Κομισιόν σε Τραμπ: Να εξαιρέσουμε πλήρως και αμοιβαία από τους δασμούς τα βιομηχανικά προϊόντα
«Προτείναμε μηδενικούς δασμούς για τα βιομηχανικά προϊόντα αλλά είμαστε επίσης έτοιμοι να απαντήσουμε με αντίμετρα», είπε η φον Ντερ Λάιεν
Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρότεινε στην ΗΠΑ να εξαιρεθούν από τους δασμούς πλήρως και αμοιβαία τα βιομηχανικά προϊόντα, σε μια προσπάθεια να αποφευχθεί ένας εμπορικός πόλεμος ανακοίνωσε η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.
«Προτείναμε μηδενικούς δασμούς για τα βιομηχανικά προϊόντα (…) Η Ευρώπη είναι πάντα έτοιμη να συνάψει μια καλή συμφωνία» με τις ΗΠΑ, είπε η φον ντερ Λάιεν σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στις Βρυξέλλες. Αλλά «είμαστε επίσης έτοιμοι να απαντήσουμε με αντίμετρα και να υπερασπιστούμε τα συμφέροντά μας» απέναντι στην επιθετική εμπορική πολιτική του Τραμπ, προειδοποίησε.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ προωθεί μια πολιτική προστατευτισμού άνευ προηγουμένου από τη δεκαετία του 1930, αυξάνοντας τους τελωνειακούς δασμούς για όλες τις χώρες. Στα εμπορεύματα που προέρχονται από την ΕΕ επιβλήθηκαν δασμοί 20%.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προσπαθεί να διαπραγματευτεί με την Ουάσινγκτον, προετοιμάζοντας παράλληλα αντίμετρα, στην περίπτωση που οι συνομιλίες δεν καρποφορήσουν.
Μια πρόταση παρόμοια με τους μηδενικούς δασμούς που εισηγήθηκε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν έκανε το Σάββατο ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος και μέλος της κυβέρνησης Τραμπ Έλον Μασκ, μιλώντας για μια «ζώνη ελευθέρου εμπορίου» μεταξύ της Ευρώπης και της Βόρειας Αμερικής.
Η Γαλλία χαιρέτισε σήμερα αυτήν την πρόταση του Μασκ, με τον υπουργό Εξωτερικού Εμπορίου Λοράν Σεν-Μαρτέν να μιλά για «εξαιρετική ιδέα».
Από την πλευρά του, ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Ρόμπερτ Χάμπεκ επισήμανε τις διαφοροποιήσεις μεταξύ των μελών της κυβέρνησης Τραμπ. «Είναι γελοίο», ο Έλον Μασκ θα έπρεπε να πει στον Ντόναλντ Τραμπ «να σταματήσει τους παραλογισμούς» και τη «σύγχυση» του εμπορικού πολέμου», είπε ο Χάμπεκ.
Πηγή: newsit.gr
πηγή στην Google
Συνδέσου με την ομάδα του lamiareport.gr στο Viber για άμεση ενημέρωση
Ακολούθησε το LamiaReport.gr στο Google News για όλες τς τελευταίες χρηστικές ειδήσεις
Ακολούθησε το LamiaReport στο Facebook ...για να μη χάνεις είδηση!
ΑΑΔΕ: «Ραβασάκια» σε 55.000 φορολογούμενους για αδήλωτα αναδρομικά του 2020 – Δυνατότητα εξόφλησης σε έως 72 δόσεις
Η ΑΑΔΕ προχωρά σε στοχευμένη ενημέρωση σχεδόν 55.000 φορολογουμένων, για τους οποίους προκύπτει εκτιμώμενος φόρος τουλάχιστον 100 ευρώ από αναδρομικά που δεν έχουν δηλωθεί.
Πληθωρισμό 5,1% στην Ελλάδα τον Σεπτέμβριο επιβεβαιώνει η Eurostat
Τα χαμηλότερα ετήσια ποσοστά καταγράφηκαν στη Σουηδία (1,0%), την Ουγγαρία και τη Δανία (και οι δύο 2,1%).
Τι αλλάζει στις γονικές άδειες: Καταργείται η αναμονή ενός έτους για όσους αποκτούν δεύτερο παιδί
Επεκτείνεται η ψηφιακή κάρτα εργασίας σε 500.000 εργαζομένους - Νέο πρόγραμμα με επιδότηση έως 90% για την απασχόληση ανέργων και εργασία εξ αποστάσεως - Έρχονται ρυθμίσεις για τη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης στους χώρους εργασίας
Υπέργηρα και χωρίς μόνωση τα περισσότερα σπίτια -«Κλειδί» τα νέα προγράμματα ενεργειακών αναβαθμίσεων
Η επιδότηση στην αντλία ρίχνει το πετρέλαιο θέρμανσης γύρω στα 20 λεπτά χαμηλότερα από τον μέσο ευρωπαϊκό όρο, το αυξημένο επίδομα θέρμανσης δίνει “ανάσα” σε περίπου 1,2 εκατομμύρια νοικοκυριά, ωστόσο τα σπίτια δεν ζεσταίνονται με τίποτα.
ΣτΕ για πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας: Απαγορεύεται η κατάσχεση όταν ο οφειλέτης έχει και άλλα περιουσιακά στοιχεία
Η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας καταλαμβάνει όλες τις οφειλές προς το δημόσιο, τους ΟΤΑ, τα ασφαλιστικά ταμεία, τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου
Κεραμέως: Να προετοιμάσουμε τους ευρωπαίους πολίτες για την τεχνητή νοημοσύνη
Η υπουργός τόνισε πως η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί σταδιακά να επηρεάσει τις διαδικασίες πρόσληψης και την επαγγελματική σταδιοδρομία.