Τραγικό τέλος στις έρευνες για την 11χρονη Λιανά στη Γαλλία: Αναγνωρίστηκε η σορός της
Τα ίχνη της είχαν χαθεί από την περασμένη Παρασκευή - Έρευνα για απαγωγή, παράνομη κράτηση και δολοφονία ανήλικης
Η σορός που εντοπίστηκε την Πέμπτη (4/6) σε απομονωμένο σημείο μιας αγροτικής εκμετάλλευσης στον νομό Ζερ της Γαλλίας ανήκει στην 11χρονη Λιανά, τα ίχνη της οποίας είχαν χαθεί από την περασμένη Παρασκευή (29/5).
Οι γαλλικές Αρχές ταυτοποίησαν την ανήλικη, ωστόσο, τα αίτια του θανάτου παραμένουν μέχρι στιγμής άγνωστα. «Η ταυτότητα του θύματος επιβεβαιώθηκε μέσω σύγκρισης DNA» ανέφερε ο εισαγγελέας σε ανακοίνωσή του.
Παράλληλα, τόνισε, σύμφωνα με το protothema.gr, ότι έχουν διαταχθεί συμπληρωματικές εξετάσεις και πραγματογνωμοσύνες, οι οποίες αναμένεται να συμβάλουν στη διαλεύκανση των συνθηκών υπό τις οποίες έχασε τη ζωή της η Λιανά.
Μετά την ταυτοποίηση της σορού, η Εισαγγελία του Αζέν αναβάθμισε το κατηγορητήριο της δικαστικής έρευνας, η οποία πλέον διεξάγεται για τα αδικήματα της απαγωγής, της παράνομης κράτησης και της ανθρωποκτονίας ανήλικης κάτω των 15 ετών.
Oργή στη Γαλλία για παραλείψεις και αστοχίες στην υπόθεση
Νωρίτερα, ο Γάλλος πρωθυπουργός Σεμπαστιάν Λεκορνί είχε επικοινωνία με τον υπουργό Εσωτερικών, τον υπουργό Δικαιοσύνης και άλλους σχετικά με την υπόθεση της 11χρονης, που έχει προκαλέσει κοινωνική κατακραυγή για παραλείψεις των δικαστικών αρχών και για χαμένες ευκαιρίες για παρέμβαση.
Ο ύποπτος, ο οποίος έχει συλληφθεί σε σχέση με την υπόθεση, είναι ο πατέρας μιας συμμαθήτριάς της και έχει αποτελέσει αντικείμενο πολλών καταγγελιών για σεξουαλικές επιθέσεις σε παιδιά.
Πολιτικά πρόσωπα τόσο από τη δεξιά όσο και από την αριστερά, περιλαμβανομένων του ακροδεξιού ηγέτη Ζορντάν Μπαρντελά και της ηγέτιδας των Πρασίνων Μαρίν Τοντελιέ, επωφελήθηκαν από την υπόθεση κάνοντας λόγο για επίδειξη δυσλειτουργίας της δικαιοσύνης και αποτυχία προστασίας των γυναικών και των παιδιών από τη σεξουαλική βία.
πηγή στην Google
Συνδέσου με την ομάδα του lamiareport.gr στο Viber για άμεση ενημέρωση
Ακολούθησε το LamiaReport.gr στο Google News για όλες τς τελευταίες χρηστικές ειδήσεις
Ακολούθησε το LamiaReport στο Facebook ...για να μη χάνεις είδηση!
Οργή κατά Νετανιάχου στο Ισραήλ μετά το δημοσίευμα ότι γνώριζε για τη σφαγή της 7ης Οκτωβρίου
Ο πρωθυπουργός έχει δηλώσει αρκετές φορές τις τελευταίες εβδομάδες ότι το περιβάλλον του καθυστέρησε να τον ξυπνήσει το πρωί της 7ης Οκτωβρίου 2023.
Απίστευτη ιστορία: Έστειλε βίντεο 11 δευτερολέπτων μέσα από τα συντρίμμια του κτιρίου που κατέρρευσε στο Νέο Δελχί, και σώθηκε
Μια δραματική διάσωση σημειώθηκε στο Νέο Δελχί, όταν ένας φοιτητής που είχε εγκλωβιστεί κάτω από τα συντρίμμια πενταώροφου κτιρίου κατάφερε να στείλει ένα σύντομο βίντεο SOS σε φίλο του, συμβάλλοντας έτσι στον εντοπισμό και τη διάσωσή του.
Ιαπωνία: Ισχυρές βροχές και κατολισθήσεις – Νεκρή γυναίκα σε πλημμυρισμένο αυτοκίνητο, κλειστά 3.661 εκπαιδευτικά ιδρύματα
Η Μετεωρολογική Υπηρεσία της Ιαπωνίας (JMA) εξέδωσε την υψηλότερη προειδοποίηση, επιπέδου 5 - Οι ισχυρές βροχοπτώσεις αναμένονται έως περίπου την Πέμπτη (10.11.2026)
Κλοπή μαμούθ από το Μουσείο Ρενουάρ στη Γαλλία: Έκλεψαν τέσσερις πίνακες αξίας 9 εκατ. ευρώ, άφησαν τον έναν φεύγοντας
Νέο περιστατικό ληστείας έργων τέχνης από μουσεία έρχεται στο φως της δημοσιότητας, αυτή τη φορά στο Μουσείο Ρενουάρ, στο Καν-συρ-Μερ της Γαλλίας.
Απίστευτο βίντεο: Αλεξιπτωτίστρια λιποθύμησε στα 3.000 μέτρα και έπεφτε χωρίς αλεξίπτωτο - Σώθηκε από ένα δέντρο
Ένα απίστευτο ατύχημα στον αέρα, που θα μπορούσε να έχει τραγική κατάληξη για μια αλεξιπτωτίστρια, κατέγραψε κάμερα κράνους στη Βρετανία.
Στους δρόμους οι Γερμανοί μετά την εκλογική νίκη του ακροδεξιού AfD, μαζικές διαδηλώσεις και ένταση με την αστυνομία, βίντεο και φωτογραφίες
Κρατώντας πανό, σημαίες της Γερμανίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης χιλιάδες πολίτες διαδήλωσαν σε μεγάλες πόλεις της χώρας για το αποτέλεσμα στη Σαξονία-Άνχαλτ, ενώ δεν έλειψαν και τα επεισόδια με τις δυνάμεις της αστυνομίας