Μάρκο Ρούμπιο για Ουκρανία: «Για να τερματιστεί οποιαδήποτε σύγκρουση, πρέπει να γίνουν παραχωρήσεις από όλες τις πλευρές»
Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, υπαινίχθηκε ρόλο για την ΕΕ.
«Είναι σημαντικό να καταλάβουμε είναι δύο πράγματα. Το πρώτο είναι ότι ο μόνος ηγέτης στον κόσμο που μπορεί να το κάνει αυτό, που μπορεί ακόμη και να φέρει τους ανθρώπους κοντά για να αρχίσουν να μιλούν γι’ αυτό με σοβαρό τρόπο, είναι ο πρόεδρος Τραμπ», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάρκο Ρούμπιο μετά την 4ωρη συνάντηση με τον Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ για την Ουκρανία.
«Το δεύτερο πράγμα που θα ήθελα να πω είναι ότι, προκειμένου να τερματιστεί μια σύγκρουση, όλοι όσοι εμπλέκονται σε αυτήν πρέπει να αισθάνονται καλά με αυτό που πρόκειται να γίνει», τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάρκο Ρούμπιο.
Η σημερινή συνάντηση ήταν «το πρώτο βήμα ενός μεγάλου και δύσκολου ταξιδιού», είπε ακόμα και σημείωσε ότι: «για να τερματιστεί οποιαδήποτε σύγκρουση, πρέπει να γίνουν παραχωρήσεις από όλες τις πλευρές, αλλά θα ήταν λάθος να τις προκαθορίσουμε».
Ο Ρούμπιο υπαινίχθηκε έναν ρόλο για την ΕΕ, λέγοντας ότι «υπάρχουν και άλλα μέρη που έχουν κυρώσεις, η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να είναι στο τραπέζι κάποια στιγμή, επειδή έχουν και κυρώσεις που έχουν επιβληθεί».
«Ο στόχος είναι να τερματιστεί αυτή η σύγκρουση με τρόπο δίκαιο, διαρκή, βιώσιμο και αποδεκτό από όλα τα εμπλεκόμενα μέρη. Πώς μοιάζει αυτό; Λοιπόν, αυτό θα είναι το θέμα της συνεχιζόμενης δέσμευσης», κατέληξε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών.
Πηγή: newsit.gr
πηγή στην Google
Συνδέσου με την ομάδα του lamiareport.gr στο Viber για άμεση ενημέρωση
Ακολούθησε το LamiaReport.gr στο Google News για όλες τς τελευταίες χρηστικές ειδήσεις
Ακολούθησε το LamiaReport στο Facebook ...για να μη χάνεις είδηση!
Δημοσκόπηση Alco: Στις 9,9 μονάδες η διαφορά ΝΔ και ΕΛΑΣ, τρίτο το ΠΑΣΟΚ – Στο 15,3% οι αναποφάσιστοι
Το 82% δηλώνει ότι τα μέτρα της ΔΕΘ το ωφελούν «λίγο» ή «καθόλου» - Στο 58% όσοι δηλώνουν «καθόλου» ικανοποιημένοι από την κυβερνητική απόδοση
Η Σδούκου ζητά αποπομπή Φαραντούρη από το ΠΑΣΟΚ - «Χαριεντιζόσασταν με υπουργούς» της είπε ζωντανά σε εκπομπή, δείτε βίντεο
Η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ χαρακτήρισε «υποτιμητική και σεξιστική» τη φράση του ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ και ζήτησε την αποπομπή του από το κόμμα - «Οι αήθεις προσωπικές προσβολές δεν θα μένουν αναπάντητες» απάντησε με ανακοίνωση ο κ. Φαραντούρης
Δημοσκόπηση Palmos Analysis: 30% η ΝΔ, 15,2% η ΕΛΑΣ, τρίτο το ΠΑΣΟΚ – Στο 18% η επιρροή Σαμαρά
Πώς κατανέμονται οι έδρες - Τι δείχνει η μέτρηση για ενδεχόμενο κόμμα Κασιδιάρη
Ο Ηλίας Κασιδιάρης στο κόμμα «Συμμαχία Ελλήνων» που ιδρύθηκε από πρώην «Σπαρτιάτες» – Η επίσημη ανακοίνωση
Ο ίδιος χαρακτήρισε το κόμμα «εθνικό και δημοκρατικό» υποστηρίζοντας ότι έχει ενεργή κοινοβουλευτική ομάδα και δεν μπορεί να αποκλειστεί από τις εκλογές.
«Πλήρη απαξίωση του σιδηρόδρομου στη Φθιώτιδα»: Ερώτηση Σαρακιώτη στη Βουλή
Αναζητώντας τα δρομολόγια Τιθορέα-Μπράλος-Λιανοκλάδι και Λιανοκλάδι - Στυλίδα…
Στο Σαν Φρανσίσκο ο πρωθυπουργός, συναντήσεις με εκπροσώπους μεγάλων τεχνολογικών κολοσσών - Θα περάσει το κατώφλι των εταιρειών Nvidia και Tesla
Το κατώφλι τεχνολογικών κολοσσών θα περάσει σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος βρίσκεται στο Σαν Φρανσίσκο για επαφές με εταιρείες υψηλής τεχνολογίας και Έλληνες που δραστηριοποιούνται στη Silicon Valley, πριν μεταβεί στη Νέα Υόρκη για την 81η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.