Το Ισραήλ προειδοποιεί: «Η μάχη στην Λωρίδα της Γάζας θα συνεχιστεί αν δεν απελευθερωθούν οι όμηροι»
«Ο πόλεμος συνεχίζεται και θα τον προσαρμόσουμε στην πραγματικότητα που αλλάζει βάσει των συμφερόντων μας» τονίζει ο επικεφαλής των IDF.
Εάν δεν υπάρξει απελευθέρωση Ισραηλινών ομήρων στη Λωρίδα της Γάζας, «η μάχη θα συνεχίσει χωρίς ανάπαυλα», προειδοποίησε ο αρχηγός του γενικού επιτελείου εθνικής άμυνας του Ισραήλ Εγιάλ Ζαμίρ, κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης στα στρατεύματά του στον παλαιστινιακό θύλακα.
«Εκτιμώ πως τις επόμενες ημέρες, θα γνωρίζουμε εάν μπορούμε να καταλήξουμε σε μια συμφωνία για την απελευθέρωση των ομήρων μας. Εάν όχι, η μάχη στην Λωρίδα της Γάζας θα συνεχιστεί χωρίς ανάπαυλα», δήλωσε ο επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεων του Ισραήλ στο Γαλλικό Πρακτορείο.
O Εγιάλ Ζαμίρ «πραγματοποίησε μια επίσκεψη στο πεδίο και αξιολόγησε την κατάσταση» χθες (01.08.2025) στη Λωρίδα της Γάζας, όπου ο στρατός πολεμά με την παλαιστινιακή Χαμάς εδώ και σχεδόν 22 μήνες, σύμφωνα με αυτό το δελτίο Τύπου.
«Ο πόλεμος συνεχίζεται και θα τον προσαρμόσουμε στην πραγματικότητα που αλλάζει βάσει των συμφερόντων μας», συμπληρώνεται, ενώ υπογραμμίζεται πως «οι επιτυχίες που καταγράφηκαν μας προσφέρουν μια επιχειρησιακή ευλυγισία».
Ο πόλεμος ξεκίνησε έπειτα από την επίθεση της παλαιστινιακής ισλαμιστικής οργάνωσης Χαμάς εναντίον του Ισραήλ την 7η Οκτωβρίου του 2023, η οποία είχε ως αποτέλεσμα, στην ισραηλινή πλευρά, να σκοτωθούν 1.219 άνθρωποι, στην πλειονότητά τους άμαχοι, σύμφωνα με μια καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων βάσει επίσημων στοιχείων.
Τα αντίποινα του Ισραήλ έχουν στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 60.332 ανθρώπους στη Γάζα, οι περισσότεροι άμαχοι, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας της Χαμάς, που κρίνονται αξιόπιστα από τον ΟΗΕ.
Η Λωρίδα της Γάζας, που βρίσκεται υπό ισραηλινό αποκλεισμό, απειλείται πλέον από έναν «γενικευμένο λιμό», σύμφωνα με τον ΟΗΕ, και εξαρτάται πλήρως από την ανθρωπιστική βοήθεια που διανέμεται από φορτηγά ή ρίχνεται από αέρος.
Ο λιμός απειλεί την Γάζα
«Η τωρινή εκστρατεία ψευδών κατηγοριών σχετικά με έναν εσκεμμένο λιμό αποτελεί μια σκόπιμη, οργανωμένη και ψευδή απόπειρα να κατηγορεί ο Τσαχάλ, ένας ηθικός στρατός, για εγκλήματα πολέμου», υποστήριξε ο αρχηγός των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων. «Η υπεύθυνη των δολοφονιών και βασάνων των κατοίκων της Λωρίδας της Γάζας είναι η Χαμάς», υπογράμμισε.
Αυτή η επίσκεψη στη Γάζα έλαβε χώρα ενώ που ο ισραηλινός στρατός προχωρά εδώ και ημέρες στην αναδιάταξη των στρατευμάτων του στον παλαιστινιακό θύλακα.
