ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αναζήτηση:
CREATE IMAGE

Βολοντίμιρ Ζελένσκι: Η Ρωσία προσπαθεί να αποκόψει την πρόσβαση της Ουκρανίας στη Μαύρη Θάλασσα

Βολοντίμιρ Ζελένσκι: Η Ρωσία προσπαθεί να αποκόψει την πρόσβαση της Ουκρανίας στη Μαύρη Θάλασσα

Ο Ουκρανός πρόεδρος αποκάλυψε οι ΗΠΑ πρότειναν μια συνάντηση με τους Ουκρανούς και Ρώσους διαπραγματευτές στο Μαϊάμι

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του lamiareport.gr στην Google

Η κατάσταση στην περιοχή του λιμανιού της Οδησσού, στη νότια Ουκρανία, είναι «δύσκολη», παραδέχεται ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι μετά τις συνεχείς επιθέσεις της Ρωσίας κατά μήκος της Μαύρης Θάλασσας.

Μάλιστα όπως τόνισε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι η Ρωσία έχει εντείνει τις επιθέσεις της, με σκοπό να αποκλείσει την Ουκρανία από την πρόσβαση στη Μαύρη Θάλασσα.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τον Ουκρανό πρόεδρο, καμία εκλογική αναμέτρηση στην Ουκρανία δεν μπορεί να διεξαχθεί στα τμήματα της χώρας που βρίσκονται υπό ρωσική κατοχή και η εκλογική διαδικασία μπορεί μονάχα να λάβει χώρα εφόσον υπάρξει εγγύηση της ασφάλειας.

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι πρόσθεσε πως το υπουργείο Εξωτερικών της Ουκρανίας έχει ξεκινήσει το προκαταρκτικό έργο για τις υποδομές που χρειάζονται ώστε να καταστεί δυνατή η συμμετοχή στις εκλογές για τους Ουκρανούς που ζουν στο εξωτερικό.

Παράλληλα ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε πως οι ΗΠΑ πρότειναν μια συνάντηση με τους Ουκρανούς και Ρώσους διαπραγματευτές στο Μαϊάμι όπου οι τελευταίοι έχουν μεταβεί για συνομιλίες με τους Αμερικανούς επί τους σχεδίου τους για την Ουκρανία.

Η Ουάσιγκτον «πρότεινε μια μορφή, εξ όσων γνωρίζω, Ουκρανία, ΗΠΑ, Ρωσία», είπε ο Ουκρανός πρόεδρος, προσθέτοντας πως Ευρωπαίοι αξιωματούχοι θα μπορούσαν να παραστούν και ότι «θα είχε νόημα να υπάρξει μια τέτοια κοινή συνάντηση (…) αφού ενημερωθούμε για τα πιθανά αποτελέσματα των συναντήσεων που έχουν ήδη λάβει χώρα».

πηγή: Newsit.gr

Νέα Υόρκη: Επιβάτης του μετρό βρήκε φρικτό θάνατο – Το σακίδιό του πιάστηκε στην πόρτα του συρμού
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Νέα Υόρκη: Επιβάτης του μετρό βρήκε φρικτό θάνατο – Το σακίδιό του πιάστηκε στην πόρτα του συρμού
Προσθήκη ως προτεινόμενη
πηγή στην Google
Καμπανάκι από την Κομισιόν για την ενεργειακή επάρκεια τον χειμώνα, προτείνει μέτρα περιορισμού της κατανάλωσης
Η Λεπέν πέτυχε ιστορική νίκη στη Γερουσία και επελαύνει στις δημοσκοπήσεις -Η Γαλλία μπροστά σε νέα πολιτική πραγματικότητα
Πώς έπιασαν τους πέντε Βρετανούς που ετοίμαζαν τρομοκρατικό χτύπημα σε βάση της RAF, εξετάζεται εμπλοκή του Ιράν