Γ. Σαρακιώτης: «Ο κ. Μητσοτάκης έλαμψε διά της απουσίας του στη Νέα Υόρκη»
Πυρά του Βουλευτή Φθιώτιδας στον απόηχο της επίσκεψης του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ
Τις διπλωματικές εξελίξεις, που έλαβαν χώρα στη Νέα Υόρκη στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (Ο.Η.Ε.), σχολιάζει ο Βουλευτής Φθιώτιδας Γιάννης Σαρακιώτης, μέσω δήλωσής του επισημαίνοντας χαρακτηριστικά ότι «ο κ. Μητσοτάκης έλαμψε διά της απουσίας του στη Νέα Υόρκη».
Όπως αναλυτικά αναφέρει ο κ. Σαρακιώτης: «Ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Γεραπετρίτης επιστρέφουν, δυστυχώς, από τη Νέα Υόρκη με μια ακόμη – κατά τα τελευταία 7 χρόνια – διπλωματική ήττα, εξαιρετικά επιζήμια για τα εθνικά δίκαια και τη διεθνή θέση της χώρας. Ο Έλληνας Πρωθυπουργός δεν κατάφερε να συναντήσει ούτε τον Αμερικανικό ούτε τον Τούρκο Πρόεδρο και ενώ οι περισσότεροι ηγέτες προώθησαν τα συμφέροντα των χωρών τους αποκομίζοντας συμφωνίες δισεκατομμυρίων, ο κ. Μητσοτάκης παρέμεινε απαθής και αποδείχθηκε παντελώς απροετοίμαστος για το σημαντικότερο διπλωματικό γεγονός της χρονιάς.
Αν, στα ως άνω, προστεθεί και η πανθομολογούμενα επιτυχής συνάντηση Τραμπ-Ερντογάν, τότε καθίσταται αντιληπτό ότι, ενώ ο Τούρκος Πρόεδρος προσήλθε στη Νέα Υόρκη για “business” και για τα εθνικά συμφέροντα της Άγκυρας, ο Έλληνας Πρωθυπουργός είχε μάλλον το ρόλο “τουρίστα”. Εμπορικές συμφωνίες δισεκατομμυρίων, επιβράβευση της Τουρκίας για τα πεπραγμένα της στη Συρία, ουσιαστική επικύρωση του ρόλου της ως διαμεσολαβητική δύναμη στον πόλεμο στη Γάζα και η διακήρυξη της πρόθεσης του Ντόναλντ Τραμπ για την επανένταξη της Τουρκίας στο πρόγραμμα των μαχητικών αεροσκαφών F-35 αποτελούν μόνο ορισμένα από τα κέρδη του κ. Ερντογάν, τη στιγμή που ο κ. Μητσοτάκης διαφήμιζε μέσω των ΜΜΕ το γεγονός ότι κατάφερε (!) να συναντήσει τη νέα Πρέσβειρα των Η.Π.Α. στην Αθήνα κα Γκίλφοϊλ!
Εν απουσία της ελληνικής διπλωματίας, ακόμη και η πίεση του κ. Τραμπ προς τον κ. Ερντογάν για την επαναλειτουργία της Σχολής της Χάλκης ήταν αποτέλεσμα της Αρχιεπισκοπής Αμερικής, όπως ο ίδιος ανέφερε στις δηλώσεις του. Το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών απείχε και δε διέθετε καμία ατζέντα έναντι της αμερικανικής πλευράς. Η στρατηγική του “δεδομένου και προβλέψιμου” αφήνει έκθετη την Κυβέρνηση Μητσοτάκη, αλλά κυρίως προκαλεί τεράστια ζημία στα ελληνικά εθνικά συμφέροντα».
πηγή στην Google
Συνδέσου με την ομάδα του lamiareport.gr στο Viber για άμεση ενημέρωση
Ακολούθησε το LamiaReport.gr στο Google News για όλες τς τελευταίες χρηστικές ειδήσεις
Ακολούθησε το LamiaReport στο Facebook ...για να μη χάνεις είδηση!
«Σεισμός» με τις έως τώρα αποκαλύψεις για την Κίμπερλι Γκίλφοϊλ – Ψάχνουν εξονυχιστικά τα πάντα για την πρώην πρέσβη των ΗΠΑ
Στο «μικροσκόπιο επαφές με επιχειρηματίες και εταιρείες.
ΣΥΡΙΖΑ: Ο Πολάκης ζητά συνέδριο και εκλογή προέδρου «κόντρα» σε Δούρου και Παππά
Ο βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε την προσφυγή στις εσωκομματικές κάλπες ως τη «μόνη και τελευταία μας ευκαιρία».
Σκέρτσος στη Βουλή: Η Ελλάδα στην πρώτη γραμμή για την προστασία παιδιών από ψηφιακούς κινδύνους
Εξαιρετική η συνεισφορά των φορέων
Κυριάκος Μητσοτάκης: Παράθυρο για νέα μέτρα από τις Βρυξέλλες – Δεν θα ρίξουμε τη χώρα στα βράχια λόγω εκλογών απάντησε στην αντιπολίτευση
«Όχι» σε εκπτώσεις για ΚΑΠ και πολιτική συνοχή - «Τα γαλάζια γράμματα έχουν συχνά σημαντική ανταπόκριση στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο» είπε για το μεταναστευτικό
Αλέξης Τσίπρας στην Πολιτική Επιτροπή: «Η Ελλάδα του Μητσοτάκη άξιζε μία Γκιλφόιλ, και αυτή μάς έστειλαν»
Την ομιλία του απευθύνει αυτή τη στιγμή ο Αλέξης Τσίπρας στη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της ΕΛ.Α.Σ., θίγοντας ζητήματα προσκείμενα στις δυσκολίες διαβίωσης.
Γεωργιάδης: Δεν υπάρχει ΝΔ χωρίς Κώστα Καραμανλή - Η συμβίωσή του με Σαμαρά τελείωσε
Ο υπουργός Υγείας εκτίμησε ότι τα συνεχή λάθη του Αλέξη Τσίπρα μπορεί να τον οδηγήσουν στην τρίτη θέση, ενώ υπερασπίστηκε την κυβερνητική πολιτική στο μεταναστευτικό, κάνοντας λόγο για μείωση των ροών κατά 90%.