Η αναφορά του Ντόναλντ Τραμπ στην Ελλάδα στην ομιλία του στον ΟΗΕ: «Το 54% των κρατουμένων είναι μετανάστες»
Στην ομιλία του στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, ο Αμερικανός πρόεδρος έκανε αναφορά στην Ελλάδα
Κατά την ομιλία του στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, ο Ντόναλντ Τραμπ έκανε αναφορά στην Ελλάδα.
Μιλώντας για την παράτυπη μετανάστευση σε παγκόσμιο επίπεδο, ο Ντόναλντ Τραμπ ανέφερε ότι σύμφωνα με το Συμβούλιο της Ευρώπης, στην Ελλάδα το 54% των κρατουμένων στις φυλακές είναι μετανάστες.
Αναφέρθηκε επίσης στη Γερμανία, λέγοντας ότι «πάνω από το 50% των κρατουμένων είναι ξένοι μετανάστες», καθώς και στην Ελβετία, όπου το ποσοστό φτάνει στο «72%».
Αυτές οι αναφορές υπενθυμίζουν για άλλη μια φορά την εμμονή του Ντόναλντ Τραμπ με τη μετανάστευση, τόσο στις Ηνωμένες Πολιτείες όσο και παγκοσμίως. Μόνο στη χώρα του, διεξάγεται μια άνευ προηγουμένου εκστρατεία «καταδίωξης» παράτυπων μεταναστών, κυρίως μέσω μαζικών συλλήψεων από την ICE, την υπηρεσία που είναι υπεύθυνη για τη μετανάστευση και τα τελωνεία στις ΗΠΑ.
Από την αρχή της δεύτερης θητείας του, η διοίκηση Τραμπ έχει σκληρύνει αισθητά την πολιτική της για τη μετανάστευση, περιορίζοντας για παράδειγμα την πρόσβαση σε ορισμένες κατηγορίες βίζας ή επιταχύνοντας τις απελάσεις, κυρίως μέσω της ICE.
Η Ουάσιγκτον έχει επίσης επαναφέρει απαγορεύσεις εισόδου για υπηκόους διαφόρων χωρών που θεωρούνται υψηλού κινδύνου και έχει ξεκινήσει εκτεταμένες επιχειρήσεις συλλήψεων.
Στην Ευρώπη, γράφει το newsit.gr, αρκετοί αξιωματούχοι και αναλυτές κατηγορούν τον Ντόναλντ Τραμπ ότι διεξάγει έναν πραγματικό «πολιτισμικό πόλεμο», στηρίζοντας τα δεξιά λαϊκιστικά κόμματα και επιχειρώντας να επηρεάσει τον ευρωπαϊκό διάλογο, παρουσιάζοντας τη μετανάστευση κυρίως ως απειλή για την ταυτότητα.
πηγή στην Google
Συνδέσου με την ομάδα του lamiareport.gr στο Viber για άμεση ενημέρωση
Ακολούθησε το LamiaReport.gr στο Google News για όλες τς τελευταίες χρηστικές ειδήσεις
Ακολούθησε το LamiaReport στο Facebook ...για να μη χάνεις είδηση!
ΕΛ.Α.Σ: Κυνικός και κοινωνικά ανάλγητος ο κ. Μαρινάκης - Τι άλλο μας επιφυλάσσει μια τρίτη θητεία Μητσοτάκη;
Ανακοίνωση του Τομέα Εργασίας της ΕΛ.Α.Σ για την πρόταση Μαρινάκη περί περικοπής του επιδόματος ανεργίας.
Αντικαταστάθηκε ο Μακάριος Λαζαρίδης μετά τα «καρφιά» κατά συνεργάτη του Νίκου Δένδια - Ενόχληση στο Μαξίμου
Εισηγητής της Νέας Δημοκρατίας στις δύο κυρώσεις του υπουργείου Άμυνας ορίστηκε ο Γιώργος Αμυράς.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο 2ο Δημοτικό Άνω Λιοσίων – Παρέστη στον αγιασμό και ευχήθηκε καλή σχολική χρονιά στους μαθητές
Ο πρωθυπουργός περιηγήθηκε στους ανανεωμένους χώρους του σχολείου βλέποντας τις εργασίες και τις βελτιώσεις που έχουν υλοποιηθεί τόσο στις αίθουσες διδασκαλίας όσο και στους χώρους υγιεινής
Στο Καστελλόριζο για δύο ημέρες ο πρωθυπουργός - Επίσκεψη-μήνυμα στην Τουρκία μετά τους υψηλούς τόνους της Άγκυρας
Στο Καστελλόριζο, όπου την Κυριακή θα παραστεί στις εκδηλώσεις για την 83η επέτειο απελευθέρωσης του νησιού, θα βρίσκεται από σήμερα το απόγευμα ο πρωθυπουργός, πραγματοποιώντας μια επίσκεψη με ισχυρούς συμβολισμούς.
Στο Καστελλόριζο το Σαββατοκύριακο ο Μητσοτάκης για την 83η επέτειο απελευθέρωσης του νησιού
Ο πρωθυπουργός θα αναχωρήσει το απόγευμα της Παρασκευής για το ακριτικό νησί - Το πρωί θα παρευρεθεί στον αγιασμό για την έναρξη της σχολικής χρονιάς στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Άνω Λιοσίων
Συνάντηση Κυριάκου Μητσοτάκη με την Αμάλ Κλούνεϊ: Στο επίκεντρο η επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα
Η Αμάλ Κλούνεϊ έχει ταξιδέψει στην ελληνική πρωτεύουσα με αφορμή την Ετήσια Συνάντηση Πρέσβεων Καλής Θελήσεως της UNESCO.