ΣΥΡΙΖΑ: Νέα πρόσκληση σε ΠαΣοΚ, Νέα Αριστερά και Πλεύση για άμεση πρόταση μομφής
«Είναι αναγκαίο να υπάρξει επιτέλους εναρμόνιση της Βουλής με την κοινωνία» ανέφερε το Προεδρείο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ που δεν θέλει να περιμένει την προ ημερησίας συζήτηση της 5ης Μαρτίου. - Το μπαλάκι στο ΠαΣοΚ.
Το αίτημα για άμεση υποβολή πρότασης μομφής κατά της κυβέρνησης από τα προοδευτικά κόμματα επαναδιατύπωσε και επικαιροποίησε ο ΣΥΡΙΖΑ δια του προεδρείου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του.
Τα μέλη του οργάνου συνεδρίασαν τη Δευτέρα (24/2) και συναποφάσισαν πως «είναι αναγκαίο να υπάρξει επιτέλους εναρμόνιση της Βουλής με την κοινωνία» από τη στιγμή που ακολουθούν οι συγκεντρώσεις για τα δύο χρόνια από την τραγωδία στα Τέμπη.
Ως εκ τούτου θα πρέπει να κινηθούν εκ νέου οι διαδικασίες συλλογής των πενήντα υπογραφών από ΠαΣοΚ, Νέα Αριστερά και Πλεύση Ελευθερίας.
Επί της ουσίας η ευθύνη για την υλοποίηση μεταβιβάζεται από την Κουμουνδούρου στην ηγεσία της Χαρ. Τρικούπη που την προηγούμενη φορά δεν είχε συναινέσει σε κάτι τέτοιο, θεωρώντας το πρόωρο ιδίως προτού δημοσιοποιηθούν τα επίσημα πορίσματα.
«Εμείς θα πετάμε χαρταετό…»
«Αν δεν κατατεθεί αύριο – μεθαύριο θα έχουμε κάνει ένα πολύ ωραίο δώρο στον κ. Μητσοτάκη, να μπορεί να φέρει τη συζήτηση μετά το συλλαλητήριο, ακόμα και την Καθαρά Δευτέρα. Να πετάμε, δηλαδή, εμείς ως Βουλή ‘χαρταετό’, πλήρως αποκομμένοι από αυτό που συμβαίνει στην ελληνική κοινωνία» είχε υποστηρίζει νωρίτερα ο εκπρόσωπος Τύπου, βουλευτής Γιώργος Καραμέρος, προαναγγέλλοντας την πρωτοβουλία που θα ακολουθήσει από τον ΣΥΡΙΖΑ.
Κατά τον ίδιο, η πρόταση μομφής είναι επιβεβλημένη «προκειμένου αυτό που η κοινωνία ασκεί ως πίεση για αλήθεια και Δικαιοσύνη να αντιστοιχίζεται και μέσα στη Βουλή με μία συζήτηση όπου ο κ. Μητσοτάκης θα πρέπει να δώσει εξηγήσεις».
«Να τοποθετηθούν και οι βουλευτές του. Θα χειροκροτήσουν και πάλι τον κ. Καραμανλή ή τον κ. Μητσοτάκη, μετά από τα όσα έχουν συμβεί;» σχολίαζε με νόημα ο κ. Καραμέρος.
Τροπολογία και για τον νόμο περί ευθύνης υπουργών
Παρεμπιπτόντως, το Προεδρείο της ΚΟ ενημέρωσε πως πρόκειται να αναλάβει νομοθετική πρωτοβουλία κατάθεσης τροπολογίας «για να θωρακιστεί η εφαρμογή της Συνταγματικής πρόβλεψης του 2019 για την κατάργηση της αποσβεστικής προθεσμίας για τα αδικήματα υπουργών, υφυπουργών και μελών της κυβέρνησης».
Όπως διευκρινίστηκε σχετικώς, η τροπολογία κατατίθεται έτσι ώστε «να υπάρχει εναρμόνιση Συντάγματος και νόμου, να είναι νομικά σαφές και να υπάρχει ασφάλεια Δικαίου στο ζήτημα αυτό, το οποίο έχει «παραβλέψει» να ολοκληρώσει ο κ. Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του».
Τροπολογίες ο ΣΥΡΙΖΑ φέρνει στη Βουλή τόσο για την οριστική επίλυση του προβλήματος των δανειοληπτών με ελβετικό φράγκο όσο και για τις οφειλές, τις παραχωρήσεις ακινήτων και τη δυνατότητα παράτασης μισθωτικών συμβάσεων παραγωγικών εγκαταστάσεων των αγροτών.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
πηγή στην Google
Συνδέσου με την ομάδα του lamiareport.gr στο Viber για άμεση ενημέρωση
Ακολούθησε το LamiaReport.gr στο Google News για όλες τς τελευταίες χρηστικές ειδήσεις
Ακολούθησε το LamiaReport στο Facebook ...για να μη χάνεις είδηση!
Έκρηξη στην Πλάκα: Αυτό είναι το ηλικιωμένο ζευγάρι που σκοτώθηκε από την κατάρρευση του κτιρίου
Το ζευγάρι είχε παντρευτεί πριν από 11 χρόνια, και είχε επιλέξει το σπίτι τους να είναι στην Πλάκα και να έχει θέα την Ακρόπολη
Γιώργος Μαζωνάκης: Νέες εικόνες από το ιατρείο της Καρνεάδου – Άφαντος ο δεύτερος φλεβοκαθετήρας
Υπό διερεύνηση παραμένει ο ακριβής αριθμός των προσώπων που βρίσκονταν στο ιατρείο της οδού Καρνεάδου την ώρα που ο τραγουδιστής άφησε την τελευταία του πνοή
Κυριάκος Μητσοτάκης: Προτεραιότητά μας το κόστος ζωής, η Ελλάδα θέλουμε να είναι χώρα γεφυροποιός και όχι ταραχοποιός
Αναλυτικά όλα όσα αναφέρει ο Πρωθυπουργός στην καθιερωμένη Κυριακάτικη ανάρτησή του.
Έκρηξη στην Πλάκα: Ψάχνουν για τη διαρροή που σκότωσε έξι ανθρώπους - Στο επίκεντρο η παροχή φυσικού αερίου του δεύτερου ορόφου
Μεγάλη διαρροή αερίου στον δεύτερο όροφο όπου έμεναν οι ηλικιωμένοι, το επικρατέστερο σενάριο της τραγωδίας στην Πλάκα.
Σοκ με τους 6 νεκρούς από την κατάρρευση του κτιρίου στην Πλάκα -Ψάχνουν πώς έγινε η έκρηξη, όλα τα στοιχεία
Σε πλήρη εξέλιξη είναι οι έρευνες των αρμοδίων αρχών για την έκρηξη που σημειώθηκε στην Πλάκα που είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν έξι άνθρωποι, έπειτα από την κατάρρευση κτιρίου επί της οδού Λυσικράτους.