Γκουτέρες: Νέα άτυπη πενταμερής τέλος Ιουλίου- Θα οριστεί ειδικός απεσταλμένος
Νέα άτυπη πενταμερής συνάντηση για το Κυπριακό θα πραγματοποιηθεί στο τέλος Ιουλίου στη Γενεύη, επισήμανε ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες
Ο Αντόνιο Γκουτέρες σημείωσε ακόμη ότι θα ορίσει σύντομα ειδικό απεσταλμένο για το Κυπριακό, ενώ τόνισε πως οι δύο πλευρές συμφώνησαν σε πρωτοβουλίες που θα βοηθήσουν να χτιστεί εμπιστοσύνη μεταξύ των δύο πλευρών.
Αποφασίστηκε το άνοιγμα τεσσάρων περασμάτων, σύσταση τεχνικής επιτροπής για τη νεολαία, πρωτοβουλία για το περιβάλλον και την κλιματική κρίση, με ηλιακή ενέργεια στην ουδέτερη ζώνη, αποκατάσταση νεκροταφείων.
Όπως επισήμανε δε, από το Κραν Μοντανά και μετά δεν υπήρχε ουσιαστική πρόοδος, ενώ σήμερα υπήρξε ουσιαστική πρόοδος.
Στην άτυπη συζήτηση συμμετείχαν οι επικεφαλής των πέντε αντιπροσωπειών: ο Κύπριος πρόεδρος Νίκος Χριστοδουλίδης, ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ερσίν Τατάρ, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Χακάν Φιντάν και ο υφυπουργός Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου για Ευρωπαϊκά Θέματα Στίβεν Ντόιτι.
Στη συνέχεια ο Κύπριος πρόεδρος Νίκος Χριστοδουλίδης θα ενημερώσει το Εθνικό Συμβούλιο.
Ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης σε ανάρτησή του στο Χ ανέφερε πως «για πρώτη φορά από το 2017 βρισκόμαστε σε τροχιά θετικών εξελίξεων. Παραμένουμε προσηλωμένοι στη μεγάλη προσπάθεια για επανένωση της Κύπρου, σύμφωνα με το πλαίσιο της ΟΗΕ και το ευρωπαϊκό κεκτημένο, αρχές και αξίες».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
πηγή στην Google
Συνδέσου με την ομάδα του lamiareport.gr στο Viber για άμεση ενημέρωση
Ακολούθησε το LamiaReport.gr στο Google News για όλες τς τελευταίες χρηστικές ειδήσεις
Ακολούθησε το LamiaReport στο Facebook ...για να μη χάνεις είδηση!
Ανάλυση Politico: Η Ευρώπη μπροστά στην τέλεια πολιτική καταιγίδα – Το χάος στη Γαλλία και η επόμενη μέρα στην ΕΕ
Μπροστά σε ένα δύσκολο σταυροδρόμι φαίνεται πως βρίσκεται η Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς τα εκτεταμένα επεισόδια σε Γαλλία, Ιταλία και Βέλγιο, η ενεργειακή κρίση που βαραίνει κυρίως τις χώρες του Νότου, αλλά και οι επικείμενες εκλογές σε Ισπανία και Ιταλία δυσκολεύουν τη λήψη αποφάσεων και τους οποιουσδήποτε ελιγμούς.
Μάρκο Ρούμπιο: Η Ελλάδα είναι σημαντική για το μέλλον των ΗΠΑ, αξίζει έναν ισχυρό πρέσβη
«Θα χρειαστεί, να αφιερώσουμε χρόνο για να εντοπίσουμε το κατάλληλο πρόσωπο, καθώς θέλουμε να προσφέρουμε στην Ελλάδα τον πρέσβη που αξίζει και δικαιούται»
Ο Αλέξης Τσίπρας περιοδεύει στη Θεσσαλία σήμερα και αύριο – Δείτε το βίντεο που ανέβασε
«Πρόθεσή μου είναι να γυρίσω όλη την Ελλάδα» λέει ο πρόεδρος της Ελληνικής Αριστερής Συμπαράταξης.
Γεραπετρίτης: Η Ελλάδα βρίσκεται στο απόγειο της ισχύος της – Αν χρειαστεί θα πει και πάλι το μεγάλο «Όχι»
«Η Ελλάδα έχει μία οικονομία δυνατή, μία άμυνα που έχει θωρακιστεί και μία διπλωματία που είναι στο ισχυρότερο σημείο από ποτέ» υπογραμμίζει ο υπουργός Εξωτερικών.
Ανδρουλάκης στην ομιλία του για τα 45 χρόνια από τη νίκη του 1981: Ούτε τρίτη θητεία αλαζονείας, ούτε δεύτερη ευκαιρία στην αποτυχία
Παρόντες Γ. Παπανδρέου, Απόστολος Κακλαμάνης, βουλευτές και στελέχη - Η επετειακή πολιτική ομιλία έγινε στο κλειστό γήπεδο του Αιγάλεω «Σταύρος Βενέτης» για την επέτειο της εκλογικής νίκης στις 18 Οκτωβρίου 1981
Σαμαράς: "Η κυβέρνηση ακολουθεί νεοφιλελεύθερη πολιτική - Να μειωθεί άμεσα ο ΦΠΑ στην εστίαση"
Ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ζήτησε άμεσα και έκτακτα μέτρα για τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.