Ο Αλέξης Τσίπρας στο Χάρβαρντ – Θα δώσει σειρά διαλέξων σε φοιτητές
«Συμμετείχε στις πιο καθοριστικές στιγμές στην ιστορία της Ευρώπης του 21ου αιώνα» σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο
Σειρά διαλέξεων σε φοιτητές του Harvard θα δώσει ο Αλέξης Τσίπρας, ενώ θα έχει συμμετοχή και σε σεμινάρια. Συγκεκριμένα και σύμφωνα με την ανακοίνωση του πανεπιστημίου, ο πρώην πρωθυπουργός θα δώσει μια σειρά από διαλέξεις και θα συμμετάσχει σε συζητήσεις και εργαστήρια με καθηγητές, φοιτητές και ερευνητές, ενώ θα πραγματοποιήσει και συναντήσεις με σημαντικούς πανεπιστημιακούς στα δύο campus του Πανεπιστημίου, στη Βοστώνη και στην Ουάσιγκτον.
«Έχουμε την τιμή να φιλοξενήσουμε τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος, ως πρωθυπουργός συμμετείχε και βίωσε μερικές από τις πιο καθοριστικές στιγμές στην ιστορία της Ευρώπης του 21ου αιώνα», δήλωσε ο Daniel Ziblatt, διευθυντής του CES και Eaton Professor of Government στο Harvard, με αφορμή την πρόσκληση του Αλέξη Τσίπρα ως Policy Fellow στο κορυφαίο αμερικανικό Πανεπιστήμιο. Ο Αλ. Τσίπρας θα δώσει σειρά διαλέξεων και θα συμμετάσχει σε σεμινάρια για θέματα πολιτικής στο Κέντρο Ευρωπαϊκών Σπουδών Minta de Gunzburg του Πανεπιστημίου Harvard (CES) και το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών (CHS), κατά το εαρινό ακαδημαϊκό εξάμηνο.
Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση του Πανεπιστημίου, που έδωσε στη δημοσιότητα το γραφείο του Αλέξη Τσίπρα, «ο πρωθυπουργός της Ελλάδας ήρθε στην εξουσία με μια πολιτική πλατφόρμα κατά της λιτότητας κατά τη διάρκεια μιας σκληρής στιγμής για την ευρωπαϊκή κρίση».
Ο διευθυντής του CES, Daniel Ziblatt, υπογραμμίζει ότι «oι οικονομικές και προσφυγικές κρίσεις στο πρώτο μέρος αυτού του αιώνα συνεχίζουν να αντηχούν και σήμερα. O κ. Τσίπρας θα μας επιτρέψει να μάθουμε από την εμπειρία του στις υψηλού επιπέδου πολιτικές διαπραγματεύσεις πάνω σε αυτές τις προκλήσεις, καθώς και από τις προσπάθειές του να προσφέρει μια εναλλακτική λύση στη λιτότητα και να εξασφαλιστεί η Συμφωνία των Πρεσπών».
Στο βιογραφικό του Αλέξη Τσίπρα που παραθέτει στο δελτίο Τύπου το πανεπιστήμιο, περιγράφεται όλη η πολιτική του διαδρομή από τις μαθητικές κινητοποιήσεις έως την ανάληψη της αρχηγίας του ΣΥΡΙΖΑ το 2008, ως «ο νεότερος αρχηγός κόμματος στην ιστορία της χώρας».
«Ο νεότερος πρωθυπουργός της Ελλάδας»
Στη συνέχεια, στο βιογραφικό του πρώην πρωθυπουργού αναφέρεται: «Αφού κέρδισε το 36% των ψήφων στις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015, σε ηλικία 40 ετών, ο Τσίπρας έγινε ο νεότερος και ο πρώτος αριστερός πρωθυπουργός της Ελλάδας. Εξελέγη με μια ιδεολογική πλατφόρμα κατά της λιτότητας και υπέρ της επαναδιαπραγμάτευσης της συμφωνίας διάσωσης που επιβλήθηκε στην Ελλάδα από την ‘τρόικα’ της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ), της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ). Μετά από αρκετούς μήνες θυελλωδών διαπραγματεύσεων και ενός δημοψηφίσματος, στις βουλευτικές εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015, ο Τσίπρας κέρδισε μια δεύτερη συνεχόμενη εκλογική νίκη με 35% των ψήφων».
