ΟΠΕΚΕΠΕ: Σήμερα κρίνεται η εξεταστική επιτροπή -«Όλες οι παθογένειες στο φως» θα πει στην ομιλία του ο πρωθυπουργός
Ως τη μοναδική ενδεδειγμένη λύση για τη διαλεύκανση της υπόθεσης του ΟΠΕΚΕΠΕ θα παρουσιάσει την πρόταση της κυβερνητικής πλειοψηφίας για σύσταση εξεταστικής επιτροπής ο πρωθυπουργός, κατά τη σημερινή ομιλία του στη Βουλή.
Η συζήτηση επί της πρότασης της ΝΔ αναμένεται να γίνει σε έντονα φορτισμένο κλίμα, με υψηλούς τόνους από κυβέρνηση και αντιπολίτευση, ενώ αύριο θα ακολουθήσει η συζήτηση για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής επί των προτάσεων που έχουν καταθέσει ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Αριστερά.
Tι θα πει σήμερα ο Μητσοτάκης στη Βουλή για τον ΟΠΕΚΕΠΕ
Ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να επαναλάβει πως δεν προκύπτουν στη δικογραφία που έχει πάει στη Βουλή από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία στοιχεία για ποινικές ευθύνες των πρώην υπουργών Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάκη Βορίδη και Λευτέρη Αυγενάκη. Σε αυτό το πλαίσιο, σύμφωνα με συνεργάτες του, θα εξηγήσει πως μόνο μέσα από την εξεταστική επιτροπή «θα αναδειχθούν σήμερα, κατά την ομιλία του.
Σε αυτή τη βάση, θα εξηγήσει ότι η πρόταση για σύσταση εξεταστικής επιτροπής είναι η μοναδική ενδεδειγμένη λύση για να διερευνηθούν «τα πάντα» και «να δοθούν ουσιαστικές λύσεις για τη μελλοντική βελτίωση του μηχανισμού χορήγησης αγροτικών ενισχύσεων» αφού θα εξεταστούν όλες οι παθογένειες του αμαρτωλού οργανισμού. Επίσης, θα επαναλάβει την πρότασή του προς τα άλλα κόμματα να στηρίξουν την πρόταση της ΝΔ για εξεταστική και «θα απαντήσει στις προτάσεις τους για προανακριτική», όπως σημειώνουν οι ίδιες πηγές. Με τη σημείωση, από την πλευρά του, πως «αν προκύψουν πραγματικά στοιχεία, τότε μπορούμε να συζητήσουμε τη συγκρότηση προανακριτικής».
Για τον κ. Μητσοτάκη η υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ αναδεικνύει διακομματικά και διαχρονικά προβλήματα που έχουν διαδρομή δεκαετιών, από την ίδρυση του οργανισμού και γι’ αυτό θα πρέπει όλοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να κινηθούν θεσμικά για να διορθωθούν οι παθογένειες.
Για τον ίδιο, η αντιπολίτευση «δεν ενδιαφέρεται για την ουσία», αλλά, έχει ως μοναδική επιδίωξη σε όλα τα θέματα να «χρεώνει την κυβέρνηση» με μοναδικό ζητούμενο, όπως θα τονίσει, «να τη χτυπήσει, χωρίς να επιδιώκει λύσεις αλλά αντιπαράθεση». Με αυτό το σκεπτικό θα αντιτάξει εκ νέου την ανάγκη η πολιτική ζωή να μη βουλιάξει στην τοξικότητα, προβάλλοντας την ανάγκη «η Ελλάδα να μην εμφανίζεται εσωστρεφής και διχασμένη», ειδικά σε αυτή τη συγκυρία που εμπεριέχει αστάθεια και κινδύνους λόγω των διεθνών εξελίξεων.
Ωστόσο, είναι έτοιμος να σηκώσει το γάντι που αναμένεται να πετάξουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης, στρέφοντας τα βέλη του κυρίως στην πλευρά του ΠΑΣΟΚ. Τον τόνο έδωσε, χθες, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, καλώντας τον κ. Ανδρουλάκη να δώσει απαντήσεις για «τα στελέχη, τα μέλη, τους φίλους, τους συνεργάτες του ΠΑΣΟΚ και του κυρίου Ανδρουλάκη, που φαίνεται ότι έχουν εμπλοκή σε υποθέσεις παράνομων ή μη, ή τελος πάντων ελεγχόμενων αγροτικών επιδοτήσεων». Για να συμπληρώσει πως «φωνάζει αυτός ο οποίος έχει κάτι να φοβηθεί», περιγράφοντας τη στάση της Χαριλάου Τρικούπη στην υπόθεση.
