Πραγματοποιήθηκε στην Άγκυρα η 4η συνάντηση Πολιτικού Διαλόγου Ελλάδας - Τουρκίας
Την Αθήνα εκπροσώπησε η αναπληρώτρια Υπουργός Εξωτερικών, Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου
Κοινή δήλωση για την τέταρτη συνάντηση Πολιτικού Διαλόγου μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Άγκυρα, εξέδωσαν τα υπουργεία Εξωτερικών των δύο χωρών.
Σε αυτήν συμμετείχε η αναπληρώτρια Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου και ο Τούρκος ομόλογός της, Μεχμέτ Κεμάλ Μποζάι, οι οποίοι συζήτησαν για τις διμερείς σχέσεις, την προετοιμασία του 6ου Συμβουλίου Συνεργασίας Υψηλού Επιπέδου και τις πρόσφατες εξελίξεις σε περιφερειακά και διεθνή θέματα.
Η κοινή δήλωση αναφέρει:
«Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών της Δημοκρατίας της Τουρκίας, Πρέσβης Μεχμέτ Κεμάλ Μποζάι, και η Αναπληρώτρια Υπουργός Εξωτερικών της Ελληνικής Δημοκρατίας, Πρέσβης Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, πραγματοποίησαν την 4η συνάντηση του Πολιτικού Διαλόγου στην Άγκυρα, στις 12 Ιουνίου 2025.
Οι δύο αναπληρωτές υπουργοί συζήτησαν διάφορα θέματα που αφορούν τις διμερείς σχέσεις Ελλάδας - Τουρκίας και έκαναν απολογισμό των εξελίξεων από την τελευταία τους συνάντηση, ενόψει επίσης της προετοιμασίας του 6ου Συμβουλίου Συνεργασίας Υψηλού Επιπέδου, που προβλέπεται να πραγματοποιηθεί στην Τουρκία.
Οι δύο υπουργοί συζήτησαν επίσης τις πρόσφατες εξελίξεις σε περιφερειακά και διεθνή θέματα. Η συνάντηση διεξήχθη σε θετικό κλίμα και οι δύο πλευρές επανέλαβαν την κοινή δέσμευσή τους να διερευνήσουν περαιτέρω τομείς διμερούς και διεθνούς συνεργασίας».
Συνδέσου με την ομάδα του lamiareport.gr στο Viber για άμεση ενημέρωση
Ακολούθησε το LamiaReport.gr στο Google News για όλες τς τελευταίες χρηστικές ειδήσεις
Ακολούθησε το LamiaReport στο Facebook ...για να μη χάνεις είδηση!