Φοίβος για το τραγούδι «Σαν Ήμουνα Παιδί»: «Αυτό το χασάπικο μιλάει για τα ναρκωτικά και τον εθισμό»
Ο στιχουργός αποκάλυψε την ιστορία πίσω από το κομμάτι που τραγούδησε ο Γιώργος Μαζωνάκης
Την άγνωστη ιστορία πίσω από το τραγούδι «Σαν Ήμουνα Παιδί», που ερμήνευσε ο Γιώργος Μαζωνάκης πριν από 22 χρόνια, αποκάλυψε ο Φοίβος. Σε βίντεο που ανέβασε στον επίσημο λογαριασμό του στο TikTok, περιέγραψε πώς μια προσωπική εμπειρία ενός τότε στενού φίλου του αποτέλεσε την αφορμή για τη δημιουργία του δημοφιλούς χασάπικου, το οποίο συμπεριλήφθηκε στον δίσκο «Σάββατο».
«Είχα έναν φίλο πολύ αγαπημένο, τον έχω ακόμα δηλαδή, 2-3 χρόνια μικρότερό μου. Δεν θέλω να μπω σε περισσότερες λεπτομέρειες, διότι μπορεί να τον "φωτογραφίσω" και θέλω να πω κάτι προσωπικό του. Ήμασταν κολλητοί, κάθε μέρα μαζί για πολλά έτη και κάποια στιγμή λόγω δουλειάς οι δρόμοι μας χώρισαν», είπε χαρακτηριστικά ο Φοίβος.
Δείτε το βίντεο
@foivos.official Σαν ήμουνα παιδί… #foivos #mazonakis #greektiktok #fyp #storytime ♬ πρωτότυπος ήχος - Foivos
Λίγο μετά, όπως περιγράφει, η μητέρα του φίλου του τον ενημέρωσε για μια δυσάρεστη ανακάλυψη. «Χτυπάει το τηλέφωνό μου. Ήταν η μητέρα του και μου λέει "αγόρι μου, πήρα δείγμα από τα ούρα του φίλου σου από τη λεκάνη της τουαλέτας που είχε ξεχάσει να τραβήξει το καζανάκι και ανακάλυψα ότι έχει μπλέξει με τα ναρκωτικά. Σε παρακαλώ, κάνε κάτι, βοήθησέ με". Είχε μπλέξει με έναν περίεργο τύπο, για να μην πω χειρότερη κουβέντα, διότι τον γνώριζα κι εγώ, και τον είχε βάλει μέσα στα ναρκωτικά», εξήγησε.
Ο Φοίβος τόνισε ότι, ευτυχώς, η κατάληξη για τον φίλο του ήταν θετική, κάτι σπάνιο σε ανάλογες περιπτώσεις. Η εμπειρία αυτή αποτέλεσε την έμπνευση για το τραγούδι του. «Όλο αυτό το γεγονός με ώθησε στο να γράψω ένα τραγούδι, ένα χασάπικο, το "Σαν Ήμουνα Παιδί", το οποίο τραγούδησε ο Γιώργος Μαζωνάκης στον δίσκο που είχαμε κάνει τότε με τίτλο "Σάββατο"».
Ο συνθέτης εξήγησε, τέλος, το μήνυμα του τραγουδιού: «Αυτό το χασάπικο, για όσους δεν το έχουν καταλάβει, μιλάει για τα ναρκωτικά και τον εθισμό, για το πόσο εύκολα μπορεί ένα παιδί να παρασυρθεί για χιλιάδες λόγους».
Ακούστε το τραγούδι
πηγή στην Google
Συνδέσου με την ομάδα του lamiareport.gr στο Viber για άμεση ενημέρωση
Ακολούθησε το LamiaReport.gr στο Google News για όλες τς τελευταίες χρηστικές ειδήσεις
Ακολούθησε το LamiaReport στο Facebook ...για να μη χάνεις είδηση!
Η Δανάη Μπάρκα μετά την ανακοίνωση της εγκυμοσύνης της: «Ξυπνάω και θέλω να γκρεμίσω το σπίτι»
Νέο story στο instagram από την Δανάη Μπάρκα, που ανακοίνωσε επίσημα πως είναι έγκυος, στο πρώτο παιδί της
Ο Γιάννης Στάνκογλου έκανε μπάνιο στη Μαύρη Σπηλιά Ευρυτανίας – Το βίντεο που τράβηξε ο γιος του
Ο γνωστός ηθοποιός σε στιγμές χαλάρωσης και αναζωογόνησης
Γιώργος Κωνσταντίνου για Μάρω Κοντού: Το βράδυ πριν πεθάνει την είδα στο όνειρό μου, ξύπνησα και έβλεπα τα συλλυπητήρια
«Ειλικρινά δεν το περίμενα, ήταν τόσο ζωντανή από τα τηλέφωνα, δεν είχε κάτι που να έλεγα ότι κάτι της συμβαίνει», δήλωσε ο ηθοποιός για την απώλεια της κυρίας του ελληνικού κινηματογράφου που άφησε την τελευταία της πνοή στις 15 Ιουλίου
Σε σχέση με φοιτητή 20 χρόνια μικρότερό της η 42χρονη κόρη της Μπριζίτ Μακρόν
Το βίντεο από τις διακοπές τους στο Άμστερνταμ - Η Τιφέν Οζιέρ γνωρίστηκε με τον Αντουάν Λεκόμτ το καλοκαίρι στο Λε Τουκέ
Άννα Βίσση: Δεν με πειράζει η ηλικία καθόλου, θα με πειράξει όμως πολύ αν η φωνή μου δεν με «ακούει»
Η Άννα Βίσση για όλους και για όλα, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Ηλία Ψινάκη.
Ηλίας Ψινάκης: «Με λυπήθηκα και λυπήθηκα πάρα πολύ τους πλούσιους με σκάφη» – Το σόου με τον Σάκη Ρουβά
«Τραγουδούσε ο Σάκης Ρουβάς, εκτίναξε το πάρτι», είπε σε άλλο σημείο ο Ηλίας Ψινάκης.