ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αναζήτηση:
CREATE IMAGE

Πολιτικός διάλογος Ελλάδας - Τουρκίας: Οι διμερείς σχέσεις στο επίκεντρο της σημερινής συνάντησης

Πολιτικός διάλογος Ελλάδας - Τουρκίας: Οι διμερείς σχέσεις στο επίκεντρο της σημερινής συνάντησης

Οι δύο υφυπουργοί Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, και Μεχμέτ Κεμάλ Μποζάι εξέτασαν και την προετοιμασία για το 6ο Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας των δύο χωρών

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του lamiareport.gr στην Google

Η υφυπουργός Εξωτερικών, Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, και ο υφυπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεχμέτ Κεμάλ Μποζάι, συναντήθηκαν σήμερα στην Αθήνα και πραγματοποίησαν τον 5ο γύρο διμερών διαβουλεύσεων στο πλαίσιο του Πολιτικού Διαλόγου που καθιερώθηκε μεταξύ των δύο χωρών το 2023.

Οι υφυπουργοί, σύμφωνα με το protothema.gr, συζήτησαν διάφορες πτυχές των διμερών σχέσεων, έκαναν ανασκόπηση των εξελίξεων που μεσολάβησαν από την τελευταία συνάντηση του Πολιτικού Διαλόγου που πραγματοποιήθηκε στην Άγκυρα τον Ιούνιο του 2025 και είχαν εκτενή ανταλλαγή απόψεων για τις πρόσφατες εξελίξεις σε περιφερειακά και διεθνή ζητήματα.

«Οι δύο υφυπουργοί εξέτασαν, επίσης, την προετοιμασία για το 6ο Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας, το οποίο έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί στην Τουρκία το επόμενο διάστημα», ενώ «η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε θετικό κλίμα, με τις δύο πλευρές να επιβεβαιώνουν την κοινή τους δέσμευση για περαιτέρω διεύρυνση της διμερούς και διεθνούς συνεργασίας», όπως σημειώνεται στην Κοινή Δήλωση μετά το πέρας της συνάντησης.

Συνταγματική αναθεώρηση: Οι 3 παρεμβάσεις που φέρνει η πρόταση της ΝΔ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Συνταγματική αναθεώρηση: Οι 3 παρεμβάσεις που φέρνει η πρόταση της ΝΔ
Προσθήκη ως προτεινόμενη
πηγή στην Google