Ο Τραμπ ανεβάζει στο 145% τους συνολικούς δασμούς στην Κίνα – Ανυποχώρητο το Πεκίνο
Η επιβολή δασμού 125% στα κινεζικά προϊόντα, προστίθεται στον δασμό 20% που είχαν επιβάλλει οι ΗΠΑ στην Κίνα για το εμπόριο φαιντανύλης
Στο 145% ανέρχονται πλέον οι δασμοί των ΗΠΑ στα κινέζικα προϊόντα, όπως επιβεβαίωσε αξιωματούχος του Λευκού Οίκου στο CNBC.
Η τελευταία εντολή του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ αυξάνει τους δασμούς προς την Κίνα στο 125% από 84%. Όπως εξήγησε ο αξιωματούχος του Λευκού Οίκου, η επιβολή δασμού 125% στα κινεζικά προϊόντα, προστίθεται στον δασμό 20% που είχαν επιβάλλει οι ΗΠΑ στην Κίνα για το εμπόριο φαιντανύλης.
Ως εκ τούτου, το σύνολο των δασμών στα κινεζικά προϊόντα ανεβαίνει στο 145%. Υπενθυμίζεται ότι οι δασμοί που εξακολουθούν να ισχύουν έχουν ως εξής:
- 145% δασμοί σε όλα τα αγαθά από την Κίνα
- 25% δασμοί με στόχο το αλουμίνιο, τα αυτοκίνητα, τα αγαθά από τον Καναδά και το Μεξικό που δεν υπάγονται στη συμφωνία ΗΠΑ – Μεξικού – Καναδά
- 10% δασμοί σε όλες τις άλλες εισαγωγές
Νωρίτερα, εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Κίνας δήλωσε ότι εάν η αμερικανική πλευρά επιμείνει σε πόλεμο δασμών ή εμπορικό πόλεμο, η Κίνα θα πολεμήσει μέχρι τέλους.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες βάζουν τα δικά τους συμφέροντα πάνω από τα συμφέροντα της διεθνούς κοινότητας και υπηρετούν τα ηγεμονικά τους συμφέροντα σε βάρος των νόμιμων συμφερόντων χωρών σε όλο τον κόσμο, τα οποία αναπόφευκτα θα συναντήσουν ισχυρότερη αντίθεση από τη διεθνή κοινότητα, είπε ο εκπρόσωπος.
Η Κίνα επιμένει και η εμπορική κόντρα με τις ΗΠΑ οδηγείται πλέον στα άκρα καθώς δηλώνει πως δεν πρόκειται να κάνει πίσω.
Το Πεκίνο, φαίνεται μάλιστα να έχει εκπονήσει και βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα σχέδια για να διαφοροποιήσει το οικονομικό του μοντέλο ώστε να έχει μικρότερη εξάρτηση από τις εξαγωγές.
Για την ώρα φαίνεται ότι θα στοχεύσει τομείς που συνδέονται με τους ψηφοφόρους του προέδρου Τραμπ, όπως είναι η γεωργία και η κτηνοτροφία, που αυτή τη στιγμή είναι δύο τομείς πολύ εκτεθειμένοι, καθώς η Κίνα είναι η βασική τους αγορά.
«Οι απειλές και οι εκβιασμοί δεν είναι ο σωστός τρόπος αντιμετώπισης της Κίνας», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Κίνας.
πηγή στην Google
Συνδέσου με την ομάδα του lamiareport.gr στο Viber για άμεση ενημέρωση
Ακολούθησε το LamiaReport.gr στο Google News για όλες τς τελευταίες χρηστικές ειδήσεις
Ακολούθησε το LamiaReport στο Facebook ...για να μη χάνεις είδηση!
ΑΑΔΕ: «Ραβασάκια» σε 55.000 φορολογούμενους για αδήλωτα αναδρομικά του 2020 – Δυνατότητα εξόφλησης σε έως 72 δόσεις
Η ΑΑΔΕ προχωρά σε στοχευμένη ενημέρωση σχεδόν 55.000 φορολογουμένων, για τους οποίους προκύπτει εκτιμώμενος φόρος τουλάχιστον 100 ευρώ από αναδρομικά που δεν έχουν δηλωθεί.
Πληθωρισμό 5,1% στην Ελλάδα τον Σεπτέμβριο επιβεβαιώνει η Eurostat
Τα χαμηλότερα ετήσια ποσοστά καταγράφηκαν στη Σουηδία (1,0%), την Ουγγαρία και τη Δανία (και οι δύο 2,1%).
Τι αλλάζει στις γονικές άδειες: Καταργείται η αναμονή ενός έτους για όσους αποκτούν δεύτερο παιδί
Επεκτείνεται η ψηφιακή κάρτα εργασίας σε 500.000 εργαζομένους - Νέο πρόγραμμα με επιδότηση έως 90% για την απασχόληση ανέργων και εργασία εξ αποστάσεως - Έρχονται ρυθμίσεις για τη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης στους χώρους εργασίας
Υπέργηρα και χωρίς μόνωση τα περισσότερα σπίτια -«Κλειδί» τα νέα προγράμματα ενεργειακών αναβαθμίσεων
Η επιδότηση στην αντλία ρίχνει το πετρέλαιο θέρμανσης γύρω στα 20 λεπτά χαμηλότερα από τον μέσο ευρωπαϊκό όρο, το αυξημένο επίδομα θέρμανσης δίνει “ανάσα” σε περίπου 1,2 εκατομμύρια νοικοκυριά, ωστόσο τα σπίτια δεν ζεσταίνονται με τίποτα.
ΣτΕ για πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας: Απαγορεύεται η κατάσχεση όταν ο οφειλέτης έχει και άλλα περιουσιακά στοιχεία
Η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας καταλαμβάνει όλες τις οφειλές προς το δημόσιο, τους ΟΤΑ, τα ασφαλιστικά ταμεία, τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου
Κεραμέως: Να προετοιμάσουμε τους ευρωπαίους πολίτες για την τεχνητή νοημοσύνη
Η υπουργός τόνισε πως η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί σταδιακά να επηρεάσει τις διαδικασίες πρόσληψης και την επαγγελματική σταδιοδρομία.