Έσωσαν την τουρίστρια που είχε εγκλωβιστεί σε χαράδρα

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 10 Ιουνίου 2015 11:08 Έσωσαν την τουρίστρια που είχε εγκλωβιστεί σε χαράδρα

«Ήταν δύσκολη επιχείρηση. Ευτυχώς όλα πήγαν καλά και η γυναίκα είναι σώα και ασφαλής...», είπε στο LamiaReport o διοικητής της 7ης ΕΜΑΚ Αντιπύραρχος Αντώνης Μίχας.

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία στις 11:00΄ το πρωί η επιχείρηση διάσωσης νεαρής τουρίστριας, που είχε εγκλωβιστεί από νωρίς χθες βράδυ σε απόκρημνη χαράδρα, στους πρόποδες του Παρνασσού, κοντά στη Κασταλία Πηγή, στους Δελφούς.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ πρόκειται για μια Νεοκορεάτισσα, η οποία είχε πάει για περίπατο στην περιοχή χθες το απόγευμα. Όταν έπεσε το σούρουπο χάθηκε και εγκλωβίστηκε σε δύσβατη και απόκρημνη περιοχή.

Η νεαρή τουρίστρια φοβισμένη και απελπισμένη, κατάφερε με το κινητό της να επικοινωνήσει μέσα από τον τριψήφιο ευρωπαϊκό αριθμό έκτακτης ανάγκης (112) με την αστυνομία και άρχισαν οι αναζητήσεις.

Ο εντοπισμός ήταν δύσκολος αφού η τουρίστρια δεν ήξερε να τους πει που περίπου βρίσκεται. Τελικά μέσα από το στίγμα του κινητού της τηλεφώνου εντόπισαν την περιοχή και τα ξημερώματα ενημερώθηκε η 7η ΕΜΑΚ.

Με το πρώτο φως ξεκίνησε η επιχείρηση από την ορειβατική ομάδα της 7ης ΕΜΑΚ με επικεφαλής τον διοικητή Αντιπύραρχο Αντώνη Μίχα.

«Ήταν εγκλωβισμένη σε πολύ δύσκολο και επικίνδυνο σημείο. Υπήρχε γκρεμός τουλάχιστον 50 μέτρων. Η επιχείρηση ήταν πολύ δύσκολη και χρειάστηκαν αρκετές ώρες για να την απεγκλωβίσουμε με ασφάλεια. Χρειάστηκε να την μεταφέρουμε και με φορείο. Ευτυχώς ήταν συνεργάσιμη. Πάλι καλά που εντοπίστηκε και επιχειρήσαμε έγκαιρα γιατί στο σημείο που ήταν αν την χτυπούσε ο ήλιος τα πράγματα θα ήταν πολύ δύσκολα γι αυτήν. Τέλος καλό όλα καλά...», είπε ο επικεφαλής της 7ης ΕΜΑΚ Αντιπύραρχος Αντώνης Μίχας.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση