Σαρακιώτης: «Ο κ. Γεωργιάδης πουλάει “τρέλα και κορδέλα” την ώρα που το Νοσοκομείο Λαμίας αποδεκατίζεται»
Με αφορμή την επίσκεψη του Υπουργού Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας και τα εγκαίνια του ανακαινισμένου Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών, ο Βουλευτής Φθιώτιδας, Γιάννης Σαρακιώτης προχώρησε σε μία ακόμη δημόσια παρέμβαση για την κατάσταση που επικρατεί στο Νοσοκομείο, επισημαίνοντας ότι η πραγματικότητα απέχει παρασάγγας από την εορταστική εικόνα που επιχειρεί να προβάλλει η Κυβέρνηση. Ειδικότερα, ο κ. Σαρακιώτης αναφέρθηκε για πολλοστή φορά στη σοβαρή υποστελέχωση του Νοσοκομείου, και ιδίως του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών παρουσιάζοντας συγκριτικά στοιχεία, τονίζοντας τα εξής:
«Το 2019 το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, που σήμερα εγκαινιάζεται, από τον Υπουργό…κορδέλας, κ. Γεωργιάδη, διέθετε 9 γιατρούς, ενώ σήμερα, παρά τις συνεχείς καταγγελίες από την πλευρά των εργαζομένων του Νοσοκομείου και τις αλλεπάλληλες κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις, λειτουργεί με μόλις 4, εκ των οποίων μόνο 1 είναι ειδικευμένος Επειγοντολόγος. Με αυτό το προσωπικό το ανακαινισθέν Τμήμα, θα ανταπεξέλθει στο δυσανάλογο βάρος που καλείται να σηκώσει; Ένα Τμήμα, του οποίου την τρέχουσα λειτουργία μάλιστα, καυτηρίασε με δηλώσεις της, η ίδια η διοίκηση της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας, όταν και είχε αποκαλύψει ότι, ασθενής παρέμεινε εκεί για 5 ολόκληρες μέρες! Αλήθεια, ποια ήταν η έκβαση των πρωτοβουλιών που αναλήφθηκαν για αυτό το θέμα;».
Επιπλέον, ο Βουλευτής Φθιώτιδας υπογράμμισε ότι:
«Αυτονόητα και η υλοποίηση έργων υποδομής είναι καλοδεχούμενη και απολύτως αναγκαία. Εντούτοις, δεν συνιστά έρεισμα για επικοινωνιακές φιέστες, ιδίως όταν η Φθιώτιδα βρίσκεται τα τελευταία 6 χρόνια σε υγειονομικό ναδίρ. Και δεν συνιστά έρεισμα, διότι η Κυβέρνηση της Ν.Δ. έχει εγγράψει κακές υποθήκες στο συλλογικό υποσυνείδητο με την περίπτωση των νέων κλινών ΜΕΘ, δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, που αν και εγκαινιάστηκαν μετά βαΐων και κλάδων το 2021, δεν έχουν λειτουργήσει μέχρι σήμερα, 4 χρόνια μετά! Ο κ. Γεωργιάδης και η Κυβέρνηση οφείλουν να σταματήσουν να πουλάνε τρέλα κόβοντας κορδέλες την ώρα που το Νοσοκομείο Λαμίας αποδεκατίζεται.
Άραγε, τι έχει πράξει μέχρι σήμερα ο Υπουργός Υγείας για την Πνευμονολογική κλινική, που από τους 7 ιατρούς έχει μείνει μόνο με 1; Τι έχει πράξει για την Παιδιατρική κλινική όπου υπηρετεί μόνο 1 μόνιμος ιατρός από 6 που διέθετε προ ετών; Τι έχει να πει για το Αναισθησιολογικό, το Ουρολογικό και το Ογκολογικό τμήμα, όπου και σε αυτά σημειώνονται τραγικές ελλείψεις;
Ο έμπρακτος σεβασμός στους ανθρώπους που υπερβαίνουν καθημερινά τον εαυτό τους για να το κρατήσουν όρθιο, επιβάλλει την ανάληψη άμεσων και ουσιαστικών πρωτοβουλιών. Η τοπική κοινωνία δεν αντέχει άλλη αδιαφορία. Απαιτεί ένα δημόσιο σύστημα υγείας που θα υπηρετεί τον άνθρωπο και όχι την εικόνα και την επικοινωνία.».
πηγή στην Google
Συνδέσου με την ομάδα του lamiareport.gr στο Viber για άμεση ενημέρωση
Ακολούθησε το LamiaReport.gr στο Google News για όλες τς τελευταίες χρηστικές ειδήσεις
Ακολούθησε το LamiaReport στο Facebook ...για να μη χάνεις είδηση!
Η Ειρήνη Μουρτζούκου μεταφέρεται στις φυλακές Θήβας
Η Μουρτζούκου φεύγει, η Γάκα έρχεται στις φυλακές Κορυδαλλού.
Επίδομα έως 500 ευρώ για στελέχη της Πυροσβεστικής: Ποιους αφορά και πότε ξεκινούν οι πληρωμές
Η καταβολή θα γίνει αναδρομικά από τον Οκτώβριο του 2025.
Πυρκαγιά στην Καρδίτσα: Επιχειρούν εναέρια μέσα στον δήμο Παλαμά
Η φωτιά ξεκίνησε γύρω στις 13:20 και καίει χαμηλή βλάστηση.
Μετατίθεται η υποχρεωτική πληρωμή ενοικίων μέσω τράπεζας για την 1.7.2027 – Η απόφαση της ΑΑΔΕ
Η παράταση κρίθηκε αναγκαία προκειμένου να ολοκληρωθεί το σύστημα διασταύρωσης των σχετικών δεδομένων με τους παρόχους υπηρεσιών πληρωμών.
Αταλάντη: Χειροπέδες σε 61χρονο για χασίς και όπλα - Είχε δενδρύλλιο και… σπάθες!
Επιχείρηση της Δίωξης Ναρκωτικών Λαμίας - Βρέθηκαν φυτικά αποσπάσματα υπό αποξήρανση, ζυγαριά ακριβείας και φυσίγγιο…
Κυκλοφοριακές Ρυθμίσεις στον E65
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις μακράς διάρκειας, θα ισχύσουν στον αυτοκινητόδρομο Κεντρικής Ελλάδας-Ε65 με στόχο την εκτέλεση ασφαλτικών εργασιών.