Εκλογές στη Γερμανία: Έκλεισαν οι κάλπες – CDU 28,5%, AfD 20%, SPD 16,5%
60 εκατομμύρια ψηφοφόροι περιμένουν να μάθουν τη σύνθεση της επόμενης Bundestag
Σχεδόν 60 εκατομμύρια ψηφοφόροι πήγαν στις κάλπες για να ψηφίσουν στις γερμανικές εκλογές, προκειμένου να αποφασίσουν τη σύνθεση της επόμενης Bundestag. Στις 19.00 ώρα Ελλάδας, βγήκαν τα πρώτα Exit Poll.
Σύμφωνα με τα πρώτα Exit Poll για τις γερμανικές εκλογές, τα κόμματα συγκεντρώνουν τα εξής ποσοστά:
Τα αποτελέσματα των exit polls
CDU (Χριστιανοδημοκράτες): 28,5%
AfD (Εναλλακτική για τη Γερμανία): 20%
SPD (Σοσιαλιστές): 16,5%
Πράσινοι: 12%
FDP (φιλελεύθεροι Ελεύθεροι Δημοκράτες): 5%
Die Linke (Αριστερά): 9%
To exit poll της Deutsche Welle
Σύμφωνα με το exit poll της Deutsche Welle, άνοδο 4,9 μονάδων έχει το CDU/CSU, η Αριστερά αύξάνει τα ποσοστά της κατά 3,6%, ενώ το AfD εκτινάχθηκε κατά 9,1%.
Τη μεγαλύτερη πτώση έχει το SPD του Όλαφ Σολτς. Μεγάλη πτώση 6,5% έχουν έχουν οι φιλελεύθεροι Δημοκράτες, που δίνουν μάχη για μια θέση στο κοινοβούλιο. Μείωση των ποσοστών κατά 1,2% για τους Πράσινους, ενώ το νέο κόμμα της αριστεράς BSW φαίνεται να συγκεντρώνει 4,7% μένοντας εκτός.
Αλίς Βάιντελ: Οι επόμενες εκλογές θα έρθουν πολύ νωρίτερα και θα ξεπεράσουμε το CDU
Ικανοποιημένη εμφανίστηκε μετά την ανακοίνωση των exit polls η αρχηγός του ακροδεξιού AfD Αλίς Βάιντελ.
«Οι επόμενες εκλογές θα έρθουν πολύ νωρίτερα και θα ξεπεράσουμε το CDU», δήλωσε η Βάιντελ, που δεν έκρυψε τις φιλοδοξίες της για συμμετοχή στην κυβέρνηση, αν και κάτι τέτοιο έχει αποκλειστεί από κάθε άλλο κόμμα.
Ολόκληρη η Ευρώπη παρακολουθεί με ενδιαφέρον τις εξελίξεις στη Γερμανία ενώ σύμφωνα με τα στοιχεία της εκλογικές διαδικασίας, η συμμετοχή ήταν αυξημένη σε αυτές τις εκλογές.
Το ενδιαφέρον είναι τώρα στραμμένο, στο ποσοστό που θα συγκεντρώσει τελικά το κόμμα του και αν θα καταφέρει να ξεπεράσει το όριο του 30%.
Στην αντίθετη περίπτωση, γράφει το newsit.gr, καθίσταται πιο δύσκολος ο σχηματισμός νέου κυβερνητικού συνασπισμού, κάτι που θα εξαρτηθεί και από το πόσα κόμματα θα ξεπεράσουν το όριο του 5% για να μπουν στην επόμενη Βουλή.
πηγή στην Google
Συνδέσου με την ομάδα του lamiareport.gr στο Viber για άμεση ενημέρωση
Ακολούθησε το LamiaReport.gr στο Google News για όλες τς τελευταίες χρηστικές ειδήσεις
Ακολούθησε το LamiaReport στο Facebook ...για να μη χάνεις είδηση!
Κυριάκος Μητσοτάκης: Παράθυρο για νέα μέτρα από τις Βρυξέλλες – Δεν θα ρίξουμε τη χώρα στα βράχια λόγω εκλογών απάντησε στην αντιπολίτευση
«Όχι» σε εκπτώσεις για ΚΑΠ και πολιτική συνοχή - «Τα γαλάζια γράμματα έχουν συχνά σημαντική ανταπόκριση στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο» είπε για το μεταναστευτικό
Αλέξης Τσίπρας στην Πολιτική Επιτροπή: «Η Ελλάδα του Μητσοτάκη άξιζε μία Γκιλφόιλ, και αυτή μάς έστειλαν»
Την ομιλία του απευθύνει αυτή τη στιγμή ο Αλέξης Τσίπρας στη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της ΕΛ.Α.Σ., θίγοντας ζητήματα προσκείμενα στις δυσκολίες διαβίωσης.
Γεωργιάδης: Δεν υπάρχει ΝΔ χωρίς Κώστα Καραμανλή - Η συμβίωσή του με Σαμαρά τελείωσε
Ο υπουργός Υγείας εκτίμησε ότι τα συνεχή λάθη του Αλέξη Τσίπρα μπορεί να τον οδηγήσουν στην τρίτη θέση, ενώ υπερασπίστηκε την κυβερνητική πολιτική στο μεταναστευτικό, κάνοντας λόγο για μείωση των ροών κατά 90%.
Σύνοδος Κορυφής: Ικανοποίηση στην Αθήνα για την ενέργεια, τι κέρδισε η Ελλάδα στα συμπεράσματα των «27»
Η ελληνική πλευρά θεωρεί ότι πέτυχε να περάσει στο κείμενο των συμπερασμάτων η ανάγκη για στοχευμένες και προσωρινές παρεμβάσεις απέναντι στις υψηλές τιμές της ενέργειας.
Τι αλλάζει στις γονικές άδειες: Καταργείται η αναμονή ενός έτους για όσους αποκτούν δεύτερο παιδί
Επεκτείνεται η ψηφιακή κάρτα εργασίας σε 500.000 εργαζομένους - Νέο πρόγραμμα με επιδότηση έως 90% για την απασχόληση ανέργων και εργασία εξ αποστάσεως - Έρχονται ρυθμίσεις για τη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης στους χώρους εργασίας
Σινά: Βαθαίνει ο «εμφύλιος» στη Μονή -Οι τρεις ομάδες μοναχών, η επίθεση Δαμιανού και το θρίλερ της συμφωνίας
Το χάσμα στο εσωτερικό της Μονής Αγίας Αικατερίνης του Σινά βαθαίνει και ο κίνδυνος να οδηγηθεί σε οριστικό αδιέξοδο η προσπάθεια εξεύρεσης συμφωνίας με την Αίγυπτο μεγαλώνει, όσο ο εμφύλιος στους κόλπους της Σιναϊτικής Αδελφότητας παραμένει σε πλήρη εξέλιξη.