Ήπια σεισμική - ηφαιστειακή δραστηριότητα στην Καλδέρα της Σαντορίνης - Σύσκεψη υπό τον Κικίλια
Στη σύσκεψη συζητήθηκε ο σχεδιασμός υλοποίησης των απαραίτητων δράσεων πρόληψης αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.
Ευρεία σύσκεψη με θέμα την ήπια σεισμική-ηφαιστειακή δραστηριότητα που παρατηρείται- βάση των ενόργανων παρατηρήσεων-, στο χώρο της καλδέρας της Σαντορίνης, συγκάλεσε σήμερα ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας.
Στη σύσκεψη συζητήθηκε ο σχεδιασμός υλοποίησης των απαραίτητων δράσεων πρόληψης, με τη συνεργασία εκπροσώπων της επιστημονικής κοινότητας, της κεντρικής διοίκησης, της τοπικής αυτοδιοίκησης και των επιχειρησιακών φορέων. Σκοπός η καλύτερη προετοιμασία του συνόλου του μηχανισμού πολιτικής προστασίας στη Σαντορίνη, λαμβάνοντας υπόψη τα ιδιαίτερα γεωλογικά, γεωμορφολογικά και κοινωνικοοικονομικά χαρακτηριστικά του νησιού.
Σύμφωνα με την εισήγηση της Μόνιμης Επιστημονικής Επιτροπής Παρακολούθησης του Ελληνικού Ηφαιστειακού Τόξου, καταγράφεται μια αύξηση της δραστηριότητας στο κεντρικό ρήγμα της Καμένης του βορείου τμήματος της καλδέρας. Γι’ αυτό το λόγο η Επιστημονική Επιτροπή παρακολουθεί συνεχώς το φαινόμενο, αναλύει τα δεδομένα και επικαιροποιεί τον σχεδιασμό των ανάλογων δράσεων πρόληψης.
Η ηφαιστειακή αυτή δραστηριότητα είναι παρόμοια με την αντίστοιχη του 2011-2012, η οποία διήρκεσε περίπου 14 μήνες και ολοκληρώθηκε χωρίς κάποιο ηφαιστειακό συμβάν. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, με βάση τα έως τώρα διαθέσιμα δεδομένα, δεν υπάρχει λόγος ιδιαίτερης ανησυχίας.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Υφυπουργός Αποκατάστασης Φυσικών Καταστροφών και Κρατικής Αρωγής κ. Χρήστος Τριαντόπουλος ο Γενικός Γραμματέας Αυτοδιοίκησης & Αποκέντρωσης κ. Σάββας Χιονίδης, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας κ. Βασίλειος Παπαγεωργίου, ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος κ. Θεόδωρος Βάγιας, ο Δήμαρχος Θήρας κ. Νικόλαος Ζώρζος, Ο Αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γεώργιος Λεονταρίτης, Ο Γενικός Διευθυντής της ΕΑΓΜΕ κ. Διονύσιος Γκούτης, ο Γενικός Διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου κ. Βασίλειος Καραστάθης, ο Πρόεδρος του ΟΑΣΠ και της Μόνιμης Επιστημονικής Επιτροπής Παρακολούθησης του Ελληνικού Ηφαιστειακού Τόξου κ. Ευθύμιος Λέκκας, ο Πρόεδρος του ΙΜΠΗΣ κ. Κώστας Παπαζάχος, επιτελικά και υπηρεσιακά στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος, της ΓΓΠΠ, του ΟΑΣΠ και της ΕΑΓΜΕ.
πηγή στην Google
Συνδέσου με την ομάδα του lamiareport.gr στο Viber για άμεση ενημέρωση
Ακολούθησε το LamiaReport.gr στο Google News για όλες τς τελευταίες χρηστικές ειδήσεις
Ακολούθησε το LamiaReport στο Facebook ...για να μη χάνεις είδηση!
Έκρυβαν κάνναβη και κοκαΐνη σε γκαράζ στο Ολυμπιακό Χωριό – Φωτογραφία
Οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο εισαγγελέα
Τσίπρας από την Ολυμπία: «Να φύγει ο Φλωρίδης» – Μετωπική επίθεση σε Μητσοτάκη για Τέμπη, ακρίβεια και διαφθορά
Η δικαστική εξέλιξη για τους χειρισμούς στον τόπο του πολύνεκρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος βρέθηκε στο επίκεντρο της παρέμβασης του πρώην πρωθυπουργού και προέδρου της ΕΛΑΣ στο Olympia Forum
Σε σοβαρή κατάσταση η διευθύντρια του νηπιαγωγείου στα Άνω Λιόσια μετά την επίθεση από Ρομά, λέει η Διεύθυνση Εκπαίδευσης
Η εκπαιδευτικός καταγγέλλει ότι δέχθηκε επίθεση από συγγενείς μαθητών - Σε εξέλιξη ΕΔΕ, έχουν ενημερωθεί οι εισαγγελικές και αστυνομικές Αρχές
Νέα μαρτυρία για την υπόθεση Μαζωνάκη: «Τον πήραν καθιστό, ήταν άσπρος με τα μάτια ανοιχτά» – Μυστήριο με την δεύτερη κλινική των γιατρών
Ο Μαζωνάκης έκανε υδροθεραπεία στο ιατρείο της Πατριάρχου Ιωακείμ - Είναι η έδρα της εταιρίας εισαγωγής των μηχανημάτων των γιατρών με επικεφαλής την κόρη τους -Τι λένε οι εργαζόμενες της Καρνεάδου
Πέθανε ο δημοσιογράφος Χριστόφορος Κονταξής
Κατά τη διάρκεια της θητείας του εμπνεύστηκε και δημιούργησε την εκπομπή «ΕΡΤ-2 στη Βουλή», που ήταν αφιερωμένη στην κοινοβουλευτική δραστηριότητα
Άνω Λιόσια: Βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή που ο πατέρας της 4χρονης χτυπάει τη νηπιαγωγό που ούρλιαζε στα παιδιά
Η νηπιαγωγός ακούγεται να φωνάζει «βοήθεια, τι κάνετε κύριε, δεν χτύπησα κανέναν, βοήθεια»