Ο Κώστας Μπακογιάννης εξελέγη Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών
Η Επιτροπή Περιβάλλοντος διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση της ευρωπαϊκής στρατηγικής για την κλιματική αλλαγή
Ο Κώστας Μπακογιάννης εκλέχθηκε πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος, Κλιματικής Αλλαγής και Ενέργειας (ENVE) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών.
Ο Κώστας Μπακογιάννης, ο οποίος διαδέχεται τον δήμαρχο Βαρσοβίας και υποψήφιο Πρόεδρο Πολωνίας Rafał Trzaskowski, από τη νέα αυτή θέση, θα συμβάλλει στη διαμόρφωση και προώθηση πολιτικών που αφορούν στην πράσινη μετάβαση, τη βιώσιμη ανάπτυξη και την ανθεκτικότητα των ευρωπαϊκών πόλεων και περιφερειών, λόγω της κλιματικής αλλαγής.
Η Επιτροπή Περιβάλλοντος διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση της ευρωπαϊκής στρατηγικής για την κλιματική αλλαγή, τη βιοποικιλότητα, την κυκλική οικονομία και τη βιώσιμη ενέργεια.
Σε μια περίοδο που η Ευρώπη αντιμετωπίζει παράλληλες προκλήσεις – από τις περιβαλλοντικές κρίσεις έως την ανάγκη θωράκισης της ασφάλειας και διασφάλισης της κοινωνικοοικονομικής σταθερότητας – η Επιτροπή των Περιφερειών καλείται να ενισχύσει τη φωνή των τοπικών και περιφερειακών αρχών στη λήψη αποφάσεων.
Σε δήλωσή του, ο Κώστας Μπακογιάννης τόνισε:
«Η πρόκληση των επόμενων ετών δεν είναι απλώς η επίτευξη των πράσινων στόχων της Ευρώπης, αλλά η σύνδεση της περιβαλλοντικής πολιτικής με την οικονομική ανάπτυξη, την κοινωνική συνοχή και την ασφάλεια των πολιτών.
Οι κρίσεις που βιώνουμε δημιουργούν ευκαιρίες για να οικοδομήσουμε πόλεις και περιφέρειες που είναι ταυτόχρονα βιώσιμες, ανθεκτικές και ευημερούσες.
Η Επιτροπή των Περιφερειών έχει ήδη κερδίσει σημαντικό έδαφος στη διεθνή συζήτηση. Τώρα, είναι η ώρα να προχωρήσουμε ακόμη πιο δυναμικά και να διασφαλίσουμε ότι οι τοπικές, δημοτικές και περιφερειακές αρχές έχουν ουσιαστική επιρροή στις αποφάσεις που διαμορφώνουν το μέλλον της Ευρώπης».
Στη διάρκεια της θητείας του, που είναι δυόμιση χρόνια, ο Κώστας Μπακογιάννης θα εργαστεί για τη δημιουργία ισχυρότερων συνεργασιών μεταξύ των ευρωπαϊκών θεσμών, των τοπικών και περιφερειακών αρχών και των πολιτών, ώστε να προωθηθούν καινοτόμες λύσεις για τις περιβαλλοντικές και ενεργειακές προκλήσεις της εποχής».
πηγή στην Google
Συνδέσου με την ομάδα του lamiareport.gr στο Viber για άμεση ενημέρωση
Ακολούθησε το LamiaReport.gr στο Google News για όλες τς τελευταίες χρηστικές ειδήσεις
Ακολούθησε το LamiaReport στο Facebook ...για να μη χάνεις είδηση!
Υπόθεση Μαζωνάκη: Entonox και Dexdor οι αναισθητικές ουσίες που ζητούσε η γιατρός από την αναισθησιολόγο – Τα μηνύματα που αντάλλασσαν
Εξετάζεται το αν η αναισθησιολόγος προμήθευε παράνομα τις ουσίες στην γιατρό - Οι αντιφάσεις, η συνεργασία τους και το «δεν ήξερα» της 61χρονης
«Δαίδαλος»: 14 ερωτήσεις και απαντήσεις για τον εθνικό υπερυπολογιστή
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Δημήτρης Παπαστεργίου εγκαινίασαν τη νέα υποδομή στο Λαύριο, με υπολογιστική επίδοση 85,69 petaflops και εφαρμογές στην έρευνα και την Τεχνητή Νοημοσύνη.
"Άντε και στα δικά μας", εύχεται στέλεχος του Τσίπρα για τη Γαλλία - "Θέλουν και επιδιώκουν χάος" λένε Άδωνις-Μαρινάκης
"Τον Νοέμβριο βλέπω ότι μαθητές και φοιτητές θα βγουν στους δρόμους", είπε στέλεχος της ΕΛΑΣ για τα επεισόδια στη Γαλλία.