Τραγωδία στην Τανζανία: Πέντε νεκροί από συντριβή ελικοπτέρου στο Κιλιμάντζαρο – Συμμετείχαν σε αποστολή διάσωσης
Το ελικόπτερο συνετρίβη σε υψόμετρο 4.700 μέτρων στο όρος Κιλιμάντζαρο - Η κορυφή του φτάνει τα 6.000 μέτρα και είναι η υψηλότερη της Αφρικής
Ένα ελικόπτερο συνετρίβη στην Τανζανία στο όρος Κιλιμάντζαρο. Αποτέλεσμα ήταν να σκοτωθούν και οι πέντε επιβαίνοντες, όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη (25.12.2025), Χριστούγεννα, η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας της αφρικανικής χώρας.
Μάλιστα, μέσα ενημέρωσης στην Τανζανία μετέδωσαν ότι το ελικόπτερο πραγματοποιούσε αποστολή ιατρικής διάσωσης.
Το ελικόπτερο συνετρίβη κοντά στο στρατόπεδο Μπαράφου την Τετάρτη (24.12.2025), Παραμονή Χριστουγέννων, σύμφωνα με ανακοίνωση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας της Τανζανίας.
Η εφημερίδα «Mwananchi» και το κανάλι East Africa TV, επικαλούμενα τον αρχηγό της αστυνομίας της περιοχής Κιλιμάντζαρο, Σάιμον Μάιγκουα, ανέφεραν ότι το ελικόπτερο συμμετείχε σε ιατρική αποστολή διάσωσης, όπως αναφέρει το Reuters.
Μεταξύ των νεκρών ήταν ένας οδηγός, ένας γιατρός, ο πιλότος και δύο ξένοι τουρίστες, έγραφε το δημοσίευμα της «Mwananchi», χωρίς να δίνει περισσότερες πληροφορίες για την υπηκοότητα των τουριστών.
Το όρος Κιλιμάντζαρο, η ψηλότερη κορυφή της Αφρικής, φτάνει σχεδόν τα 6.000 μέτρα. Η συντριβή σημειώθηκε σε υψόμετρο μεταξύ 4.670 και 4.700 μέτρων, ανέφερε η «Mwananchi».
πηγή στην Google
Συνδέσου με την ομάδα του lamiareport.gr στο Viber για άμεση ενημέρωση
Ακολούθησε το LamiaReport.gr στο Google News για όλες τς τελευταίες χρηστικές ειδήσεις
Ακολούθησε το LamiaReport στο Facebook ...για να μη χάνεις είδηση!
Πάπας Λέων: Την Τετάρτη η πρώτη γενική ακρόαση μετά τη χειρουργική επέμβαση
Ο πάπας Λέων επιστρέφει σταδιακά στα καθήκοντά του.
Ρουμανία: 13χρονος μαθητής επιτέθηκε με μαχαίρι και τραυμάτισε μια καθηγήτρια και έναν συμμαθητή του – Δείτε βίντεο
Το αγόρι είχε ανεβάσει μηνύματα στο TikTok, προτρέποντας σε βίαιες πράξεις, οι εισαγγελείς θα ερευνήσουν τον υπολογιστή και το κινητό του για να καταλήξουν σε συμπεράσματα.
Φήμες ότι πέθανε ο Κιμ Γιονγκ Ουν: «Έπεσε σε κώμα μετά από εγκεφαλική αιμορραγία» – Η κόρη του Κιμ Τζου Ε για διάδοχος
Η τελευταία δημόσια εμφάνιση του Βορειοκορεάτη ήταν στις 11 Οκτωβρίου.
Νέα γκάφα της απολυμένης Κέιτι Ζακαράια: Η φωτογραφία δίπλα στον Τραμπ και ο χάρτης που «εξαφάνισε» από το Οβάλ Γραφείο
Οι υποψίες για το East Potomac Park και την ανακαίνιση του γηπέδου γκολφ - Η απάντηση του Λευκού Οίκου