ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αναζήτηση:
CREATE IMAGE

Aυστηρή απάντηση της Αθήνας στην Άγκυρα: Οι τουρκικές πρακτικές δεν επιτρέπουν υποδείξεις

Aυστηρή απάντηση της Αθήνας στην Άγκυρα: Οι τουρκικές πρακτικές δεν επιτρέπουν υποδείξεις

Με αυστηρότητα απαντούν διπλωματικές πηγές στη νέα επίθεση της Τουρκίας κατά της Ελλάδας και της Κυπριακής Δημοκρατίας για τη στάση τους στο τουρκολιβυκό μνημόνιο.

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του lamiareport.gr στην Google

Με δήλωσή του ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας Οντζού Κετσελί, κατηγόρησε την Ευρωπαϊκή Ένωση για τη στάση της απέναντι στο τουρκολιβυκό μνημόνιο καθώς και την Ελλάδα και την Κύπρο για «μαξιμαλιστικές αξιώσεις, αντίθετες με το διεθνές δίκαιο και την αρχή της ισότητας στην ΕΕ».

Η απάντηση διπλωματικών πηγών στην Τουρκία

«Η επίκληση του διεθνούς δικαίου προϋποθέτει τούτο να υιοθετείται καθ’ ολοκληρίαν» αναφέρουν διπλωματικές πηγές.

«Πρακτικές όπως η μη υπογραφή της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας, την οποία έχουν υιοθετήσει 168 χώρες, η ανατροπή του "καθεστώτος" αιώνων σε μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς, η απειλή με πόλεμο σε περίπτωση άσκησης δικαιώματος που απορρέει από το διεθνές δίκαιο δεν επιτρέπουν υποδείξεις.

Η Ελλάδα θα συνεχίσει με συνέπεια να υπηρετεί το διεθνές δίκαιο και τις σχέσεις καλής γειτονίας. Αυτό όμως θα πρέπει να ισχύει για όλους», προσθέτουν.

Πηγή: iefimerida.gr

Επιθεώρηση Εργασίας: Ρεκόρ τετραετίας με 82.233 ελέγχους και πρόστιμα 53,9 εκατ. ευρώ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Επιθεώρηση Εργασίας: Ρεκόρ τετραετίας με 82.233 ελέγχους και πρόστιμα 53,9 εκατ. ευρώ
Προσθήκη ως προτεινόμενη
πηγή στην Google