ΥΠΕΞ για Κυπριακό: Στήριξη στην πρωτοβουλία Γκουτέρες για νέα άτυπη διάσκεψη – «Σταθερός στόχος η επίλυση στο πλαίσιο των παραμέτρων του ΟΗΕ»
Η Αθήνα χαιρετίζει την πρόθεση του γγ των Ηνωμένων Εθνών να συγκαλέσει νέα συνάντηση σε σχήμα 5+1 και δηλώνει έτοιμη να συμβάλει στην επανεκκίνηση των συνομιλιών
Την ικανοποίησή του για τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει ο Αντόνιο Γκουτέρες για το Κυπριακό εκφράζει το ελληνικό ΥΠΕΞ, χαιρετίζοντας την πρόθεση του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ να συγκαλέσει νέα άτυπη διευρυμένη διάσκεψη σε σχήμα 5+1, με στόχο να διατηρηθεί η δυναμική που έχει αναπτυχθεί τους τελευταίους μήνες γύρω από την προσπάθεια επανέναρξης των διαπραγματεύσεων.
Σε ανακοίνωσή του, το ελληνικό ΥΠΕΞ υπογραμμίζει ότι το Κυπριακό πρέπει να παραμείνει εντός του συμφωνημένου πλαισίου των Ηνωμένων Εθνών, εκφράζοντας την πλήρη στήριξή του στις πρωτοβουλίες του Αντόνιο Γκουτέρες και επαναβεβαιώνοντας ότι η διαδικασία θα πρέπει να εξελιχθεί υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, με στόχο την επανεκκίνηση των συνομιλιών.
Η Αθήνα καλωσορίζει τις δηλώσεις του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, επισημαίνοντας ότι παραμένει «σταθερά προσηλωμένος στην Αποστολή Καλών Υπηρεσιών που του έχει αναθέσει το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών προς την εξεύρεση μιας συνολικής και, στο πλαίσιο των παραμέτρων των Ηνωμένων Εθνών, δίκαιης και βιώσιμης λύσης του Κυπριακού Ζητήματος».
Παράλληλα, το υπουργείο Εξωτερικών χαιρετίζει την ανακοίνωση για τη διεξαγωγή νέας άτυπης διευρυμένης συνάντησης, εκτιμώντας ότι μπορεί να συμβάλει στη δημιουργία των προϋποθέσεων για την επανεκκίνηση της διαπραγματευτικής διαδικασίας.
Στήριξη στη νέα άτυπη διάσκεψη για το Κυπριακό
Το ελληνικό ΥΠΕΞ ξεκαθαρίζει ότι η Ελλάδα θα στηρίξει ενεργά κάθε προσπάθεια που αποσκοπεί στη συνέχιση του διαλόγου.
Η Αθήνα υπογραμμίζει ότι η νέα πρωτοβουλία του Γενικού Γραμματέα αποτελεί σημαντική εξέλιξη, καθώς διατηρεί ανοιχτό τον δίαυλο επικοινωνίας μεταξύ των εμπλεκομένων πλευρών. Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ακόμη ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε πλήρη συντονισμό με την Κυπριακή Δημοκρατία και προτίθεται να συμβάλει εποικοδομητικά στη διαδικασία. «Η Ελλάδα, σε σύμπνοια με την Κυπριακή Δημοκρατία και αναγνωρίζοντας τη σημασία διατήρησης της δυναμικής που έχει διαμορφωθεί για το Κυπριακό τα τελευταία δύο και πλέον έτη, παραμένει σε ετοιμότητα να συμβάλει εποικοδομητικά για μια επιτυχημένη άτυπη συνάντηση», τονίζεται. Παράλληλα, το ΥΠΕΞ σημειώνει ότι η Αθήνα θα συνεχίσει να ενθαρρύνει «κάθε προσπάθεια και πρωτοβουλία οικοδόμησης