ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αναζήτηση:
CREATE IMAGE

Ζημιά από ξένο αντικείμενο «βλέπει» ο CEO της Ryanair πίσω από το σπασμένο παράθυρο του αεροπλάνου

Ζημιά από ξένο αντικείμενο «βλέπει» ο CEO της Ryanair πίσω από το σπασμένο παράθυρο του αεροπλάνου

Τα πρώτα ευρήματα της έρευνας για το σπασμένο παράθυρο σε πτήση της Ryanair παρουσίασε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Μακλ Ο'Λίρι. Τα πρώτα ευρήματα της έρευνας για το σπασμένο παράθυρο σε πτήση της Ryanair παρουσίασε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Μακλ Ο'Λίρι.

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του lamiareport.gr στην Google

Όπως διευκρίνισε, η πιθανή αιτία για το περιστατικό φαίνεται πως προήλθε από «πρόσκρουση ξένου αντικειμένου» και όχι την παλαιότητα ή την έλλειψη συντήρησης αεροσκάφους Boieng 737.

Υπενθυμίζεται ότι, όταν έσπασε το παράθυρο, ενώ το αεροσκάφος βρισκόταν στον αέρα, ένας Σέρβος επιβάτης βρέθηκε ο μισός έξω από την άτρακτο, προκαλώντας πανικό.

Το περιστατικό, που συνέβη στις 10 Ιουλίου, ερευνάται από το Αμερικανικό Εθνικό Συμβούλιο Ασφάλειας των Μεταφορών.

Σύμφωνα με βιντεοληπτικό υλικό και την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αεροπορίας (FAA), ένα τμήμα του κινητήρα αποσπάστηκε μετά την απογείωση από τη Θεσσαλονίκη και προκάλεσε τη θραύση του παραθύρου.

Το αεροσκάφος, που ξεκίνησε από το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης με προορισμό τη Γερμανία, υπέστη αποσυμπίεση και υποχρεώθηκε σε αναγκαστική προσγείωση.

To «ξένο σώμα» χτύπησε πρώτα τον κινητήρα στην απογείωση

Σε δηλώσεις του προς οικονομικούς αναλυτές μετά την παρουσίαση των αποτελεσμάτων του δεύτερου τριμήνου της εταιρείας, ο Ο'Λίρι σημείωσε ότι οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για πρόκληση βλάβης στον κινητήρα από ξένο σώμα κατά την απογείωση στη Θεσσαλονίκη, αν και αυτό δεν έχει επιβεβαιωθεί οριστικά.

Ο ίδιος τόνισε ότι το αεροσκάφος ήταν 18 ετών και ο κινητήρας του είχε περάσει από πλήρη συντήρηση και επισκευή κατά την τελευταία διετία. Επιπλέον, ανέφερε ότι ένα προσχέδιο της έκθεσης για τα αίτια του ατυχήματος αναμένεται σε περίπου 28 ημέρες, το οποίο θα ακολουθήσει μια πιο αναλυτική παρουσίαση.

Ο διοικητής της FAA, Μπράιαν Μπέντφορντ, δήλωσε στο Reuters την προηγούμενη εβδομάδα ότι το συμβάν αυτό, το οποίο φέρνει στη μνήμη δύο παρόμοια περιστατικά με αεροσκάφη Boeing 737 NG της Southwest Airlines το 2016 και το 2018, έχει οδηγήσει σε επανεξέταση των μέτρων ασφαλείας που θεσπίστηκαν τότε.

Εάν επιβεβαιωθεί ότι η βλάβη οφείλεται σε πρόσκρουση ξένου αντικειμένου, αυτό θα μπορούσε να περιορίσει τις ευθύνες τόσο της Boeing όσο και της Ryanair για το συμβάν.

«Χωρίς σπίτι, αυτοκίνητο και... άγχος»: 35χρονος έχει βρει το νόημα της ζωής
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ «Χωρίς σπίτι, αυτοκίνητο και... άγχος»: 35χρονος έχει βρει το νόημα της ζωής
Προσθήκη ως προτεινόμενη
πηγή στην Google