νησιών.
Μουσείο του Λούβρου: Συνελήφθησαν δύο Γερμανοί που κρέμασαν δικούς τους πίνακες στην αίθουσα με τη "Μόνα Λίζα"
Φύλακες του μουσείου ακινητοποίησαν τους δύο Γερμανούς και κάλεσαν την αστυνομία - Στην κατάθεσή τους υποστήριξαν πως θέλησαν να κάνουν "μια πλάκα"
Οι Χούθι χάλασαν το Σαββατοκύριακο του Τραμπ στο Καμπ Ντέιβιντ - Εσπευσμένα στον Λευκό Οίκο ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Αναλυτές συνδέουν την επιστροφή Τραμπ στον Λευκό Οίκο με την κλιμάκωση των συγκρούσεων στη Μέση Ανατολή και ειδικότερα με την επίθεση των Χούθι εναντίον της πρωτεύουσας της Σαουδικής Αραβίας.
Παγκόσμιος τρόμος για την ανεξέλεγκτη Τεχνητή Νοημοσύνη: Ο Τραμπ αναζητά «τσάρο» για την ΑΙ, ο Άλτμαν πάει στον ΟΗΕ
«Καμπανάκι» ακόμα και από τους ίδιους τους δημιουργούς της ΑΙ - Ο Άλτμαν, ο άνθρωπος πίσω από το ChatGPT, θα ενημερώσει το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ - Ο Τραμπ ανακοίνωσε τη δημιουργία «AI Force», τασσόμενος κατά των υπερβολικών περιορισμών
Η Ρωσία στηρίζει ανοικτά την AfD λίγο πριν από τις εκλογές στο Μεκλεμβούργο-Δυτική Πομερανία
Η AfD, όπως και το κόμμα BSW, τάσσεται υπέρ της επανέναρξης των εισαγωγών ρωσικού φυσικού αερίου, υποστηρίζοντας την επιστροφή σε φθηνότερες ενεργειακές προμήθειες από τη Ρωσία
Ράλι στις τιμές ενέργειας: Πρόβλεψη της ΕΚΤ για πετρέλαιο στα 132 δολάρια και φυσικό αέριο στα 130 ευρώ στο κακό σενάριο
Η ΕΚΤ εκτιμά μέση τιμή του πετρελαίου κοντά στα 87 δολάρια και του φυσικού αερίου στα 60 ευρώ στο βασικό σενάριο