Για την κυβέρνηση η κρίσιμη ψηφοφορία είναι σήμερα, όπως μεταδίδουν από το Μέγαρο Μαξίμου, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να αποχωρήσει η ΝΔ από την ψηφοφορία της Τετάρτης για τις προτάσεις της αντιπολίτευσης για προανακριτική επιτροπή. Με βασικό επιχείρημα πως η επιμονή της αντιπολίτευσης να καταθέσει πρόταση προανακριτικής -που γνωρίζει πως θα καταψηφιστεί- γίνεται μόνο και μόνο για τη δημιουργία εντυπώσεων, αφού, μετά δεν θα μπορεί να κατατεθεί ανάλογη πρόταση και θα επιχειρήσει να κατηγορήσει την κυβέρνηση για συγκάλυψη. «Δεν έχουν κανένα λόγο αυτής της βιασύνης. Οι ίδιοι κάνουν αυτό το οποίο κατηγορούν, οι ίδιοι προχωράνε σε μια ανάποδη συγκάλυψη», δήλωσε ο κ. Μαρινάκης.
Πηγή: iefimerida.gr
πηγή στην Google
Συνδέσου με την ομάδα του lamiareport.gr στο Viber για άμεση ενημέρωση
Ακολούθησε το LamiaReport.gr στο Google News για όλες τς τελευταίες χρηστικές ειδήσεις
Ακολούθησε το LamiaReport στο Facebook ...για να μη χάνεις είδηση!
Την Τετάρτη απολογούνται ο 76χρονος και η 21χρονη για το θάνατο του 82χρονου στην πλαζ Βουλιαγμένης
Ο συνήγορος του 76χρονου μιλά μόνο για «λεκτικό συμβάν» και όχι για ξυλοδαρμό του 82χρονου, για μια ξαπλώστρα.
Η ομιλία του προέδρου της Eurobank Γιώργου Ζανιά για το δημογραφικό
«Το Δημογραφικό ως πρόκληση για την οικονομία, την ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή», στο πλαίσιο της Ημερίδας «Υπογεννητικότητα & Οικογένεια: Συνθέτοντας Λύσεις για το Δημογραφικό Πρόβλημα»
"Διάσπαρτοι βελονισμοί, καρδιά μικρού παιδιού": Η αποκάλυψη του τεχνικού συμβούλου της οικογένειας Μαζωνάκη για τη νεκροψία
Νέα στοιχεία για τον θάνατο του Γιώργου Μαζωνάκη έδωσε ο τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας, αποκαλύπτοντας τι έδειξε η νεκροψία-νεκροτομή
Ηγουμενίτσα: Συγκλονισμένοι οι άνθρωποι που γνώριζαν την 25χρονη – «Δεν υπάρχει περίπτωση η Πηνελόπη να του χρωστούσε χρήματα»
Γείτονας του δράστη αποκαλύπτει στο newsit.gr την προβληματική συμπεριφορά του, συνάδελφοι της άτυχης Πηνελόπης κάνουν λόγο για «ένα καλό και μορφωμένο κορίτσι».
Απίστευτες εικόνες: Φέρετρο πάνω σε τρέιλερ στην Εθνική Οδό άφησε άφωνους τους οδηγούς!
Το φέρετρο βρισκόταν σε κοινή θέα πάνω στο τρέιλερ, χωρίς να χρησιμοποιείται κάποια νεκροφόρα για τη μεταφορά του.
Μύκονος: Σαρωτικός έλεγχος στην Πολεοδομία, ειδικό κλιμάκιο στο νησί - Γιατί είναι "εκτός" οι ηλεκτρονικές πλατφόρμες
Το πρωί της Δευτέρας, κλιμάκιο της Πολεοδομίας Σύρου έφθασε στη Μύκονο προκειμένου να πραγματοποιήσει έλεγχο στο ψηφιακό αρχείο της υπηρεσίας.