Κυριάκος Μητσοτάκης στο Bloomberg: Για να μειωθούν οι φόροι στα καύσιμα πρέπει να υπάρξει ευρωπαϊκή πρωτοβουλία
Για τη συνεχιζόμενη αναταραχή στη Μέση Ανατολή, που έχεις ως αποτέλεσμα διαρκείς αυξήσεις στην τιμή των καυσίμων μίλησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Bloomberg, σήμερα Παρασκευή (25.9.26).
«Ως ναυτικό έθνος είμαστε έτοιμοι και παρόντες και στην Ερυθρά Θάλασσα για να αποκρούσουμε τις επιθέσεις των Χούθι. Εμείς δεν μπορούμε να διαπραγματευτούμε την υπονόμευση της ελεύθερης ναυσιπλοΐας και αν επιβάλλονται χρεώσεις γιατί αυτό θα οδηγήσει σε αύξηση του κόστους ενέργειας. Για τα Στενά του Ορμούζ θα μπορούσαμε να παίξουμε ρόλο αλλά πρέπει να προηγηθεί συμφωνία», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξή του στο Bloomberg.
Για τους εφοπλιστές
«Είμαστε αντίθετοι σε διόδια γιατί αυτό θα δημιουργούσε ένα επικίνδυνο προηγούμενο και στο τέλος θα πλήρωναν οι καταναλωτές. Η Ελλάδα είναι σε λίγο καλύτερη θέση από άλλες χώρες. Έχουμε πλεόνασμα και δημοσιονομικό χώρο για να υποστηρίξουμε τα εισοδήματα. Η Ευρώπη πρέπει να αναλάβει δράση και αν μας δώσει περισσότερη ευελιξία», ανέφερε.
«Για να μειωθούν οι φόροι στα καύσιμα πρέπει να υπάρξει ευρωπαϊκή πρωτοβουλία»
«Είμαι υπέρ της πράσινης μετάβασης αλλά δεν θα εγκαταλείψουμε τα ορυκτά καύσιμα στο άμεσο μέλλον. Είναι αλήθεια ότι η Ελλάδα έχει υψηλή φορολογία στα καύσιμα αλλά ο μόνος τρόπος να τον μειώσουμε είναι να πάρουμε εξαίρεση από την Ευρώπη. Και στην Ελλάδα κάνει κρύο το χειμώνα, δεν είναι μόνο ζέστη. Δεν θα εγκαταλείψουμε την προσπάθεια για την πράσινη μετάβαση. Την στηρίζουμε αλλά έχουμε το βλέμμα μας στραμμένο και στα ορυκτά καύσιμα».
«Πιστεύω ότι λίγοι θα πίστευαν ότι η Ελλάδα θα δανειζόταν λιγότερο από τέσσερις χώρες των G7. Ναι έχουμε αξιοπιστία στην Ευρώπη και μπορούμε να μιλάμε για εξαιρέσεις. Είμαστε βαθιά δεσμευμένοι στην τήρηση των δημοσιονομικών κανόνων. Δεν θα είχαμε ξεπεράσει την κρίση. Για να μειωθούν οι φόροι στα καύσιμα πρέπει να υπάρξει ευρωπαϊκή πρωτοβουλία», επισήμανε.
πηγή στην Google
Συνδέσου με την ομάδα του lamiareport.gr στο Viber για άμεση ενημέρωση
Ακολούθησε το LamiaReport.gr στο Google News για όλες τς τελευταίες χρηστικές ειδήσεις
Ακολούθησε το LamiaReport στο Facebook ...για να μη χάνεις είδηση!
Ελληνοτουρκικές σχέσεις, Κυπριακό και Τεχνητή Νοημοσύνη τα βασικά σημεία της ομιλίας Μητσοτάκη τα ξημερώματα της Παρασκευής στον ΟΗΕ
«Ο διάλογος Ελλάδας-Τουρκίας πρέπει να συνεχιστεί, αλλά στη βάση του σεβασμού του Διεθνούς Δικαίου και των αρχών καλής γειτονίας» θα υπογραμμίσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ τα ξημερώματα της Παρασκευής (ώρα Ελλάδος).
Διάλογος με την Τουρκία μόνο στη βάση του Διεθνούς Δικαίου χωρίς απειλές πολέμου, Κυπριακό και ΑΙ: Τι θα πει ο Μητσοτάκης στον ΟΗΕ
Ο πρωθυπουργός θα επισημάνει ότι η UNCLOS αποτελεί το μόνο θεσμικό πλαίσιο για την επίλυση της διαφοράς για υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ - Μεγάλο μέρος της ομιλίας του θα αφιερωθεί στην ΑΙ
Μέτρα για την ενεργειακή κρίση σε... δύο δόσεις
Μέχρι την Τετάρτη αναμένεται να ανακοινωθεί η παράταση στην επιδότηση στο Diesel διότι τελειώνει ο Σεπτέμβριος, ενώ το μέτρο της επιδότησης στην αντλία για το πετρέλαιο θέρμανσης αλλά και η οριζόντια αύξηση στο επίδομα θέρμανσης αναμένεται να ανακοινωθεί το πιθανότερο λίγο πριν από την διάθεση του, στις 15 Οκτωβρίου.
Άρθρο Μητσοτάκη στον «Guardian»: Να επανενώσουμε τα Γλυπτά του Παρθενώνα, η Βρετανία δεν θα διαμέλιζε την Ταπισερί της Μπαγιέ
Ο πρωθυπουργός χρησιμοποιεί την επανένωση της ιστορικής ταπισερί με την Βρετανία ως παράδειγμα για να υποστηρίξει ότι τα έργα πολιτιστικής κληρονομιάς αποκτούν το πλήρες νόημά τους όταν διατηρούνται ως ενιαία σύνολα.
Α. Νέστορα: «Η μητέρα μου χάθηκε με έναν τόσο χυδαίο τρόπο – Συνεχίζω και προσπαθώ να σταθώ στα πόδια μου»
«Θέτω εαυτόν στην διάθεση της ΝΔ για την Α' Θεσσαλονίκης» ανέφερε η δικηγόρος από τη Θεσσαλονίκη.