«Χαστούκι» ΟΗΕ σε Τραμπ: Η επίθεση στη Βενεζουέλα παραβιάζει το διεθνές δίκαιο και κάνει τον κόσμο λιγότερο ασφαλή
«Στέλνει ένα μήνυμα ότι ο ισχυρός μπορεί να κάνει ό,τι του αρέσει» είπε χαρακτηριστικά ο Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου.
Σύμφωνα με το newsit.gr, δεν έχει τέλος η σκληρή κριτική στον πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, για την αμερικανική στρατιωτική επιχείρηση στη Βενεζουέλα που είχε ως αποτέλεσμα την σύλληψη του Νικολάς Μαδούρο αλλά και τον θάνατο δεκάδων στρατιωτών που τον προστάτευαν.
Το «τσουνάμι» αρνητικών αντιδράσεων από αρκετούς ηγέτες της Λατινικής Αμερικής, αλλά και ευρωπαϊκών χωρών συμπληρώνει ο Ύπατος Αρμοστής των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου του ΟΗΕ, ο οποίος εξαπέλυσε «επίθεση» εναντίον του Ντόναλντ Τραμπ.
Ειδικότερα, ο υψηλόβαθμος αξιωματούχος του ΟΗΕ δήλωσε με κατηγορηματικό τρόπο ότι η διεθνής κοινότητα πρέπει να κάνει με απόλυτο τρόπ σαφές ότι η αμερικανική στρατιωτική επιχείρηση στη Βενεζουέλα είναι παραβίαση του διεθνούς δικαίου που καθιστά τον κόσμο λιγότερο ασφαλή.
«Είναι σαφές ότι η επιχείρηση υπονόμευσε την θεμελιώδη αρχή του διεθνούς δικαίου που ορίζει ότι τα κράτη δεν πρέπει να απειλούν με την χρήση βίας ή να προχωρούν στην χρήση βίας κατά της εδαφικής ακεραιότητας ή πολιτικής ανεξαρτησίας οποιουδήποτε κράτους», δήλωσε στους δημοσιογράφους η επικεφαλής της υπηρεσίας Τύπου του Ύπατου Αρμοστή, Ραβίνα Σαμντασάνι.
«Η διεθνής κοινότητα πρέπει να ενωθεί σε μία φωνή για να επιμείνει σχετικά με αυτό» πρόσθεσε στη συνέχεια.
«Μακριά από το να συνιστά νίκη για τα ανθρώπινα δικαιώματα, η στρατιωτική επέμβαση προσβάλλει την δομή της διεθνούς ασφάλειας και κάνει κάθε χώρα λιγότερο ασφαλή και στέλνει ένα μήνυμα ότι ο ισχυρός μπορεί να κάνει ό,τι του αρέσει» τονίζει ακόμα.
Το μέλλον της Βενεζουέλας πρέπει να ορισθεί από τον λαό της και μόνο, είπε υπογραμμίζοντας ότι η αποσταθεροποίηση και η περαιτέρω στρατιωτικοποίηση θα έχει ως μοναδικό αποτέλεσμα την επιδείνωση της κατάστασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
πηγή στην Google
Συνδέσου με την ομάδα του lamiareport.gr στο Viber για άμεση ενημέρωση
Ακολούθησε το LamiaReport.gr στο Google News για όλες τς τελευταίες χρηστικές ειδήσεις
Ακολούθησε το LamiaReport στο Facebook ...για να μη χάνεις είδηση!
Τοσκάνη: Τραγωδία με δύο νεκρούς και 13 τραυματίες από φωτιά σε τριώροφο κτίριο
Ανάμεσα στους τραυματίες βρίσκονται και παιδιά - Οι πυροσβέστες κατάφεραν να σώσουν ένα βρέφος
«Δεν κατάφερα να σώσω το σπίτι, αλλά πάλεψα»: Συγκλονίζει η 87χρονη Μαρικάρμεν στη Μαδρίτη μετά την έξωσή της
«Θέλω από εδώ να ευχαριστήσω όλους τους ανθρώπους που στάθηκαν δίπλα μου, που με συνόδευσαν σε αυτή τη φάση της ζωής μου για να μπορέσω να υπερασπιστώ το σπίτι μου» τόνισε η ίδια από το νοσοκομείο όπου βρίσκεται
Αεροπλάνο της Ryanair προσγειώθηκε με «λίγα λεπτά καυσίμων» που είχαν απομείνει, πολύ κάτω από το όριο ασφαλείας
Το πλήρωμα εξέπεμψε σήμα έκτακτης ανάγκης («Mayday») λόγω καυσίμων, καθώς η κατάσταση γινόταν όλο και πιο επείγουσα - Προσγειώθηκαν στο Μάντσεστερ
Το παρασκήνιο του δείπνου των τρισ. για Τραμπ-Σι: Οι καλεσμένοι των Tech Titans, η παγίδα του Θουκυδίδη, η 15χρονη Αραμπέλα και η συμβολική πρόποση
Στο επίκεντρο του δείπνου το τεχνολογικό μέτωπο ΗΠΑ-Κίνας και η Τεχνητή Νοημοσύνη - Γιατί επιλέχθηκε για την πρώτη σειρά η 15χρονη εγγονή του Τραμπ, Αραμπέλα Κούσνερ
Η Μελόνι πέρασε το νόμο για το «πλαφόν» στους ξένους μαθητές και την απαγόρευση της μπούρκας στα σχολεία
Για την παραβίαση των νέων κανόνων προβλέπονται χρηματικές κυρώσεις, με τα πρόστιμα να κυμαίνονται από 200 έως 1.000 ευρώ