ΚΛΕΙΣΙΜΟ
MENU
weather-icon 17 oC
Αναζήτηση:
CREATE IMAGE

Γιάννης Λοβέρδος από το Περθ: «Η Αυστραλία αναγνωρίζει την Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας»

Γιάννης Λοβέρδος από το Περθ: «Η Αυστραλία αναγνωρίζει την Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας»

Ο Γιάννης Λοβέρδος ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση της Αυστραλίας αποφάσισε να αναγνωρίσει και να στηρίξει επίσημα την ανακήρυξη από την UNESCO της 9ης Φεβρουαρίου ως Παγκόσμιας Ημέρας Ελληνικής Γλώσσας.

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του lamiareport.gr στην Google

Στο Περθ βρέθηκε ο υφυπουργός Εξωτερικών, Γιάννης Λοβέρδος, στα πλαίσια της περιοδείας του, όπου ανακοίνωσε ότι η Αυστραλία επίσημα αναγνωρίζει την Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας.

Ο Γιάννης Λοβέρδος, πραγματοποίησε επίσκεψη σε Σίδνεϋ, Μπριμπέιν, Καμπέρρα, Μελβούρνη, Χόμπαρτκαι Αδελαΐδα, ενώ τελευταία του στάση ήταν το Περθ. Τις επόμενες μέρες αναμένεται να επισκεφτεί τη Νέα Ζηλανδία και συγκεκριμένα το Ουέλλιγκτον και το Όκλαντ. Η αναγνώριση της Παγκόσμιας Ημέρας Ελληνικής Γλώσσας ενισχύει ακόμη περισσότερο τους δεσμούς φιλίας και πολιτισμού ανάμεσα στην Ελλάδα και την Αυστραλία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υφυπουργού Εξωτερικών Γιάννη Λοβέρδου από το Περθ:

«Μια ιδιαίτερα σημαντική είδηση για τον απανταχού Ελληνισμό ήρθε από το Περθ, τελευταίο σταθμό της περιοδείας του Υφυπουργού Εξωτερικών Γιάννη Λοβέρδου στην Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία.

Ο κ. Λοβέρδος ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση της Αυστραλίας αποφάσισε να αναγνωρίσει και να στηρίξει επίσημα την ανακήρυξη από την UNESCO της 9ης Φεβρουαρίου ως Παγκόσμιας Ημέρας Ελληνικής Γλώσσας.

Η εξέλιξη αυτή αποτελεί ένα σημαντικό βήμα που τιμά την ιστορία, τη δύναμη και τη διαχρονική αξία της ελληνικής γλώσσας, ενώ παράλληλα ενισχύει ακόμη περισσότερο τους δεσμούς φιλίας και πολιτισμού ανάμεσα στην Ελλάδα και την Αυστραλία.

“Η αναγνώριση αυτή δεν αφορά μόνο τη γλώσσα μας, αλλά και την ψυχή του ελληνισμού που παραμένει ζωντανή σε κάθε γωνιά της γης”, δήλωσε ο Υφυπουργός Εξωτερικών».

Σκέρτσος για την απαγόρευση των social media στους κάτω των 15: «Δίνουμε λύση αναλογική, συμβατή με ΕΕ και πρωτίστως εφαρμόσιμη»
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Σκέρτσος για την απαγόρευση των social media στους κάτω των 15: «Δίνουμε λύση αναλογική, συμβατή με ΕΕ και πρωτίστως εφαρμόσιμη»
Προσθήκη ως προτεινόμενη
πηγή στην Google
Περιστέρι: Συγκλονιστική μαρτυρία για την υπόθεση με την ατροπίνη – «Ο 41χρονος μας έλεγε “με φαρμακώνει” και δεν τον πιστεύαμε»
Νέα επίθεση Σαμαρά σε Μητσοτάκη για την ακρίβεια: Παρέμβαση του κράτους για την ανακούφιση νοικοκυριών – «Τα έκανα ακόμη και με μνημόνια»
Υπόθεση Μαζωνάκη: Entonox και Dexdor οι αναισθητικές ουσίες που ζητούσε η γιατρός από την αναισθησιολόγο – Τα μηνύματα που αντάλλασσαν