Ποια είναι τα τρία χρώματα που χρησιμοποιούν οι λιγότερο έξυπνοι άνθρωποι, σύμφωνα με την ψυχολογία
Η ψυχολογία των χρωμάτων δεν κατατάσσει τους ανθρώπους με βάση τον δείκτη νοημοσύνης τους, αλλά εξετάζει το πώς ορισμένες αποχρώσεις επηρεάζουν την κοινωνική εικόνα.
Αυτά είναι τα χρώματα που, σύμφωνα με ειδικούς στην αντίληψη, τείνουν να προκαλούν πιο αρνητικές ερμηνείες.
Γκρι: Απόλυτη ουδετερότητα και έλλειψη ερεθισμάτων
Το γκρι είναι ένα από τα χρώματα που συνδέονται περισσότερο με την απόλυτη ουδετερότητα. Όταν χρησιμοποιείται σε υπερβολικό βαθμό, μεταδίδει συναισθηματική απάθεια, χαμηλό επίπεδο δέσμευσης και μια τάση αποφυγής της λήψης θέσης.
Από ψυχολογική σκοπιά, προβάλλει μια προσωπικότητα που αποφεύγει το προσκήνιο και προτιμά να μην εμπλέκεται.
Αυτή η έλλειψη σαφούς ταυτότητας μπορεί να ερμηνευτεί ως περιορισμένη πνευματική περιέργεια, μειωμένη πρωτοβουλία και μια παθητική νοητική στάση απέναντι στις προκλήσεις.
Παρότι πρόκειται για ένα λειτουργικό χρώμα, η κυρίαρχη χρήση του μπορεί να επικοινωνεί αποστασιοποίηση και έλλειψη προσωπικής σκέψης.
Μαύρο: Ακαμψία και συναισθηματική αποστασιοποίηση
Το μαύρο, όπως σημειώνει το iefimerida.gr, συνδέεται συχνά με την κομψότητα και την αυθεντία, ωστόσο όταν κυριαρχεί στην ένδυση μπορεί να αποπνέει ακαμψία, ψυχρότητα και περιορισμένη πνευματική ευελιξία. Σε περιβάλλοντα όπου εκτιμάται η δημιουργικότητα, αυτή η σταθερή επιλογή ενδέχεται να εκληφθεί ως αντίσταση στην αλλαγή.
Από την οπτική της ψυχολογίας των χρωμάτων, η υπερβολική χρήση του μαύρου δημιουργεί συναισθηματική απόσταση και περιορίζει την επικοινωνία. Αυτό το οπτικό «φράγμα» μπορεί να συγχέεται με μια κλειστή νοοτροπία, λιγότερο δεκτική σε νέες ιδέες ή διαφορετικές προσεγγίσεις.
Μπεζ και γήινες αποχρώσεις: Κομφορμισμός και περιορισμένη προσωπική έκφραση
Το μπεζ και οι γήινες αποχρώσεις αποπνέουν διακριτικότητα και αναζήτηση της ανωνυμίας. Αν και δεν είναι από μόνα τους αρνητικά, η επαναλαμβανόμενη χρήση τους μπορεί να συνδεθεί με έλλειψη φιλοδοξίας, ελάχιστη δημιουργικότητα και απουσία προσωπικής εξερεύνησης.
Σε συμβολικό επίπεδο, τα χρώματα αυτά αντανακλούν την άνευ όρων αποδοχή του status quo. Κοινωνικά, αυτή η στάση συχνά συνδέεται με πνευματικό κομφορμισμό και χαμηλό κίνητρο για καινοτομία ή για διάκριση.
Μια βασική διευκρίνιση: η αντίληψη δεν είναι η πραγματικότητα
Η ψυχολογία των χρωμάτων αναλύει τις κοινωνικές ερμηνείες, όχι τις πραγματικές ικανότητες. Το να ντύνεται κανείς με γκρι, μαύρο ή μπεζ δεν καθιστά κανέναν λιγότερο έξυπνο.
Ωστόσο, σε έναν κόσμο που καθοδηγείται από γρήγορα οπτικά ερεθίσματα, αυτοί οι τόνοι μπορούν να επηρεάσουν τον τρόπο με τον οποίο οι άλλοι αντιλαμβάνονται τη γνωστική ικανότητα, τη δημιουργικότητα και τις ηγετικές δεξιότητες ενός ανθρώπου.
πηγή στην Google
Συνδέσου με την ομάδα του lamiareport.gr στο Viber για άμεση ενημέρωση
Ακολούθησε το LamiaReport.gr στο Google News για όλες τς τελευταίες χρηστικές ειδήσεις
Ακολούθησε το LamiaReport στο Facebook ...για να μη χάνεις είδηση!
Ο Βασίλης Κικίλιας ευχήθηκε για τα γενέθλια της Τζένης Μπαλατσινού: «Χρόνια πολλά στην ψυχή της οικογένειας»
Το διάσημο top model και παρουσιάστρια έγινε 56 ετών
Η Ελένη Μενεγάκη επέστρεψε από τη Βρετανία – Έφυγε τρέχοντας από το αεροδρόμιο για να αποφύγει την κάμερα
Η παρουσιάστρια γιόρτασε εκεί τα γενέθλιά της με την οικογένειά της
Bob Dimitrov: «Με τον Γιώργο Μαζωνάκη ταιριάζαμε φιλικά και προσωπικά, γιατί είμαστε ειλικρινείς»
«Μιλάω και πάντα θα μιλάω με την οικογένεια του Γιώργου Μαζωνάκη», ξεκαθάρισε ακόμα.
«Πώς αλλιώς θα μπορούσα να ζήσω;» - Η Ελένη Πέτα αποκάλυψε ότι εργάζεται τα πρωινά σε wine bar
Η τραγουδίστρια εξήγησε γιατί επέλεξε να ασχοληθεί και με κάτι διαφορετικό από τη μουσική.
«Λιώνω»: Η Ιωάννα Τούνη φωτογραφίζει τον σύντροφό της αγκαλιά με τον μικρό Πάρη
Ο Δημήτρης Σπυριδωνίδης παίζει με τον γιο της στον καναπέ του σπιτιού της στη Θεσσαλονίκη.
Ο Αντώνης Ρέμος στη ΓΑΔΑ – Κατέθεσε μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση στο διαδίκτυο
Σύμφωνα με τον δικηγόρο του, Μιχάλη Δημητρακόπουλο, ο Αντώνης Ρέμος βρέθηκε στη ΓΑΔΑ, προκειμένου να καταθέσει μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου χειριστή ανωνύμων blogs, που τον δυσφημούν