Από τη Δευτέρα η ενίσχυση 250 ευρώ στους χαμηλοσυνταξιούχους: Οι δικαιούχοι και η πλατφόρμα ενημέρωσης του e-ΕΦΚΑ
Το επίδομα θα δοθεί στους συνταξιούχους νωρίτερα από τον αρχικό προγραμματισμό
«Αύριο, αντί για το τέλος του μήνα, θα πραγματοποιηθεί η καταβολή της ετήσιας οικονομικής ενίσχυσης των 250 ευρώ από το υπουργείο Εργασίας και τον e-ΕΦΚΑ, όπως ήδη ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός», ανέφερε σήμερα (23.11.2025) η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Νίκη Κεραμέως, σε ανάρτησή της στο Χ για το επίδομα στους χαμηλοσυνταξιούχους.
Όπως σημείωσε η Κεραμέως, επίσης από αύριο θα βρίσκεται στη διάθεση των πολιτών στον ιστότοπο του e-ΕΦΚΑ ηλεκτρονική πλατφόρμα για προσωποποιημένη ηλεκτρονική ενημέρωση σχετικά με το εάν πληρούν οι συνταξιούχοι τις προϋποθέσεις χορήγησης της εν λόγω ενίσχυσης.
Η ενίσχυση των 250 ευρώ καθιερώνεται πλέον ως μόνιμο, ετήσιο επίδομα για τους χαμηλοσυνταξιούχους, σε μια προσπάθεια στήριξης των πιο ευάλωτων ομάδων απέναντι στην ακρίβεια και τις αυξημένες ανάγκες διαβίωσης. Το ποσό θα καταβάλλεται αυτόματα, χωρίς να απαιτείται αίτηση, μέσω των στοιχείων που διαθέτουν η ΑΑΔΕ και ο e-ΕΦΚΑ.
Το μέτρο αφορά όλους τους συνταξιούχους του e-ΕΦΚΑ (γήρατος, θανάτου, αναπηρίας), καθώς και τους ανασφάλιστους υπερήλικες του ΟΠΕΚΑ. Για τα ζευγάρια συνταξιούχων που πληρούν και οι δύο τις προϋποθέσεις, το βοήθημα διπλασιάζεται, φτάνοντας συνολικά τα 500 ευρώ.
Ποιοι είναι δικαιούχοι
Δικαιούχοι του επιδόματος είναι όσοι:
- Έχουν συμπληρώσει το 65ο έτος έως 31/12/2024 (με εξαίρεση όσους λαμβάνουν αναπηρικές συντάξεις ή επιδόματα).
- Έχουν ετήσιο ατομικό εισόδημα έως 14.000 € ή οικογενειακό έως 26.000 €.
- Διαθέτουν ακίνητη περιουσία έως 200.000 € (άγαμοι) ή 300.000 € (έγγαμοι).
- Δεν εργάζονται και δεν έχουν σημαντικά πρόσθετα εισοδήματα.
- Ο έλεγχος των προϋποθέσεων γίνεται αυτόματα από τα συστήματα της ΑΑΔΕ και του e-ΕΦΚΑ.
Ποιοι εξαιρούνται
Εκτός του επιδόματος μένουν:
- Όσοι δεν έχουν συμπληρώσει τα 65 έτη έως το τέλος του 2024 (εκτός όσων λαμβάνουν αναπηρική σύνταξη/επιδόματα).
- Συνταξιούχοι που εργάζονται ή έχουν εισόδημα από απασχόληση.
- Όσοι υπερβαίνουν τα εισοδηματικά ή περιουσιακά όρια.
- Όσοι έχουν υψηλή προσωπική διαφορά, που ανεβάζει το φορολογητέο εισόδημά τους πάνω από τα προβλεπόμενα όρια.
πηγή: newsit.gr
πηγή στην Google
Συνδέσου με την ομάδα του lamiareport.gr στο Viber για άμεση ενημέρωση
Ακολούθησε το LamiaReport.gr στο Google News για όλες τς τελευταίες χρηστικές ειδήσεις
Ακολούθησε το LamiaReport στο Facebook ...για να μη χάνεις είδηση!
Πάτρα: Συναγερμός για διαρροή αζώτου σε ιατρικό κέντρο – Έλεγχοι από την πυροσβεστική
Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής και της ΕΜΑΚ στο σημείο - Σε εξέλιξη η επιχείρηση για την απομάκρυνση των φιαλών
Μητσοτάκης στα γενέθλια της ΝΔ: Έπαιξε μπάσκετ, έβαλε 4 στα 4 σουτ -«Πάμε για την 4η νίκη» σχολίασε
Στα διαδραστικά παιχνίδια που υπήρχαν στο χώρο της εκδήλωσης για τα 52α γενέθλια της ΝΔ έλαβε μέρος ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, δείχνοντας τις ικανότητές του στο μπάσκετ.
Νέα Ιωνία: «Του έπιασα τη μύτη για να αναγκαστεί να αναπνεύσει» – Πώς σώθηκε η οδηγός ταξί και η εικόνα σοκ με το κομμένο αυτί
«Ή θα πεθάνεις τώρα ή θα κάνεις κάτι μόνη σου», είπε μεταξύ άλλων η 54χρονη που έζησε έναν εφιάλτη από τον 35χρονο επιβάτη
Μητσοτάκης στην εκδήλωση για τα 52 χρόνια της ΝΔ: «Έχουμε μπροστά μας δύσκολη εκλογική αναμέτρηση, θα πετύχουμε ξανά»
Η αναφορά στους «δύσκολους καιρούς» και η αιχμή για τους «λαϊκιστές που φόρεσαν καινούρια ρούχα»
Υπόθεση Μαζωνάκη: Η 56χρονη τον είχε καταχωρημένο με ψευδώνυμο στα αρχεία που διέγραψε – Του έκανε διάγνωση με μηχάνημα που μετρά το μίσος και το άγχος
Πώς φέρεται να έπεισε η 56χρονη τον Γιώργο Μαζωνάκη να υποβληθεί σε πλασμαφαίρεση μετρώντας του σε ειδικό μηχάνημα τα συναισθήματα - Τα διαγραμμένα αρχεία που ανέκτησαν οι αρχές
Φωτιά στην Κορινθία στην περιοχή Στιμάγκα – Επιχειρεί ελικόπτερο
Στο έργο της κατάσβεσης συνδράμουν υδροφόρες ΟΤΑ