Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος σε βουλευτές: «Ο λαός μας παραπαίει και χρειάζεται γι’ αυτό να αγωνιστούμε ενωμένοι»
Δείτε εικόνες από τον αγιασμό που έγινε σήμερα στη Βουλή:
Στη σκιά της παραίτησης του Αλέξη Τσίπρα και των συζητήσεων σχετικά με τις κινήσεις του για την δημιουργία νέου κόμματος, πραγματοποιήθηκε ο αγιασμός από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο για για την έναρξη των εργασιών της Γ΄Συνόδου παρουσία του Πρωθυπουργού και των πολιτικών αρχηγών.
Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος κάλεσε σε «ενότητα» παρά τις διαφορές οι οποίες όπως είπε «έρχονται και παρέρχονται» καθώς «αυτή την εποχή», «που ο λαός παραπαίει, χρειάζεται να αγωνιστούμε…»
Ο κ. Ιερώνυμος, ολοκληρώνοντας τον αγιασμό και απευθυνόμενος στους 300 βουλευτές με πατρική αγάπη είπε χαρακτηριστικά «μαζί με τις ευχές του αγιασμού που ακούσαμε θα θέλαμε ως εκπρόσωποι της Εκκλησίας να ευχηθούμε σε όλους εσάς όλα τα αγαθά που ακούσαμε γιατί τα έχουμε ανάγκη ειδικά αυτή την εποχή που μας καλεί όλους ενωμένους να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες με ενότητα και αγάπη μεταξύ μας. Οι διαφορές έρχονται και παρέρχονται. Σας εύχομαι όλοι μαζί να αγωνιστούμε που ο λαός μας παραπαίει και χρειάζεται γι αυτό να αγωνιστούμε ενωμένοι».

Παρόντες στον αγιασμό ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος, ο πρόεδρος της Νίκης Δημήτρης Νατσιός και η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου. Απουσίαζαν ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ο πρόεδρος της Νέας Αριστεράς Αλέξης Χαρίτσης και ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος.


Αρκετά πάντως ήταν και τα κενά βουλευτικά έδρανα κυρίως από τις πτέρυγες της Αντιπολίτευσης.
Στα υπουργικά έδρανα δίπλα στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη βρέθηκε ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Κωστής Χατζηδάκης, ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας Κυριάκος Πιερρακάκης, η υπουργός Εργασίας Νίκη Κεραμέως , υπουργός Ανάπτυξης Τάκης Θεοδωρικάκος, ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης και ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Θάνος Πλεύρης.

Μετά την λήξη του αγιασμού και της ένταξης της εκλογής των Κοσμητόρων και Γραμματέων της Βουλή, ανακοινώθηκε η παραίτηση από το βουλευτικό αξίωμα του Αλέξη Τσίπρα. Επίσης κατατέθηκε το προσχέδιο του προϋπολογισμού για το 2026.
πηγή στην Google
Συνδέσου με την ομάδα του lamiareport.gr στο Viber για άμεση ενημέρωση
Ακολούθησε το LamiaReport.gr στο Google News για όλες τς τελευταίες χρηστικές ειδήσεις
Ακολούθησε το LamiaReport στο Facebook ...για να μη χάνεις είδηση!
Κυριάκος Μητσοτάκης εγκαινίασε τον υπερυπολογιστή «Δαίδαλο»: Η Ελλάδα είναι πιο μπροστά σε σχέση με άλλες χώρες
Ο «Δαίδαλος» θα παρέχει υπολογιστικούς πόρους σε πανεπιστήμια, ερευνητικά κέντρα, νεοφυείς και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, καθώς και δημόσιους φορείς.
Καλώδιο Ελλάδας-Κύπρου: Αντίστροφη μέτρηση με το βλέμμα στην Τουρκία -Μεταξύ νέας έντασης και χρυσής τομής
Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την επανέναρξη των ερευνών της ηλεκτρικής διασύνδεσης Ελλάδας-Κύπρου, με το επόμενο διάστημα να θεωρείται καθοριστικό για την πορεία ενός έργου που έχει βρεθεί επανειλημμένα στο επίκεντρο της ελληνοτουρκικής αντιπαράθεσης.
Εγκαινιάζεται ο εθνικός υπερυπολογιστής «Δαίδαλος» στο Λαύριο, έργο προϋπολογισμού 58,9 εκατ. ευρώ
Διαθέτει μετρημένη υπολογιστική επίδοση 85,69 petaflops καταλαμβάνοντας την 31η θέση παγκοσμίως στη λίστα TOP500
Ο Τσίπρας υπέρ των κινητοποιήσεων στη Γαλλία: «Το μήνυμα έρχεται δυνατά» λέει
Ο πρόεδρος της ΕΛ.Α.Σ. ξεκινά περιοδεία στη Θεσσαλία όπου θα έχει συναντήσεις με αγρότες, κτηνοτρόφους, επαγγελματίες και νέους.
Δύο ναυάγια σε Σάμο και Λέσβο μέσα σε λίγες ώρες: 12 νεκροί μετανάστες από ανατροπή σκαφών
Οι αρχές προχώρησαν στη σύλληψη 37χρονου Τούρκου διακινητή - Και βρέφος ανάμεσα στα θύματα - Μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία οι διασωθέντες.
Θλίψη στην Κρήτη για τον θάνατο του επιχειρηματία Μανώλη Ροδουσάκη σε τροχαίο: Η καμπάνια του να μην βάζει βενζίνη σε οδηγούς μηχανών που δεν φορούσαν κράνος
Ο επιχειρηματίας έχασε τη ζωή του σε τροχαίο στον ΒΟΑΚ όταν το αυτοκίνητο του συγκρούστηκε με βαν - Τραυματίστηκε η σύζυγός του.