ΚΛΕΙΣΙΜΟ
MENU
weather-icon 13 oC
Αναζήτηση:
CREATE IMAGE

Αναστολή ΦΠΑ 24% στις νεόδμητες κατοικίες και το 2026 θα ανακοινώσει ο Μητσοτάκης στη ΔΕΘ

Αναστολή ΦΠΑ 24% στις νεόδμητες κατοικίες και το 2026 θα ανακοινώσει ο Μητσοτάκης στη ΔΕΘ

Τα νεόδμητα κτίρια δεν θα επιβαρύνονται με ΦΠΑ 24% για ολόκληρο το 2026 και πιθανόν και το 2027

Σε μια σημαντική αποκάλυψη προχώρησε το Live News αναφορικά με τα μέτρα ανακούφισης που θα ανακοινώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη ΔΕΘ.

Συγκεκριμένα ένα από τα μέτρα που θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη ΔΕΘ θα αφορά το στεγαστικό πρόβλημα που αποτελεί πληγή.

Το οικονομικό επιτελείο ξεκαθαρίζει ότι το συνολικό ύψος του πακέτου παροχών δεν θα ξεπεράσει το 1,5 δισεκατομμύριο ευρώ, προκειμένου να διατηρηθεί η δημοσιονομική ισορροπία και να στηριχθεί η ανάπτυξη.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της δημοσιογράφου Χριστίνας Κοραή, μετά από εισήγηση του υπουργού Οικονομικών, Κυριάκου Πιερρακάκη, και του υφυπουργού Οικονομικών, Θάνου Πετραλιά, φαίνεται πως ο πρωθυπουργός έκανε αποδεκτή την κατάργηση ΦΠΑ για τις νεόδμητες αγορές το 2026.

Έτσι, τα νεόδμητα κτίρια δεν θα επιβαρύνονται με ΦΠΑ 24% για ολόκληρο το 2026, πιθανόν και το 2027. Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, οι αγοραστές νεόδμητων θα επιβαρύνονται μόνο από τον φόρο μεταβίβασης ακινήτων (ΦΜΑ) 3%.

Η Άννα Ντουντουνάκη στον τελικό των 100μ. πεταλούδα του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος με πανελλήνιο ρεκόρ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Η Άννα Ντουντουνάκη στον τελικό των 100μ. πεταλούδα του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος με πανελλήνιο ρεκόρ