εμπιστοσύνης», θεωρώντας ότι αποτελούν αναγκαία προϋπόθεση για την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων. Η ελληνική διπλωματία επαναλαμβάνει ότι σταθερός προσανατολισμός παραμένει η επίλυση του Κυπριακού στη βάση των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών. «Σταθερός στόχος παραμένει η επίλυση του Κυπριακού, στο πλαίσιο των παραμέτρων που έχει θέσει το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών και η επανένωση της Μεγαλονήσου», καταλήγει η ανακοίνωση. Η τοποθέτηση της Αθήνας έρχεται λίγες ώρες μετά τις δηλώσεις του Αντόνιο Γκουτέρες για τη συνέχιση της προσπάθειας στο Κυπριακό και συνιστά σαφή στήριξη στην πρωτοβουλία του ΟΗΕ για τη διατήρηση της διαπραγματευτικής διαδικασίας εντός του συμφωνημένου πλαισίου των Ηνωμένων Εθνών. «Παραμένουμε σε ετοιμότητα»
Στόχος η επανένωση της Κύπρου
πηγή στην Google
Συνδέσου με την ομάδα του lamiareport.gr στο Viber για άμεση ενημέρωση
Ακολούθησε το LamiaReport.gr στο Google News για όλες τς τελευταίες χρηστικές ειδήσεις
Ακολούθησε το LamiaReport στο Facebook ...για να μη χάνεις είδηση!
ΠΑΣΟΚ κατά ΝΔ: Ο Μπελέρης εκθειάζει τον Κασιδιάρη και ο Μπεκίρης από το γραφείο Μητσοτάκη συναντήθηκε με συνομιλητή του
Το ΠΑΣΟΚ ζητά από την κυβέρνηση να πάρει ξεκάθαρη θέση και τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να αποδοκιμάσει δημοσίως τον ευρωβουλευτή της Φρέντι Μπελέρη.
Νίκος Ταχιάος: Στην Κυψέλη είμαστε με την πλευρά των κατοίκων – Πλήρης αποκατάσταση των ζημιών στα θιγέντα κτίρια
«Ο μετροπόντικας θα επανεκκινήσει μόνο όταν υπάρχει βεβαιότητα ότι η μετακίνησή του δεν θα έχει επιπτώσεις στα υπερκείμενα και τα γειτονικά κτίρια»
Μητσοτάκης: Η νέα διπλή αναβάθμιση από τη Moody’s επιβεβαιώνει την ορθότητα της πολιτικής μας και τη συνεχή πρόοδο της οικονομίας μας
«Η αξιοπιστία και η σταθερότητα είναι η βάση για ένα καλύτερο μέλλον με λιγότερα βάρη για τα παιδιά μας», τόνισε ο πρωθυπουργός.
Δημοσκόπηση GPO: Πρώτη με 30,3% η ΝΔ στην εκτίμηση ψήφου, δεύτερη η ΕΛΑΣ με 15,8% – Το 49,6% θέλει αυτοδύναμη κυβέρνηση
Καταλληλότερος για πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 29,5% - Μόλις το 9,5% θεωρεί αρκετά πιθανό να ψηφίσει ένα κόμμα από τον Αντώνη Σαμαρά
Παύλος Φύσσας: Συγκίνηση στην αντιφασιστική διαδήλωση για τη 13η επέτειο από τη δολοφονία του
«Ο Παύλος ζει, τσακίστε τους ναζί» και «Ούτε βήμα πίσω» ήταν μερικά από τα συνθήματα που ακούστηκαν δυνατά και φέτος στους δρόμους του Κερατσινίου και της Νίκαιας.
Δημοσκόπηση MRB: Το 51,1% στηρίζει τη συνεργασία με το Ισραήλ – Το 59,3% υπέρ των θαλάσσιων πάρκων και της διασύνδεσης με την Κύπρο
Η συμμαχία με το Ισραήλ, η «δεξαμενή» της ΕΛ.Α.Σ και το ρευστό τοπίο των αναποφάσιστων.