Ο Βλαντιμίρ Πούτιν «αξιολογεί θετικά» της συνομιλίες της Μόσχας και της Ουάσινγκτον στο Ριάντ
Ο Ρώσος πρόεδρος τόνισε πως οι κυβερνήσεις της Ευρώπης και της Ουκρανίας αρνήθηκαν να συνομιλήσουν με τη Μόσχα: «Θα είμαστε έτοιμοι για διαπραγματεύσεις»
«Η Ουκρανία δεν θα αποκλειστεί από τις διαπραγματεύσεις για τον τερματισμό του πολέμου». Αυτό ήταν το σημερινό (19.02.2025) μήνυμα του Βλαντιμίρ Πούτιν μετά τις διμερείς συνομιλίες της Μόσχας και της Ουάσινγκτον, στο Ριάντ στη Σαουδική Αραβία.
Αμερικανοί και Ρώσοι αξιωματούχοι συναντήθηκαν την Τρίτη στο Ριάντ για να συζητήσουν για τον πόλεμο στην Ουκρανία. Ο πρόεδρος της Ρωσίας, ο Βλαντιμίρ Πούτιν αξιολόγησε τις συγκεκριμένες συνομιλίες ως «θετικές».
«Ναι, ενημερώθηκα. Τις αξιολογώ πολύ θετικά, υπάρχουν αποτελέσματα», είπε συγκεκριμένα ο Βλαντιμίρ Πούτιν. Ο Ρώσος πρόεδρος τόνισε ότι είναι απαραίτητο να ενισχυθεί η «εμπιστοσύνη» με τις ΗΠΑ για να τερματιστεί η ρωσική επίθεση στην Ουκρανία.
«Χωρίς ενίσχυση του επιπέδου εμπιστοσύνης μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ, είναι αδύνατο να επιλυθούν πολλά προβλήματα, συμπεριλαμβανομένης της ουκρανικής κρίσης», ανέφερε.
«Ο στόχος αυτής της συνάντησης (σ.σ. στο Ριάντ) ήταν ακριβώς η αύξηση της εμπιστοσύνης μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ», συμπλήρωσε.
Από το τραπέζι συνομιλιών στο Ριάντ, έλειπε η Ουκρανία και οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, δημιουργώντας μεγαλύτερη ανησυχία για το γεγονός πως η Μόσχα και η Ουάσινγκτον μπορεί να συνάψουν μια συμφωνία για το ουκρανικό ζήτημα, που αγνοεί τα ζωτικά τους συμφέροντα.
Ωστόσο, ο Πούτιν ανέφερε ότι η Μόσχα ποτέ δεν απέρριψε συνομιλίες με τους Ευρωπαίους ή με το Κίεβο και ήταν αυτοί που αρνήθηκαν να συνομιλήσουν με τη Μόσχα.
«Δεν επιβάλλουμε τίποτα σε κανέναν. Είμαστε έτοιμοι, το έχω πει εκατό φορές – αν θέλουν, παρακαλώ, αφήστε αυτές τις διαπραγματεύσεις να γίνουν. Και θα είμαστε έτοιμοι να επιστρέψουμε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων», είπε.
«Κανείς δεν αποκλείει την Ουκρανία», πρόσθεσε ο Ρώσος πρόεδρος, λέγοντας ότι συνεπώς δεν υπάρχει ανάγκη για «υστερικές» αντιδράσεις απέναντι στις συνομιλίες ΗΠΑ – Ρωσίας.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
πηγή στην Google
Συνδέσου με την ομάδα του lamiareport.gr στο Viber για άμεση ενημέρωση
Ακολούθησε το LamiaReport.gr στο Google News για όλες τς τελευταίες χρηστικές ειδήσεις
Ακολούθησε το LamiaReport στο Facebook ...για να μη χάνεις είδηση!
Ανακοινώνονται νέα μέτρα για τα καύσιμα
Νέα μέτρα για το ρεύμα και για τα καύσιμα αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την διάρκεια συνέντευξής του στην ΕΡΤ.
Κυριάκος Μητσοτάκης: «Η τεχνολογία είναι βοηθός και σύμβουλος αλλά ποτέ αντικαταστάτης της ανθρώπινης κρίσης»
Το "παρών" στην εκδήλωση έδωσε και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Τασούλας.
Νίκος Ανδρουλάκης: «Πολιτική αλλαγή μόνο με πρώτο το ΠΑΣΟΚ – Στα 1,3 δισ. το κόστος του προγράμματός μας»
«Εγώ λοιπόν διεκδικώ την πρωτιά γιατί είναι ο μόνος τρόπος να φύγει η Νέα Δημοκρατία και να αλλάξουμε πολιτική», ήταν τα λόγια του.
Θάνος Πλεύρης: Συνταγματική η υποχρεωτική εγγραφή των ΜΚΟ στο Μητρώο του υπουργείου
Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου χαρακτηρίζει την εξέλιξη «μεγάλη νίκη» υπέρ της διαφάνειας, του αυστηρού ελέγχου και της λογοδοσίας των ΜΚΟ.
Η ΕΛ.Α.Σ. κοιτάζει τις κάλπες, όχι τα σενάρια συνεργασιών
Η κυβέρνηση επιχειρεί να τοποθετήσει ΠΑΣΟΚ και ΕΛ.Α.Σ. στην ίδια πλευρά, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας αποφεύγει να προκαθορίσει τις κινήσεις της επόμενης ημέρας