Τραμπ: «Η Ευρώπη συμφώνησε να αποδεσμεύσει τεράστιες ποσότητες ντίζελ»
Ο Αμερικανός πρόεδρος υποστηρίζει ότι η διαδικασία θα ξεκινήσει άμεσα - Οι ευρωπαϊκές χώρες συζητούν σχέδιο για αποδέσμευση αποθεμάτων
Όπως αναφέρει το newsit.gr, ο Ντόναλντ Τραμπ υποστήριξε ότι η Ευρώπη συμφώνησε να προχωρήσει στην αποδέσμευση μεγάλων ποσοτήτων ντίζελ από τα στρατηγικά αποθέματά της, την ώρα που οι υψηλές τιμές και οι πιέσεις στην παγκόσμια αγορά καυσίμων προκαλούν έντονη ανησυχία.
Σε ανάρτησή του στο Truth Social, ο Ντόναλντ Τραμπ ανέφερε ότι η αποδέσμευση του ντίζελ από τα ευρωπαϊκά αποθέματα πρόκειται να ξεκινήσει άμεσα. Ο ίδιος, πάντως, δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για τις ποσότητες ή το ακριβές χρονοδιάγραμμα.
«Η Ευρώπη μόλις συμφώνησε να αποδεσμεύσει τεράστιες ποσότητες από τα μεγάλα αποθέματα ντίζελ που διαθέτει. Η διαδικασία θα ξεκινήσει αμέσως», έγραψε χαρακτηριστικά ο Τραμπ.
Σύμφωνα με το Reuters, οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης συζήτησαν την Παρασκευή γαλλική πρόταση για αποδέσμευση 50 εκατομμυρίων βαρελιών ντίζελ από τα αποθέματά τους.
Παράλληλα, το σχέδιο προβλέπει την αποδέσμευση ακόμη 50 εκατομμυρίων βαρελιών αργού πετρελαίου από χώρες-μέλη του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας.
Από την πλευρά του ο Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε ότι η G7 θα διαθέσει έως και 100 εκατομμύρια βαρέλια ντίζελ και αργού πετρελαίου από τα αποθέματα έκτακτης ανάγκης, δηλώνει ο Μακρόν.
Οι συζητήσεις γίνονται μετά τις έντονες πιέσεις της Ουάσινγκτον προς την Ευρώπη για αξιοποίηση των στρατηγικών αποθεμάτων, με στόχο να αυξηθεί η προσφορά και να περιοριστούν οι υψηλές τιμές των καυσίμων.
πηγή στην Google
Συνδέσου με την ομάδα του lamiareport.gr στο Viber για άμεση ενημέρωση
Ακολούθησε το LamiaReport.gr στο Google News για όλες τς τελευταίες χρηστικές ειδήσεις
Ακολούθησε το LamiaReport στο Facebook ...για να μη χάνεις είδηση!
Σαουδική Αραβία: Νέα πυραυλική επίθεση των Χούθι στο διεθνές αεροδρόμιο του Ριάντ – Ανεστάλησαν πτήσεις μετά το θανατηφόρο χτύπημα του Σαββάτου
Η αντιαεροπορική άμυνα αναχαίτισε και κατέστρεψε τον πύραυλο cruise στην περιοχή του διεθνούς αεροδρομίου King Khalid
Ο άνδρας χόρευε... για να προετοιμαστεί ψυχολογικά πριν μπει στον χώρο της τίγρης που τον κατασπάραξε
Οι δραματικές στιγμές πριν από την τραγωδία και προσπάθειες των επισκεπτών να αποσπάσουν την προσοχή του ζώου και των υπαλλήλων να το απομακρύνουν.
Πάπας Λέων: Διαγνώστηκε με όζο στον πνεύμονα – Θα υποβληθεί σε επέμβαση
Την ανακοίνωσή έκανε ο 71χρονος Πάπας κατά την καθιερωμένη κυριακάτικη ευλογία του μεσημεριού
Ο Τραμπ πιέζει, ο Ζελένσκι θέτει όρους: «Θα σταματήσουμε τα πλήγματα στα ρωσικά διυλιστήρια αν σταματήσει και η Μόσχα»
Ο Ουκρανός πρόεδρος ζητά αμοιβαία αποκλιμάκωση με πραγματικές εγγυήσεις – Συνεχίζονται οι συνομιλίες με Ευρωπαίους ηγέτες
«Έχουμε εισιτήρια, αλλά φοβόμαστε να πάω στο αεροδρόμιο»: Ζευγάρι Ελλήνων στο Ριάντ περιγράφει την ζωή τους μετά τις πολύνεκρες επιθέσεις από τους Χούθι
Συγκλονίζει η μαρτυρία ζευγαριού στο protothema.gr, μετά την πρόσφατη πολύνεκρη επίθεση στο διεθνές αεροδρόμιο της σαουδαραβικής πρωτεύουσας – Τηλεργασία, κλειστά σχολεία και παράπονα για την ελληνική πρεσβεία: «Δεν μας έχουν δώσει ούτε ένα τηλέφωνο επικοινωνίας»
Τραμπ κατά Ζελένσκι: Η Ουκρανία είναι ώρα να αποκτήσει νέο πρόεδρο που να κλείνει συμφωνίες
Ο Αμερικανός πρόεδρος κατηγόρησε τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι ότι έχασε ευκαιρίες για τον τερματισμό του πολέμου και ζήτησε να σταματήσουν οι επιθέσεις σε ρωσικές πετρελαϊκές εγκαταστάσεις