Β.Κικίλιας: Συγκρατήσαμε τις τιμές στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια - Καμία αύξηση το καλοκαίρι
Στη συγκράτηση των τιμών στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια από σήμερα 1η Μαΐου αναφέρθηκε, σε δηλώσεις του από τη Σύρο, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Βασίλης Κικίλιας
«Δεν θα υπάρξει καμία αύξηση στις τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων, ούτε τώρα ούτε κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου. Εμείς μειώσαμε 50% τα λιμενικά τέλη και συγκρατήθηκαν οι τιμές», σημείωσε ο ίδιος.
«Με ασφάλεια, καλά ταξίδια σε όλους, καλές θάλασσες και θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε σε αυτήν την κατεύθυνση», τόνισε ο υπουργός Ναυτιλίας, επισημαίνοντας τη δέσμευση της κυβέρνησης να στηρίξει την ελληνική οικογένεια και την προσβασιμότητα στα νησιά.
«Θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι η δυνατότητα μετακίνησης από την ηπειρωτική χώρα και τα μεγάλα λιμάνια προς όλα τα νησιά μας δεν αποτελεί πολυτέλεια, αλλά δικαίωμα για όλους», υπογράμμισε.
Σημειώνεται, ότι λόγω της υποχρέωσης από την ΕΕ να χρησιμοποιούν όλα τα πλοία από την 1η Μαΐου «πράσινο» καύσιμο, που είναι πιο ακριβό, οι ακτοπλοϊκές εταιρείες είχαν προαναγγείλει από σήμερα αυξήσεις στις τιμές των εισιτηρίων κατά 12% έως 15%.
Προκειμένου να συγκρατηθούν οι τιμές και να μη γίνουν αυτές οι αυξήσεις, η κυβέρνηση προχώρησε σε μείωση των λιμενικών τελών κατά 50%. Έτσι, επιτεύχθηκε ο στόχος να μη γίνουν οι αυξήσεις που θα ίσχυαν από σήμερα.
Για παράδειγμα, το ατομικό ακτοπλοϊκό εισιτήριο για την οικονομική θέση από Πειραιά για Ηράκλειο αυτήν τη στιγμή είναι στα 41 ευρώ. Στην περίπτωση που τα εισιτήρια αυξάνονταν κατά 12%, ο επιβάτης στο ατομικό οικονομικής θέσης θα έπρεπε να πληρώσει 45,92 ευρώ, ενώ αν η αύξηση ήταν στο 15% το ατομικό εισιτήριο θα κόστιζε 47,15 ευρώ.
Επίσης, ένα ζευγάρι από Πειραιά για Σύρο με επιστροφή καταβάλλει σήμερα 186 ευρώ για τα εισιτήρια. Στην περίπτωση που αυξάνονταν κατα 12% η αύξηση θα ήταν στα 208 ευρώ και στο 15% στα 214 ευρώ.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
πηγή στην Google
Συνδέσου με την ομάδα του lamiareport.gr στο Viber για άμεση ενημέρωση
Ακολούθησε το LamiaReport.gr στο Google News για όλες τς τελευταίες χρηστικές ειδήσεις
Ακολούθησε το LamiaReport στο Facebook ...για να μη χάνεις είδηση!
Θάνατος Μαζωνάκη: «Θα διορίσω τεχνικό σύμβουλο για να επισπεύσω τις τοξικολογικές» αποκάλυψε ο δικηγόρος του
Το «θρίλερ» με την χορήγηση ή μη μέθης στον Γιώργο Μαζωνάκη θα απαντηθεί μέσα από τα ευρήματα των τοξικολογικών εξετάσεων - Το σενάριο της μέθης για την πλασμαφαίρεση.
Συναγερμός στη Νίκαια: Οπλισμένος άνδρας κρατά όμηρο μια γυναίκα μέσα στο σπίτι του
Δεν υπάρχουν πληροφορίες για την κατάσταση της γυναίκας ενώ δεν έχει επιβεβαιωθεί αν πράγματι ο άνδρας έχει στην κατοχή του όπλο.
Πυρκαγιά στη Νέα Καλλικράτεια Χαλκιδικής
Το Ανακριτικό Κλιμάκιο Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού Θεσσαλονίκης ερευνά τα αίτια της πυρκαγιάς.
Θάνατος Μαζωνάκη: «Δεν τον βλέπω καλά» - «Δεν θα μου πεις εσύ, εγώ είμαι γιατρός» - Η απίστευτη ατάκα της Γάκα σε νοσηλεύτρια
Η 53χρονη νοσηλεύτρια και όσα φέρεται να αντιλήφθηκε την ώρα της πλασμαφαίρεσης στον Γιώργο Μαζωνάκη - Η γιατρός δεν ήξερε να χρησιμοποιεί τον απινιδωτή και πήρε τηλέφωνο τον κατασκευαστή
Βαθιά οδύνη στην κηδεία της Πηνελόπης: Συγκλόνισε ο αδερφός της - «Ό,τι κάνω στη ζωή μου από εδώ και πέρα σ' το αφιερώνω»
Βαρύ πένθος στην κηδεία της 25χρονης Πηνελόπης, η οποία δολοφονήθηκε από τον πρώην σύντροφό της στην Ηγουμενίτσα.
Χωρίς αισθήσεις ανασύρθηκε 52χρονος έπειτα από εκτροπή μηχανήματος έργου στο Άγιο Όρος
Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής για να απεγκλωβίσουν τον άτυχο άνδρα.