Ζελένσκι: Ουκρανοί κατέρριψαν ιρανικά drones σε αρκετές χώρες της Μέσης Ανατολής
«Δείξαμε σε ορισμένες χώρες πώς να συνεργάζονται με αναχαιτιστικά. Τα καταστρέψαμε; Ναι, το κάναμε. Το κάναμε μόνο σε μία χώρα; Όχι, σε αρκετές», είπε σε δημοσιογράφους
Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι αποκάλυψε ότι Ουκρανοί στρατιωτικοί κατέρριψαν ιρανικά drones σε αρκετές χώρες της Μέσης Ανατολής.
Μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο Ουκρανός πρόεδρος, σύμφωνα με το protothema.gr, είπε ότι το Κίεβο απέστειλε δεκάδες άτομα σε τουλάχιστον τέσσερις χώρες στη Μέση Ανατολή, μετά τις αμερικανικές και ισραηλινές επιθέσεις στο Ιράν που πυροδότησαν ένα κύμα αντιποίνων με drones.
«Δείξαμε σε ορισμένες χώρες πώς να συνεργάζονται με αναχαιτιστικά. Τα καταστρέψαμε; Ναι, το κάναμε. Το κάναμε μόνο σε μία χώρα; Όχι, σε αρκετές», είπε χαρακτηριστικά.
We sent our military experts to the Middle East, including specialists in interceptor drones and electronic warfare. We demonstrated to some countries how to work with interceptors. Did we destroy Iranian “shaheds?” Yes, we did. Did we do it in just one country? No, in several.…
— Volodymyr Zelenskyy / Володимир Зеленський (@ZelenskyyUa) April 10, 2026
«Δεν επρόκειτο για εκπαιδευτική αποστολή ή ασκήσεις, αλλά για υποστήριξη στην κατασκευή ενός σύγχρονου συστήματος αεράμυνας που μπορεί πραγματικά να λειτουργήσει. Ναι, κατέρριπταν Shaheds» έγραψε στην ανάρτησή του στο Χ για όσα συζήτησε με τους δημοσιογράφους.
«Σε αντάλλαγμα για την υποστήριξη και την εμπειρογνωμοσύνη μας, θα λάβουμε διάφορα πράγματα. Σε ορισμένες περιπτώσεις, πρόκειται για συστήματα αναχαίτησης για την προστασία της ενεργειακής μας υποδομής. σε άλλες, υπάρχουν οικονομικές ρυθμίσεις», είπε ο Ζελένσκι προσθέτοντας ότι η Ουκρανία θα μπορούσε επίσης να λάβει προμήθειες πετρελαίου.
πηγή στην Google
Συνδέσου με την ομάδα του lamiareport.gr στο Viber για άμεση ενημέρωση
Ακολούθησε το LamiaReport.gr στο Google News για όλες τς τελευταίες χρηστικές ειδήσεις
Ακολούθησε το LamiaReport στο Facebook ...για να μη χάνεις είδηση!
Οικοδόμος ταξίδεψε 1.200 μίλια για τη γυναίκα των ονείρων του, μόνο και μόνο για να ανακαλύψει ότι είχε δημιουργηθεί με τεχνητή νοημοσύνη
Πούλησε όλα τα υπάρχοντά του για να πάει να την βρει.
Τραγωδία στο Τέξας: Καταδρομέας σκοτώθηκε πέφτοντας από την οροφή γηπέδου σε επίδειξη καταρρίχησης μπροστά σε 23.000 θεατές (ΒΙΝΤΕΟ)
Ο στρατιωτικός έπεσε από ύψος 52 μέτρων πριν από αγώνα αμερικανικού ποδοσφαίρου - Σοκαρισμένοι οι θεατές.
Τραμπ: «Πάγωσα» τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας για να συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις – Ο Ζελένσκι δεν θέλει να τελειώσει ο πόλεμος
Ο Ντόναλντ Τραμπ κατηγόρησε ξανά τον Ουκρανό ομόλογό του πως χτυπά ρωσικά διυλιστήρια και πως εκμεταλλεύεται τα χρήματα που του δίνει η ΕΕ
Την παραίτησή του υπέβαλε ο Γάλλος ΥΠΕΣ μετά το χάος, δεν την έκανε δεκτή ο Μακρόν - «Υπήρξαν αστοχίες» παραδέχθηκε ο Γάλλος Πρόεδρος
Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, που βρίσκεται υπό πίεση έπειτα από ένα Σαββατοκύριακο βίαιων ταραχών στη χώρα, παραδέχθηκε σήμερα ότι υπήρξαν αστοχίες στην «πρόβλεψη και τις πληροφορίες», αλλά δεν έκανε δεκτή την παραίτηση του υπουργού Εσωτερικών Λοράν Νουνιές, ανακοίνωσε το Μέγαρο των Ηλυσίων.
Ανάλυση Politico: Η Ευρώπη μπροστά στην τέλεια πολιτική καταιγίδα – Το χάος στη Γαλλία και η επόμενη μέρα στην ΕΕ
Μπροστά σε ένα δύσκολο σταυροδρόμι φαίνεται πως βρίσκεται η Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς τα εκτεταμένα επεισόδια σε Γαλλία, Ιταλία και Βέλγιο, η ενεργειακή κρίση που βαραίνει κυρίως τις χώρες του Νότου, αλλά και οι επικείμενες εκλογές σε Ισπανία και Ιταλία δυσκολεύουν τη λήψη αποφάσεων και τους οποιουσδήποτε ελιγμούς.