Ο Τραμπ απαξιώνει τον Ζελένσκι: Δεν είναι σημαντικό να βρίσκεται στις διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία
«Ο Ζελένσκι λέει ότι δεν προσκλήθηκε σε μια συνάντηση, αλλά δεν ήταν προτεραιότητα γιατί έκανε τόσο κακή δουλειά στις διαπραγματεύσεις μέχρι τώρα» είπε ο Αμερικανός πρόεδρος
Νέα επίθεση στον Βολοντίμιρ Ζελένσκι εξαπέλυσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ καθώς είπε πως «δεν είναι αρκετά σημαντικός για να βρίσκεται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τη Ρωσία για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία».
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ φαίνεται να απομακρύνεται όλο και περισσότερο από τη σύμμαχο Ουκρανία, μετά τις δηλώσεις του ότι ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι είναι «δικτάτορας χωρίς εκλογές», «που αν δεν κινηθεί γρήγορα δεν θα του έχει απομείνει χώρα».
Σε συνέντευξη που έδωσε στο ραδιόφωνο του Fox News, ο Τραμπ δήλωσε ότι η επίσκεψη του Αμερικανού υπουργού Οικονομικών Σκοτ Μπέσεντ στο Κίεβο ήταν «χαμένος χρόνος». «Πραγματικά εύχομαι να μην είχε πάει ποτέ», είπε χαρακτηριστικά.
Μιλώντας για τη Ρωσία και τον πρόεδρο Πούτιν είπε: «Ο Πούτιν θέλει να κάνει μια συμφωνία. Και δεν χρειάζεται να κάνει μια συμφωνία, γιατί αν ήθελε, θα έπαιρνε ολόκληρη τη χώρα. Δεν προσπαθώ να τον κάνω να φανεί καλύτερος. Σας λέω απλώς το γεγονός ότι ο πόλεμος δεν έπρεπε να είχε γίνει ποτέ».
Ξεκαθάρισε ότι αναγνωρίζει ότι η Ρωσία επιτέθηκε στην Ουκρανία και ξεκίνησε ο πόλεμος το 2022. «Αλλά δεν είχε λόγο να επιτεθεί».
«Ο Μπάιντεν είπε λάθος πράγματα. Ο Ζελένσκι είπε τα λάθος πράγματα. Δέχθηκαν επίθεση από κάποιον που είναι πολύ μεγαλύτερος και πολύ πιο δυνατός. Που είναι κακό να συμβαίνει και δεν πρέπει να το κάνει κάποιος. Αλλά η Ρωσία θα μπορούσε να είχε αποτραπεί με τον σωστό τρόπο.
Και όλοι αυτοί οι νεκροί δεν πρέπει να είναι νεκροί, και όλες αυτές οι πόλεις δεν πρέπει είχαν καταστραφεί τώρα», συνέχισε ο Αμερικανός πρόεδρος.
«Ο Ζελένσκι λέει ότι δεν προσκλήθηκε σε μια συνάντηση, αλλά δεν ήταν προτεραιότητα γιατί έκανε τόσο κακή δουλειά στις διαπραγματεύσεις μέχρι τώρα. Νούμερο ένα, δεν έπρεπε να είχες πόλεμο, και αν είχες, θα έπρεπε να είχε λυθεί και διευθετηθεί αμέσως».
πηγή στην Google
Συνδέσου με την ομάδα του lamiareport.gr στο Viber για άμεση ενημέρωση
Ακολούθησε το LamiaReport.gr στο Google News για όλες τς τελευταίες χρηστικές ειδήσεις
Ακολούθησε το LamiaReport στο Facebook ...για να μη χάνεις είδηση!
Μαργαρίτα Παπανδρέου: Συγκίνηση στο Α' Νεκροταφείο - Με δάκρυα ο επικήδειος της εγγονής της - «Για μένα ήσουν η γιαγιά μου»
Το τελευταίο αντίο στη Μαργαρίτα Παπανδρέου από συγγενείς, συνεργάτες, φίλους και πλήθος κόσμου - Συγκίνησαν οι επικήδειοι λόγοι από τους γιους της, Νίκο και Γιώργο, και τα εγγόνια της
Κηδεία Μαργαρίτας Παπανδρέου: Οι συγκλονιστικοί επικήδειοι των γιων της – «Ήσουν μια γαλήνη μέσα στη φουρτούνα»
Αναφέρθηκαν στην μητέρα και γυναίκα Μαργαρίτα που βρίσκονταν πίσω από τον ρόλο της αγωνίστριας.
Γεωργιάδης: Έρχεται app που θα δείχνει τι επιτρέπεται να κάνει κάθε γιατρός - «Απατεώνες υπήρχαν και θα υπάρχουν»
Στο ζήτημα των καυσίμων, ο υπουργός εξήγησε τη διαφορά ανάμεσα σε μια μονομερή μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στην Ελλάδα και σε μια ευρωπαϊκή απόφαση.
Κυριάκος Μητσοτάκης: Οριζόντια αύξηση στο επίδομα θέρμανσης, επιδότηση στο diesel και τον Οκτώβριο - Είναι αναγκαία μια ευρωπαϊκή παρέμβαση
Όλα όσα αναφέρει ο Πρωθυπουργός στην καθιερωμένη Κυριακάτικη ανάρτησή του.
Η ΕΛΑΣ εδραιώνεται στη δεύτερη θέση, αλλά τώρα αρχίζουν τα δύσκολα – Η μάχη με το ΠΑΣΟΚ και οι αναποφάσιστοι
Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις επιβεβαιώνουν την κυριαρχία της ΕΛ.Α.Σ. στον προοδευτικό χώρο - Η πίεση στο ΠΑΣΟΚ, το ισχυρό χαρτί Τσίπρα και το δύσκολο πέρασμα από την εκλογική επιρροή στην κυβερνητική αξιοπιστία
Τσίπρας στη "Le Soir": Ναι, είμαι έτοιμος να γίνω πρωθυπουργός, γνωρίζω τη δουλειά, την έχω κάνει ήδη
Στη βελγική εφημερίδα "Le Soir", ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε έτοιμος να αναλάβει εκ νέου τη διακυβέρνηση της χώρας, ενώ άσκησε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση και στον Κυριάκο Μητσοτάκη.