Το Κέντρο Ευρωπαϊκών Σπουδών Minda de Gunzburg, είναι το παλαιότερο και μεγαλύτερο πανεπιστημιακό κέντρο στις Ηνωμένες Πολιτείες, αφιερωμένο στη μελέτη της Ευρώπης. Το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών είναι το κορυφαίο ίδρυμα του Χάρβαρντ, αφιερωμένο στον ελληνικό πολιτισμό με την ευρύτερη δυνατή του έννοια, αναφέρει το ΑΠΕ.
πηγή στην Google
Συνδέσου με την ομάδα του lamiareport.gr στο Viber για άμεση ενημέρωση
Ακολούθησε το LamiaReport.gr στο Google News για όλες τς τελευταίες χρηστικές ειδήσεις
Ακολούθησε το LamiaReport στο Facebook ...για να μη χάνεις είδηση!
Μητσοτάκης για Τουρκία: Η Ελλάδα δεν θα δεχθεί υποδείξεις από κανέναν για το πώς θα ενισχυθεί αμυντικά, δηλώσεις με τον Αντόνιο Κόστα
«Η ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας δεν μπορεί παρά να συμβαδίζει με την οικοδόμηση σχέσεων καλής γειτονίας», τόνισε ο πρωθυπουργός - Ο πρωθυπουργός υποδέχθηκε το απόγευμα της Πέμπτης (3/9) τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στο Μέγαρο Μαξίμου
Με διάβημα απαντά η Αθήνα στην Άγκυρα για τα θαλάσσια πάρκα και το χωροταξικό – «Ανυπόστατοι οι τουρκικοί ισχυρισμοί»
Το καθεστώς κυριαρχίας στο Αιγαίο έχει καθοριστεί σαφώς και οριστικώς από τα σχετικά διεθνή συμβατικά κείμενα, αναφέρει μεταξύ άλλων.
Πολάκης για εξαγγελίες Τσίπρα: Με Λιάκο, Χουλιαράκη και Κουτεντάκη της «Τραπεζικής Αριστεράς» τι προγραμμα να φτιάξεις;
Ο Παύλος Πολάκης εξέφρασε τη διαφωνία του με τις εξαγγελίες του πρώην πρωθυπουργού και πρώην συντρόφου του Αλέξη Τσίπρα.
Η απάντηση Κουτσούμπα σε Μητσοτάκη για την «Ελλάδα 2030» με viral βίντεο: «Σε 500 μέτρα στρίψε δεξιά για 13ωρη δουλειά» (BINTEO)
Με ένα χιουμοριστικό βίντεο στα social media απάντησε ο Δημήτρης Κουτσούμπας στο μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη για την «Ελλάδα 2030», χρησιμοποιώντας ένα GPS για να ασκήσει κριτική στην κυβερνητική πολιτική.
Σαμαράς για Τσίπρα: Παρουσίασε ένα ρητορικό "πρόγραμμα", αλλά κανένα όραμα - Μεγάλα λόγια, στο ίδιο έργο θεατές
Με αιχμηρό τρόπο σχολίασε ο Αντώνης Σαμαράς τις εξαγγελίες του Αλέξη Τσίπρα από τη Θεσσαλονίκη.
Μαρινάκης για την πατριωτική εισφορά του Τσίπρα: Μοίρασε πάλι σανό παρουσιάζοντας ένα υποτιθέμενο αντίμετρο
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφερόμενος στην επίθεση του ΠΑΣΟΚ στην ΕΛ.ΑΣ ζήτησε από την Χαριλάου Τρικούπη να κοιταχτεί στον καθρέφτη