Τουρκία: Δεκάδες συλλήψεις ατόμων που φέρεται να σχετίζονται με την υπόθεση του Εκρέμ Ιμάμογλου
Μεταξύ των συλληφθέντων είναι και ο κουνιάδος του πρώην δημάρχου της Κωνσταντινούπολης.
Δεν έχουν τέλος οι συλλήψεις ανθρώπων στην Τουρκία, στο πλαίσιο των ερευνών για διαφθορά εις βάρος του φυλακισμένου δημάρχου της Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου.
Οι αρμόδιες αρχές στην Τουρκία εξέδωσαν εντάλματα σύλληψης εις βάρος 53 ατόμων, εκ των οποίων εκτελέστηκαν τα 48, ενώ τα υπόλοιπα άτομα καταζητούνται, με τις συλλήψεις να γίνονται με αστυνομικές εφόδους τα ξημερώματα στα σπίτια των ατόμων που φέρεται να σχετίζονται με την υπόθεση του Εκρέμ Ιμάμογλου.
Μεταξύ των συλληφθέντων είναι και ο κουνιάδος του Ιμάμογλου καθώς και άλλα συγγενικά πρόσωπα κατηγορουμένων που έχουν ήδη προφυλακιστεί από το πρώτο κύμα συλλήψεων, καθώς επίσης αρκετοί επιχειρηματίες και στελέχη της δημοτικής εταιρείας πολιτισμού “Kultur AS” .
Συνελήφθησαν επίσης ο γενικός διευθυντής, Σαφάκ Μπασά, και άλλα στελέχη του Οργανισμού Ύδρευσης (ISKI) της Κωνσταντινούπολης, εταιρεία που ανήκει στον δήμο.
Το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα καταγγέλλει ότι ο Δήμος Κωνσταντινούπολης καθίσταται ουσιαστικά ανενεργός και συνδέει τις νέες συλλήψεις, ειδικά όσες αφορούν τον Οργανισμό Ύδρευσης, με το ένταλμα που είχε εκδώσει προ ημερών να σταματήσουν οι εργασίες κατασκευής ενός τεράστιου συγκροτήματος 24.000 κατοικιών δίπλα στο φράγμα Σαζλίντερε, ένα από τα φράγματα που τροφοδοτούν με νερό την Κωνσταντινούπολη.
Ο επικεφαλής της νομαρχιακής οργάνωσης Κωνσταντινούπολης του CHP, Οζγκιούρ Τσελίκ, επεσήμανε ότι το ISKI (Οργανισμός Ύδρευσης) κοινοποίησε απόφαση κατεδάφισης για το εργοτάξιο, είδηση που δημοσιεύεται σήμερα πρωτοσέλιδη στην αντιπολιτευόμενη εφημερίδα Sozcu.
Δείχνοντας στους δημοσιογράφους το πρωτοσέλιδο, ο Οζγκιούρ Τσελίκ είπε: «Για αυτό το λόγο ο γενικός διευθυντής του ISKI και στελέχη του οργανισμού είναι αυτή τη στιγμή κρατούμενοι».
Πηγή: newsit.gr
πηγή στην Google
Συνδέσου με την ομάδα του lamiareport.gr στο Viber για άμεση ενημέρωση
Ακολούθησε το LamiaReport.gr στο Google News για όλες τς τελευταίες χρηστικές ειδήσεις
Ακολούθησε το LamiaReport στο Facebook ...για να μη χάνεις είδηση!
Φήμες ότι πέθανε ο Κιμ Γιονγκ Ουν: «Έπεσε σε κώμα μετά από εγκεφαλική αιμορραγία» – Η κόρη του Κιμ Τζου Ε για διάδοχος
Η τελευταία δημόσια εμφάνιση του Βορειοκορεάτη ήταν στις 11 Οκτωβρίου.
Νέα γκάφα της απολυμένης Κέιτι Ζακαράια: Η φωτογραφία δίπλα στον Τραμπ και ο χάρτης που «εξαφάνισε» από το Οβάλ Γραφείο
Οι υποψίες για το East Potomac Park και την ανακαίνιση του γηπέδου γκολφ - Η απάντηση του Λευκού Οίκου
Ξηλωμένες βιτρίνες, καμένα αυτοκίνητα και δρόμοι γεμάτοι συντρίμμια: Η επόμενη μέρα στο Παρίσι - «Αισθανόμαστε ότι δεν έχει τελειώσει»
Το οδοιπορικό της Le Monde στους δρόμους της γαλλικής πρωτεύουσας την επομένη των μεγάλων καταστροφών από τις βίαιες διαδηλώσεις - Οργή για τις καταστροφές, κατανόηση για τα αιτήματα των διαδηλωτών - «Αποτύχαμε» παραδέχεται η κυβέρνηση.
Οικοδόμος ταξίδεψε 1.200 μίλια για τη γυναίκα των ονείρων του, μόνο και μόνο για να ανακαλύψει ότι είχε δημιουργηθεί με τεχνητή νοημοσύνη
Πούλησε όλα τα υπάρχοντά του για να πάει να την βρει.