Παραιτήθηκε ο Τζάστιν Τριντό από το Φιλελεύθερο Κόμμα του Καναδά - Παραμένει πρωθυπουργός μέχρι την εκλογή νέου αρχηγού
Διαλύεται η Βουλή στις 24 Μαρτίου
Ο πρωθυπουργός του Καναδά Τζάστιν Τριντό ανακοίνωσε σήμερα (6/1) την παραίτησή του από την ηγεσία του Φιλελεύθερου Κόμματος που κατείχε εδώ και 11 χρόνια.
Παράλληλα ανακοίνωσε ότι η Βουλή του Καναδά θα διαλυθεί στις 24 Μαρτίου για τη διεξαγωγή βουλευτικών εκλογών.
Η ανακοίνωση ήλθε εν μέσω πιέσεων να αποχωρήσει και από την πρωθυπουργία της χώρας, στην οποία βρίσκεται εδώ και εννέα χρόνια, ενόψει των εκλογών που θα γίνουν ως τον Οκτώβριο του 2025.
Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι το συντηρητικό κόμμα της αντιπολίτευσης, με επικεφαλής τον Πιερ Πουαλιέβρ, θα κερδίσει άνετα την αναμέτρηση.
Πριν από λίγες ημέρες είχε ανακοινώσει αιφνιδιαστικά την παραίτησή της η υπουργός Οικονομικών, Κρίστια Φρίλαντ, πυροδοτώντας πολιτική κρίση.
Πηγή: protothema.gr
πηγή στην Google
Συνδέσου με την ομάδα του lamiareport.gr στο Viber για άμεση ενημέρωση
Ακολούθησε το LamiaReport.gr στο Google News για όλες τς τελευταίες χρηστικές ειδήσεις
Ακολούθησε το LamiaReport στο Facebook ...για να μη χάνεις είδηση!
Μητσοτάκης για Τουρκία: Η Ελλάδα δεν θα δεχθεί υποδείξεις από κανέναν για το πώς θα ενισχυθεί αμυντικά, δηλώσεις με τον Αντόνιο Κόστα
«Η ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας δεν μπορεί παρά να συμβαδίζει με την οικοδόμηση σχέσεων καλής γειτονίας», τόνισε ο πρωθυπουργός - Ο πρωθυπουργός υποδέχθηκε το απόγευμα της Πέμπτης (3/9) τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στο Μέγαρο Μαξίμου
Με διάβημα απαντά η Αθήνα στην Άγκυρα για τα θαλάσσια πάρκα και το χωροταξικό – «Ανυπόστατοι οι τουρκικοί ισχυρισμοί»
Το καθεστώς κυριαρχίας στο Αιγαίο έχει καθοριστεί σαφώς και οριστικώς από τα σχετικά διεθνή συμβατικά κείμενα, αναφέρει μεταξύ άλλων.
Πολάκης για εξαγγελίες Τσίπρα: Με Λιάκο, Χουλιαράκη και Κουτεντάκη της «Τραπεζικής Αριστεράς» τι προγραμμα να φτιάξεις;
Ο Παύλος Πολάκης εξέφρασε τη διαφωνία του με τις εξαγγελίες του πρώην πρωθυπουργού και πρώην συντρόφου του Αλέξη Τσίπρα.
Η απάντηση Κουτσούμπα σε Μητσοτάκη για την «Ελλάδα 2030» με viral βίντεο: «Σε 500 μέτρα στρίψε δεξιά για 13ωρη δουλειά» (BINTEO)
Με ένα χιουμοριστικό βίντεο στα social media απάντησε ο Δημήτρης Κουτσούμπας στο μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη για την «Ελλάδα 2030», χρησιμοποιώντας ένα GPS για να ασκήσει κριτική στην κυβερνητική πολιτική.
Σαμαράς για Τσίπρα: Παρουσίασε ένα ρητορικό "πρόγραμμα", αλλά κανένα όραμα - Μεγάλα λόγια, στο ίδιο έργο θεατές
Με αιχμηρό τρόπο σχολίασε ο Αντώνης Σαμαράς τις εξαγγελίες του Αλέξη Τσίπρα από τη Θεσσαλονίκη.
Μαρινάκης για την πατριωτική εισφορά του Τσίπρα: Μοίρασε πάλι σανό παρουσιάζοντας ένα υποτιθέμενο αντίμετρο
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφερόμενος στην επίθεση του ΠΑΣΟΚ στην ΕΛ.ΑΣ ζήτησε από την Χαριλάου Τρικούπη να κοιταχτεί στον καθρέφτη