Πέθανε ο John Lodge τραγουδιστής και μπασίστας των Moody Blues σε ηλικία 82 ετών
Ο Τζον Λοτζ ''έφυγε'' ήσυχα περιστοιχισμένος από τα αγαπημένα του πρόσωπα και υπό τους ήχους των Everly Brothers και του Μπάντι Χόλι.
Φτωχότερος ο κόσμος της ροκ, καθώς ο Jogh Logde, ο τραγουδιστής και μπασίστας των «The Moody Blues» έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 82 ετών, ανακοίνωσε την Παρασκευή (10.10.2025) η οικογένειά του, σύμφωνα με βρετανικά ΜΜΕ.
Η οικογένεια ανακοίνωσε ότι ο Βρετανός μπασίστας και τραγουδιστής John Lodge, αγαπημένος σύζυγος, πατέρας, παππούς, πεθερός και αδελφός, ”έφυγε” «ξαφνικά και απρόσμενα».
«Ο Τζον ”έφυγε” ήσυχα περιστοιχισμένος από τα αγαπημένα του πρόσωπα και υπό τους ήχους των ”Everly Brothers” και του Μπάντι Χόλι», σύμφωνα με την οικογένεια, που παραθέτει μουσικούς που θαύμαζε ο Λοτζ.
Γεννημένος στο Μπέρμιγχαμ, ο Λοτζ έγινε μέλος των «Moody Blues» το 1966, δύο χρόνια μετά τη δημιουργία του ροκ συγκροτήματος. Μαζί τόλμησαν να απομακρυνθούν από τις αρχικές ρίζες του συγκροτήματος στο «ρυθμ εντ μπλουζ» προς την επικράτεια του συμφωνικού ροκ.
Ο Lodge παρέμεινε στο συγκρότημα μέχρι που αυτό σταμάτησε τις ζωντανές εμφανίσεις το 2018, μετά τη συνταξιοδότηση του Γκρέιαμ Ετζ, του τελευταίου εναπομείναντα από τα αρχικά μέλη, και το ίδιο έτος κέρδισαν μια θέση στο Rock and Roll Hall of Fame.
Οι Moody Blues αναγνωρίζονται ευρέως ως πρωτοπόροι του progressive rock, κυρίως μέσω της χρήσης ενορχηστρώσεων και του Mellotron, ενός ηλεκτρομηχανικού μουσικού οργάνου.
Το άλμπουμ τους (1967) «Days of Future Passed» θεωρείται ένα από τα πρώτα εννοιολογικά άλμπουμ, που συνδυάζει τη ροκ με την κλασική μουσική και περιλαμβάνει το χιτ σινγκλ «Nights in White Satin».
Πηγή: newsit.gr
πηγή στην Google
Συνδέσου με την ομάδα του lamiareport.gr στο Viber για άμεση ενημέρωση
Ακολούθησε το LamiaReport.gr στο Google News για όλες τς τελευταίες χρηστικές ειδήσεις
Ακολούθησε το LamiaReport στο Facebook ...για να μη χάνεις είδηση!
Μαρία Μπεκατώρου: «Ο Γιώργος Μαζωνάκης είναι σαν μην έχει φύγει, στην αγρυπνία σκίστηκε η καρδιά μου»
«Από τον Μάιο είχαμε να μιλήσουμε», εξομολογήθηκε ακόμα η γνωστή παρουσιάστρια.
Γρηγόρης Μπιθικώτσης για τον πατέρα του: Κάθε μέρα μου άφηνε σημειώματα, μου έγραφε «σε λατρεύω» και «δεν μ’ αγαπάς όσο σ’ αγαπώ»
Δεν έχω γνωρίσει πιο βαθιά ευαίσθητο άνθρωπο από τον πατέρα μου, είπε ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης.
Η εντυπωσιακή ξαδέλφη της Ανθής Βούλγαρη έκλεψε τις εντυπώσεις στο MEGA – Ποια είναι η Μαριαλένα που θέλει να γίνει παρουσιάστρια
Ασχολείται με το μόντελινγκ και είχε φτάσει μέχρι τον τελικό του «TV Queen»
Γιώργος Λιάγκας για Κωνσταντίνο Αργυρό και Κίμπερλι Γκιλφόιλ: Έχουν να βρεθούν δύο μήνες και να μιλήσουν δύο εβδομάδες
Ο παρουσιαστής επικοινώνησε με το περιβάλλον του τραγουδιστή και μετέφερε το παρασκήνιο για τη σχέση του με την απερχόμενη πρέσβειρα της Αμερικής
Έτσι είναι σήμερα ο Βασιλάκης Καΐλας του ελληνικού κινηματογράφου - Η ζωή του έγινε ταινία, «όταν με φωνάζουν στον δρόμο ντρέπομαι»
Ο Βασίλης Καΐλας είναι ένας από τους πιο αναγνωρίσιμους Έλληνες ηθοποιούς, ευρύτερα γνωστός ως το «παιδί-θαύμα» του χρυσού ελληνικού κινηματογράφου.
Η Άννα Βίσση κάνει τα πρώτα βήματα μετά το καλλιτεχνικό διαζύγιο από τον Καρβέλα, πληροφορίες για προσέγγιση του Σαμπάνη
Το περιβάλλον της «απόλυτης» φέρεται να έχει προσεγγίσει τουλάχιστον τρεις συνθέτες προκειμένου να βολιδοσκοπήσει κατά πόσο θα μπορούσαν να ασχοληθούν άμεσα με τη νέα δισκογραφική διαδρομή που καλείται να χαράξει πλέον η ίδια