Ο Τραμπ απειλεί την ΕΕ με πρόσθετους δασμούς 35%, έως 250% στα εισαγόμενα φάρμακα
«Θέλουμε τα φάρμακα να παράγονται στις ΗΠΑ», δήλωσε ο Τραμπ στο CNBC
Μέσα από συνέντευξή του στο CNBC, ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ απείλησε σήμερα (5.8.2025) ότι θα επιβάλει δασμό 35% στα προϊόντα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εάν η Ένωση δεν συμμορφωθεί με τις υποχρεώσεις της πρόσφατης εμπορικής συμφωνίας με τη χώρα του, ενώ παράλληλα προανήγγειλε δασμούς σε φάρμακα που εισάγονται στις ΗΠΑ.
Συγκεκριμένα, ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε στο CNBC ότι οι προγραμματισμένοι δασμοί για τα φαρμακευτικά προϊόντα που εισάγονται στις ΗΠΑ θα μπορούσαν τελικά να φτάσουν έως και το 250%, το υψηλότερο ποσοστό που έχει απειλήσει μέχρι στιγμής. Είπε ότι αρχικά θα επιβάλει «μικρό δασμό» στα φάρμακα, αλλά στη συνέχεια, σε ένα έως ενάμιση χρόνο «το πολύ», θα αυξήσει το ποσοστό αυτό στο 150% και στη συνέχεια στο 250%.
Ο Ρεπουμπλικάνος έχει απειλήσει επανειλημμένα και στη συνέχεια έχει αλλάξει πορεία σχετικά με τις προτάσεις για δασμούς, οπότε δεν υπάρχει εγγύηση ότι τελικά θα ορίσει δασμούς 250% στα φαρμακευτικά προϊόντα.
Στις αρχές Ιουλίου, ο Τραμπ είχε απειλήσει με δασμούς 200% στα φαρμακευτικά προϊόντα.
Η κυβέρνηση Τραμπ ξεκίνησε τον Απρίλιο μια έρευνα βάσει του άρθρου 232 σχετικά με τα φαρμακευτικά προϊόντα. Πρόκειται για μια νομική εξουσία που επιτρέπει στον υπουργό Εμπορίου να διερευνήσει τον αντίκτυπο των εισαγωγών στην εθνική ασφάλεια.
Οι δασμοί είναι η προσπάθεια του προέδρου να παροτρύνει τις φαρμακευτικές εταιρείες να μεταφέρουν τις παραγωγικές τους δραστηριότητες στις ΗΠΑ, σε μια εποχή που η εγχώρια παραγωγή φαρμάκων έχει συρρικνωθεί δραματικά τις τελευταίες δεκαετίες. Τους τελευταίους έξι μήνες, εταιρείες όπως η Eli Lilly και η Johnson & Johnson έχουν ανακοινώσει νέες επενδύσεις στις ΗΠΑ για να κερδίσουν την εύνοια του προέδρου.
«Θέλουμε τα φάρμακα να παράγονται στη χώρα μας», δήλωσε ο Τραμπ στο CNBC.
Πηγή: newsit.gr
πηγή στην Google
Συνδέσου με την ομάδα του lamiareport.gr στο Viber για άμεση ενημέρωση
Ακολούθησε το LamiaReport.gr στο Google News για όλες τς τελευταίες χρηστικές ειδήσεις
Ακολούθησε το LamiaReport στο Facebook ...για να μη χάνεις είδηση!
Λέσβος: Παράταση και αναστολή φορολογικών υποχρεώσεων για κτηνοτρόφους
Στη ρύθμιση βρίσκονται και οι δόσεις ρυθμίσεων τμηματικής καταβολής.
Reuters: Η Ελλάδα θα μπορούσε να ξεπληρώσει το πρώτο μνημόνιο δύο χρόνια νωρίτερα
H Aθήνα ενδέχεται να αποπληρώσει τα δάνεια του πρώτου μνημονίου το 2030 ή και το 2029, έως και δύο χρόνια νωρίτερα από το χρονοδιάγραμμα σύμφωνα με κυβερνητικούς αξιωματούχους που μίλησαν στο Reuters
Ryanair: Σφοδρή κριτική για βλάβες στο ελληνικό σύστημα εναέριας κυκλοφορίας και καθυστερήσεις πτήσεων – «Επηρεάστηκαν 7.000 επιβάτες»
Η αεροπορική εταιρεία ζητά την παρέμβαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με αφορμή την βλάβη στον εξοπλισμό ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας στην Ελλάδα προκαλώντας καθυστερήσεις πτήσεων και ταλαιπωρία για χιλιάδες επιβάτες
Επιδότηση έως €36.000 για όλα τα κλειστά σπίτια του ιδιοκτήτη, τι προβλέπει η νέα απόφαση για το «Ανακαίνιση κατοικίας»
Επιδότηση έως 95% για εργασίες ανακαίνισης και ενεργειακής αναβάθμισης - Ποια ακίνητα μπαίνουν στο πρόγραμμα, τα εισοδηματικά κριτήρια και ποιοι αποκτούν προτεραιότητα
Eurostat: Άλμα στο 3,7% έκανε ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Αύγουστο – Η αρνητική επίπτωση της Εθνικής Πρωτοβουλίας Μείωσης Τιμών
Ανοδικά κινήθηκε και ο πληθωρισμός στην ευρωζώνη, ο οποίος διαμορφώθηκε στο 3,3% σε ετήσια βάση, έναντι 2,9% τον Ιούλιο.
Τελικά στη Λαμία είναι περισσότερα τα ανοιχτά ή τα κλειστά καταστήματα?
Η εικόνα της αγοράς έχει αλλάξει αισθητά τα τελευταία χρόνια - Όχι άλλη μία καταγραφή μιζέριας, αλλά μια αφορμή για συζήτηση γύρω από το τι μπορεί να γίνει από εδώ και πέρα.