Το Κρεμλίνο απορρίπτει την πρόταση Ζελένσκι για εκεχειρία 60 ημερών
Ο Πούτιν έτοιμος να σταματήσει τις επιθέσεις στην Ουκρανία, αλλά μόνο την ημέρα των εκλογών, τόνισε ο Πεσκόφ - Συνεχίζονται οι επαφές για πιθανή ενεργειακή εκεχειρία μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας
Το Κρεμλίνο δήλωσε σήμερα ότι απορρίπτει την ιδέα για εκεχειρία 60 ημερών που πρότεινε ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι για να επιτραπεί στη χώρα του να πραγματοποιήσει προεδρικές εκλογές, επισημαίνοντας ότι αντ’ αυτού επιθυμεί μια συνολική ειρηνευτική συμφωνία.
«Σας παρακαλώ, πείτε στον Πούτιν να μας δώσει δύο μήνες, 60 ημέρες πλήρους κατάπαυσης πυρός, 60 ημέρες και θα διοργανώσουμε εκλογές» δήλωσε χθες ο Ζελένσκι στην εκπομπή "This Week" του δικτύου ABC.
Σύμφωνα με το protothema.gr, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε σήμερα σε δημοσιογράφους ότι η Ρωσία επιθυμεί μια μακροπρόθεσμη ειρηνευτική συμφωνία παρά μια προσωρινή κατάπαυση πυρός.
«Στο Κρεμλίνο, ο πρόεδρος Πούτιν και αξιωματούχοι σε άλλα επίπεδα έχουν κατ’ επανάληψη δηλώσει ότι δεν θέλουμε εκεχειρία» είπε ο Πεσκόφ. «Θέλουμε μακροπρόθεσμη ειρήνη και είμαστε έτοιμοι να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να την επιτύχουμε».
Η Ρωσία πιέζει εδώ και καιρό την Ουκρανία να προχωρήσει σε εκλογές και δηλώνει ότι η αποτυχία της να το πράξει καθιστά τον Ζελένσκι μη νόμιμο ηγέτη. Οι εκλογές σε καιρό πολέμου απαγορεύονται με βάση το ουκρανικό δίκαιο.
«Ο πρόεδρος έχει ήδη μιλήσει για αυτό, αλλά στην περίπτωση αυτή, μπορώ να πω με πλήρη ευθύνη εκ μέρους του ότι, αν το Κίεβο επιθυμεί πραγματικά να διεξαγάγει εκλογές, τότε ο Ρώσος πρόεδρος, ως ανώτατος αρχιστράτηγος, θα είναι έτοιμος να διατάξει τον στρατό να μην εξαπολύσει επιθέσεις εναντίον της Ουκρανίας την ημέρα των εκλογών. Συγκεκριμένα, την ημέρα των εκλογών. Αυτή είναι μια πολύ σημαντική διευκρίνιση» τόνισε ο Πεσκόφ.
Το Κρεμλίνο δήλωσε επίσης ότι συνεχίζονται οι επαφές για πιθανή ενεργειακή εκεχειρία μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας, που ανακοινώθηκε από τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.
Ο Πεσκόφ αρνήθηκε να σχολιάσει εάν μια εκεχειρία θα αφορά μόνο τα διυλιστήρια πετρελαίου και πρόσθεσε ότι περαιτέρω λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν εν ευθέτω χρόνω.
πηγή στην Google
Συνδέσου με την ομάδα του lamiareport.gr στο Viber για άμεση ενημέρωση
Ακολούθησε το LamiaReport.gr στο Google News για όλες τς τελευταίες χρηστικές ειδήσεις
Ακολούθησε το LamiaReport στο Facebook ...για να μη χάνεις είδηση!
Τουρκία: Βίντεο ντοκουμέντο από το τροχαίο με το λεωφορείο και τους 11 νεκρούς – Οδηγός έκανε όπισθεν σε αυτοκινητόδρομο
Η επικίνδυνη κίνηση του οδηγού είχε ως αποτέλεσμα ένα φορτηγό που κινούταν από πίσω του να μην προλάβει να φρενάρει και να πέσει πάνω του με δύναμη.
Αποφάσεις για το μέλλον της Κίμπερλι Γκιλφόιλ παίρνει ο Ντόναλντ Τραμπ – Δεν την στήριξε λέει το CNN
«Μόλις άκουσα λίγα πράγματα για αυτό. Δεν ξέρω πάρα πολλά, αλλά ήταν πάντα πολύ ωραία» είχε σχολιάσει ο Τραμπ σε σχετική ερώτηση.
Ο Τραμπ θέλει και τον δικό του Ωκεανό: «Να μετονομάσουμε τον Ατλαντικό ή τον Ειρηνικό σε Τραμπ ή της Αμερικής»
Ο Αμερικανός Πρόεδρος δεν σταματάει μετά την μετονομασία του Κόλπου του Μεξικού και της Λίμνης Οντάριο, και θέλει και ωκεανό αλλά και λίμνη.
Associated Press: Τραμπ και Ρούμπιο εξετάζουν την αποπομπή της Κίμπερλι Γκιλφόιλ από την πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα
Σύμφωνα με το AP, η συζήτηση για το μέλλον της Γκιλφόιλ συνδέεται με σειρά δημοσιευμάτων της Wall Street Journal, τα οποία περιγράφουν φερόμενες πρακτικές που εγείρουν ζητήματα δεοντολογίας και πιθανής παραβίασης της νομοθεσίας
Δύο αεροδρόμια της Σαουδικής Αραβίας έπληξαν οι Χούθι, αναχαιτίστηκε και πύραυλος Κρουζ - Υπάρχουν τραυματίες, λένε οι Σαουδάραβες, βίντεο
Το βλήμα έπληξε τον τερματικό σταθμό 4 στο αεροδρόμιο «Βασιλιάς Χαλίντ» του Ριάντ, προκαλώντας πυρκαγιά - Για τραυματίες μιλά η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας της Σαουδικής Αραβίας, δίχως να δίνει συγκεκριμένο αριθμό - Επίθεση και στο αεροδρόμιο King Fahd στο Νταμάμ