Η δημοσιοποίηση από τον Ισλαμικό Τζιχάντ και κατόπιν από τη Χαμάς δύο βίντεο με ομήρους σε διάστημα δύο ημερών προκάλεσε έντονα συναισθήματα στο Ισραήλ και αναζωπύρωσε τον διάλογο για την αναγκαιότητα επίτευξης όσο το δυνατόν ταχύτερα μιας συμφωνίας, έπειτα από διαπραγμάτευση, μεταξύ της κυβέρνησης και της Χαμάς με στόχο την απελευθέρωση όλων των ομήρων.
Σε αυτές τις προπαγανδιστικές εικόνες, οι δύο όμηροι εμφανίζονται πολύ αδυνατισμένοι και εξασθενημένοι, ενώ γίνεται παραλληλισμός με την ανθρωπιστική κατάσταση που βρίσκεται σε εξέλιξη στη Γάζα.
«Τα βίντεο που δημοσιεύτηκαν τις δύο τελευταίες ημέρες μας συγκλονίζουν και μας αναστατώνουν», δήλωσε σήμερα η μητέρα ενός ομήρου, η Εϊνάβ Ζανγκάουκερ. «Τα παιδιά μας ζουν ένα Ολοκαύτωμα (…)», σχολίασε η ίδια, απευθύνοντας κάλεσμα για μια συγκέντρωση σήμερα στο Τελ Αβίβ, στο πλευρό των οικογενειών ομήρων.
Πηγή: newsit.gr
πηγή στην Google
Συνδέσου με την ομάδα του lamiareport.gr στο Viber για άμεση ενημέρωση
Ακολούθησε το LamiaReport.gr στο Google News για όλες τς τελευταίες χρηστικές ειδήσεις
Ακολούθησε το LamiaReport στο Facebook ...για να μη χάνεις είδηση!
Δεκάδες γράμματα υποστήριξης στην Λίντσεϊ Κλάνσι που σκότωσε τα παιδιά της στις ΗΠΑ έφερε ο δικηγόρος της στο δικαστήριο
Οι ένορκοι συνεχίζουν τις διαβουλεύσεις για έκτη ημέρα, αδυνατούν να καταλήξουν σε ομόφωνη απόφαση
Μαζικό μπλακ άουτ σε υπηρεσίες AI: Προβλήματα σε ChatGPT, Claude, Grok, Gemini και Cursor
Οι αναφορές για δυσλειτουργίες εμφανίστηκαν σχεδόν ταυτόχρονα - Ενδείξεις ότι το πρόβλημα συνδέεται με ευρύτερες διαδικτυακές υποδομές
Νετανιάχου για την 7η Οκτωβρίου: Σκόπιμα δεν με ξύπνησαν πριν από την επίθεση - Αυτή η εισβολή δεν θα είχε συμβεί
"Αν με είχαν ξυπνήσει, όλα θα ήταν διαφορετικά. Αυτή είναι η ιστορία της 7ης Οκτωβρίου", ισχυρίστηκε ο Νετανιάχου.
Ιστορική επέμβαση: Ο πρώτος ασθενής που χειρουργήθηκε στον εγκέφαλο με τη βοήθεια του AI
Βρετανός έγινε ο πρώτος ασθενής παγκοσμίως που υποβλήθηκε σε εγχείρηση εγκεφάλου με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης, η οποία καθοδηγούσε τους χειρουργούς σε πραγματικό χρόνο.
Κανάρια Νησιά: Φόβοι για πάνω από 80 νεκρούς μετανάστες σε σκάφος που έμεινε ακυβέρνητο στον Ατλαντικό για 27 ημέρες
44 άτομα έχουν διασωθεί, ενώ 5 σοροί που εντοπίστηκαν στο σκάφος δεν μπορούσαν να ανασυρθούν λόγω των καιρικών συνθηκών.
"Παράθυρο" ειρήνης από τον Πούτιν: "Υπάρχει πιθανότητα να τερματιστεί ο πόλεμος στην Ουκρανία" - Τα εγκώμια για Τραμπ
Τι δήλωσε ο Βλαντιμίρ Πούτιν για τον πόλεμο στην Ουκρανία - Συνεχίζεται η επικοινωνία με το Κίεβο